LET OP! Sinds 14 februari 2018 is bekend dat het strand wordt gesloten van juni tot september 2018. Dit doen ze om de schade aan de natuur, en met name het koraal, te laten herstellen. Volgens Thon Thamrongnawasawat, van de de Kasetsart Universiteit in Bangkok is bijna 80 procent van alle koraalriffen in Thailand beschadigd of vernietigd!

Maya Bay is hét visitekaartje van Thailand. Ook al ben je nog nooit in Thailand geweest, de kans is groot dat je Maya Bay Beach al eens hebt gezien. In elk reismagazine, op internet en in alle ‘Top 10 Mooiste Stranden’ komt het sprookjesachtige Maya Bay Beach namelijk voorbij!

De prachtige stranden

Samen met Railay Beach is Maya Bay het mooiste strand van Thailand. Het strand ligt op Koh Phi Phi Leh, het kleinere broertje van Koh Phi Phi. Koh Phi Phi Leh ligt in de Andaman Zee en is onbewoond. Misschien is juist dat de kracht van dit schitterende strand.

TIP – het strand is niet gratis. Je betaald 400 baht entree.

Deze verbluffend mooie baai wordt beschermd door 100 meter hoge, met groen bedekte, kliffen aan drie kanten. In deze baai, die onwerkelijk mooi is, liggen verschillende stranden. De meeste zijn klein en sommige bestaan ​​alleen bij eb. De stranden hier kenmerken zich door het witte zandstrand, uitzonderlijk helder water, kleurrijk koraal en de indrukwekkende rotsen. Het is één groot paradijs voor strandliefhebbers.

Maya Bay Beach

The Beach

De naam Maya Bay Beach kerken je misschien niet maar de film The Beach, met Leonardo Dicaprio, is hier op dit strand opgenomen. Hoewel Maya Bay Beach al niet had te klagen over populariteit is het strand na deze film wereld beroemd geworden. Bijna iedereen die in Krabi, Koh Phi Phi Don of Koh Phi Phi is maakt wel een uitstapje naar deze schitterende baai.

Relaxen, duiken of snorkelen

Hoewel bijna iedereen hier komt om te genieten van de omgeving en een dagje zon, zee strand inplant is er naast zonnen ook nog wat anders te doen. Zo kan je hier uitstekend snorkelen en duiken.

Met het kleurrijke koraal, de tropische vissen en het bizar heldere water kan je je hier uren vermaken onder water. Er worden veel duik en snorkel tours geregeld vanuit Phuket, Krabi en Phi Phi Don. Naast duiken en snorkelen kan je hier ook kajakken op zee.

TIP – houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen (nov. t/m mrt) drukker is.

Maya Bay Beach

Overnachten

Je kunt niet overnachten op Koh Phi Phi Leh en dus ook niet op of rond Maya Bay Beach. Vroeger kon dit wel. Je kunt wel een overnachting boeken bij Maya Bay Sleepaboard. Dan slaap je op een bootje voor de kust (3.000 baht).

Verwacht hier beach bars en hostels zoals de stranden op Koh Phangan of Koh Phi Phi. Op Maya Bay Beach is (gelukkig) weinig accommodatie te vinden. Er is een klein tentje wat eten en drinken verkoopt en toiletten. Touroperators uit Koh Phi Phi Don zijn begonnen met het organiseren van camping trips maar dit is nog minimaal.

Beste reistijd Maya Bay Beach

De beste tijd om Maya Bay te bezoeken is tussen november en april. Dit is het hoogseizoen en er valt dan minder regen en de zee is rustig wat het duiken en snorkelen vergemakkelijkt. De zee wordt ruiger vanaf mei tot oktober.

Beste reistijd Maya Bay

Locatie Maya Bay Beach

Wat wij vinden:
  • 8.7/10
    Azië Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

Maya Bay is hét visitekaartje van Thailand. Ook al ben je nog nooit in Thailand geweest, de kans is groot dat je Maya Bay Beach al eens hebt gezien. In elk reismagazine, op internet en in alle ‘Top 10 Mooiste Stranden’ komt het sprookjesachtige Maya Bay Beach namelijk voorbij!

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.