Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Koh Samet

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 21 januari, 2020

Koh Samet is een betoverend eiland gelegen in een kleine baai omringd door schitterend helder water. Dit kleine eiland biedt daarnaast prachtige stranden die je overigens wel moet delen met andere strandgangers. Koh Samet is namelijk een populaire weekendbestemming vanuit Bangkok.

Het mini paradijs Koh Samet

Hoewel dit kleine eiland een populaire weekendbestemming is, is het nog opvallend authentiek. Het is zelfs een beetje onderontwikkeld met een dikke jungle en vele laagbouw in plaats van grote internationale hotelketens.

Dit eiland is slechts 6 kilometer lang

De hotels aan het strand zijn mooi ‘weggewerkt’ achter de bomen, asfalt wegen kennen ze hier niet en van het noorden naar het zuiden van Koh Samet gebeurd te voet. Het binnenland is gevuld door de prachtige, groene jungle, wat best bijzonder is aangezien het eilandje geen rivieren kent en de gemiddelde regenval laag is.

Het eiland ligt tussen Pattaya en Koh Chang. Het is ook een populaire uitstap vanuit Pattaya.

Koh Samet

De 6 mooiste stranden van Koh Samet

De stranden zijn van adembenemende schoonheid. Je vindt hier geen drukke party-scene of volgebouwde boulevards maar wel veel bungalowparken aan de kust. Toch heb je hier een rustige zee, hagelwitte stranden, palmbomen en hier en daar een lekker strandtentje.

Je deelt de stranden echter wel met meer mensen dan palmbomen. Aan de oostkust vindt je veruit de mooiste stranden en daarom de meeste accommodatie.

#1 Hai Sai Kaew

Hat Sai Kaew is een van de mooiste en meest populaire stranden op Koh Samet. Het strand is 33n kilometer lang en 25 tot 30 meter breed. De naam spreekt voor zich, Hat Sai Kaew beteknt letterlijk Crystal Sand Beach.

Dit is een mooi strand waar je verschillende activiteiten kunt doen. Van ’s ochtends vroeg tot zonsondergang kun je genieten van zonnen, zwemmen, jetskiën, windsurfen, paardrijden of een ritje op een banaanboot en uiteraard feesten.

TIP ♥ – het strand ligt in het meest oostelijke puntje van het eiland

#2 Ao Wong Deuan

Ao Wong Deuan is het op twee na grootste strand van het eiland (de eerste is Hat Sai Kaew). Het strand trekt veel reizigers vanwege het mooie witte zandstrand en de vele (goede) accommodaties.

Daarnaast zijn er goede restaurants met mooi uitzicht op zee en het is een geweldige locatie voor zonsondergangen!

#3 Ao Noi Na

Ao Noi Na, in de buurt van Hat Sai Kaew, heeft een andere sfeer dan de andere twee. Het is rustiger en dus meer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een echt ontspannende ervaring op het witte, schone zandstrand.

TIP ♥ – de organisatie Travel Hub biedt tours aan van Pattaya naar Koh Samet

Koh Samet

#4 Oa Prao

Ao Prao is het enige strand aan de westkust van Samet en het is een prachtig strand. Naast het hagelwitte zandstrand vind je hier ook een aantal resorts. Het strand is maar 200 meter lang, maar nog steeds erg aangenaam.

Ao Prao is een van de rustigste stranden van Koh Samet.

#5 Ao Put Sa

Ao Put Sa is een kleine baai op het eiland. Geschikt voor mensen die geen zin hebben in de drukke(re) stranden en uitgaansgelegenheden. Ao Put Sa biedt een rustig toevluchtsoord waar je kunt genieten van de mooie natuur en het kristalheldere zeewater.

#6 Ao Kiu Nok

Deze baai ligt op een een perfecte afgelegen plek. Degenen die willen ontspannen van de drukke, moeten hier heen komen. Het is de ideale plek is om de spectaculaire zonsopkomst en zonsondergang te zien.

TIP ♥ – het strand ligt in het zuiden van Koh Samet

Overnachten op Koh Samet

Hoewel de duurdere accommodatie hier de overhand heeft, vind je wel accommodatie in elke prijsklasse. Reken wel op hogere prijzen hier. Als je voordelige, en vaak wat eenvoudige, accommodatie zoekt kan je die vinden op stranden als Ao Hin Kok, Ao Phai en Ao Tub Tim. Hier vindt je dan ook de meeste backpackers.

Welke stranden?

De stranden zijn hier prima, maar niet te druk. Vooral in Ao Hin Khok vind je een paar prima guesthouses. Toch zul je in Koh Samet niet heel goedkoop kunnen overnachten.

Zeker in de weekeinden en tijdens het hoogseizoen kunnen de prijzen erg snel omhoog lopen. Reken op de volgende prijzen;

  • Tweepersoonskamer budget hotel ➜ €15 per nacht
  • Tweepersoonskamer normaal hotel ➜ €25 tot €50 per nacht
  • Resorts ➜ vanaf €100 per nacht

TIP ♥ – kijk voor meer accommodatie op Booking.com

Locatie Koh Samet

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Koh Samet is een betoverend eiland gelegen in een kleine baai omringd door schitterend helder water. Dit kleine eiland biedt daarnaast prachtige stranden die je overigens wel moet delen met andere strandgangers. Koh Samet is namelijk een populaire weekendbestemming vanuit Bangkok.

Meer lezen over Thailand?

2 comments

  1. Karine Van Malderen

    Sorry hoor , maar die Hat sai keaw is echt een over gebetonneerde overbevolkte stukje strand, waar de ene toerist over de andere ligt. Bovendien staat de politie bij het straatje naar het strand toe klaar om van iedere toerist 400thb te innen,zogezegd toegang tot het National park. Belachelijk, wat een troep daar. Het ene ‘hotel’ tegen het andere, vol bouwoverschot dat niet opgeruimd wordt..echt onaanvaardbaar,zo’n National Park!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder