Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Mae Hong Son

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 21 januari, 2020

Mae Hong Son is alles wat de meeste reizigers verwachten van een bergdorp in Thailand. Dat het in een afgelegen regio tegen de grens van Myanmar ligt omringt door bergen en het feit dat je hier geen TukTuk’s of scheurende taxi’s tegenkomt draagt aardig bij aan dit ideaalbeeld. De omliggende bergen, de activiteiten die je hier kan doen en de rust die je er vindt maken het tot één van de meest mooiste highlights van Thailand! Een ideaal gebied dus voor jou perfecte reis naar Thailand.

Mae Hong Son is de Stad van Drie Nevelen

De stad ligt in het noordwesten van Thailand en is pas sinds kort goed bereikbaar. Pas in 1968 werd er verharde weg aangelegd naar de stad die ook wel bekend staat als Muang Sam Mok, de ‘Stad van Drie Nevelen’.

TIP ♥ – wil je een mooie route afleggen? Doe dan de Mae Hong Son Loop op de brommer (zie informatie hieronder)

De stad heeft die bijnaam doordat het tussen de bergen ligt en dus redelijk vaak last van mist heeft. De stad telt zo’n 10.000 inwoners en is daarmee geen mega stad. Juist die rust, in combinatie met de sprookjesachtige omgeving maken het zo populair.

Er worden al jaren tours georganiseerd naar deze regio en Mae Hong Son wordt meestal gebruikt als uitvalsbasis voor verschillende activiteiten; van mountainbiken tot trekkings of wandeltochten.

Mae Hong Son

Naast activiteiten kan je ook prima ontspannen en genieten van de uitzichten of een spa-behandeling en de relaxte sfeer in het dorp. Een andere leuke bezienswaardigheid zijn de marktjes waar men van alles verkoopt.

Daarnaast kan je verschillende bergstammen bezoeken in de regio.

Bochten, heel veel bochten

Voordat men in 1968 een verharde weg aanlegde was deze regio moeilijk bereikbaar. Gelukkig is dat vandaag de dag wel anders en is de regio beter bereikbaar. De weg er naar toe is een aanrader aangezien 80 procent van de provincie een hellingsgraad van meer dan 45 graden heeft.

Hierdoor kom je door een aantal mooie valleien en bochten. In deze regio ligt ook de bekende ‘762 curves‘ weg tussen Chiang Mai en Pai. Een populaire route op de brommer.

Mae Hong Son Loop

Een van de populairste motor/brommer routes in Noord THailand is de Mae Hong Son Loop. Deze weg begint in Chiang Mai en gaat door de Mae Hong Son regio voordat je weer terug komt in Chiang Mai. De totale route is zo’n 600 kilometer.

De route begint 35 kilometer buiten Chiang Mai. Over de hele route doe je zo’n 2 tot 3 dagen, afhankelijk hoe hard je rijdt en hoe vaak je stopt voor foto’s. Overnachten kan overal langs deze route. Ook kun je op vel plekken eten en drinken kopen.

Je kunt onder meer stoppen in Pai, zo’n 130 kilometer van Chiang Mai. Andere plekken om te overnachten zijn Sopping en Mae Hong Son zelf.

Mae Hong Son

Beste reistijd Mae Hong Son

Een andere reden dat dit dorp zo populair is, is het koele klimaat. De beste reistijd voor Mae Hong Son tussen november en maart. Tijdens deze periode is de regio rondom het stadje het mooist. In het regenseizoen (juni tot oktober) kan je hier ook heen, maar dit is wel lastiger aangezien er in de regio nogal wat onverharde wegen zijn.

De beste periode om hier te zijn is tussen november en december.

In de heetste tijd van het jaar is het uiteraard lekker warm maar de regio is minder mooi aangezien het minder regent. Daarnaast vult de Mae Nam Pai vallei zich met rook van brandende velden.

Het koele seizoen is daarom de beste reistijd. Enige nadeel is dat het ’s nachts behoorlijk afkoelt en je wel een trui en een paar sokken nodig hebt.

Mae Hong Son

Locatie Mae Hong Son

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Mae Hong Son is alles wat de meeste reizigers verwachten van een bergdorp in Thailand. Dat het in een afgelegen regio tegen de grens van Myanmar ligt omringt door bergen en het feit dat je hier geen TukTuk’s of scheurende taxi’s tegenkomt draagt aardig bij aan dit ideaalbeeld.

Meer lezen over Thailand?

1 comment

  1. Bert Tjeertes

    Beste Sjoerd en of Ties.
    Kunnen jullie mij aangeven welke route wij in november het beste kunnen afleggen om in de omgeving van Mae Hong Son een aantal onbedorven bergdorpen en de bewoners daarvan te bezoeken. Gaat ons niet om het theedorp Mae Aw want dat kennen we. Het gaat ons juist om “weg van het toerisme” en daarover is in de reisgidsen niet zo veel te vinden. Blijf van Azië genieten, vr. groet Bert Tjeertes, Haaksbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder