Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Phimai

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 januari, 2020

Phimai is in feite een stad die om één van de best bewaarde Khmer tempelcomplexen is gebouwd. Ooit was Phimai verbonden met de Angkor Wat uit de Khmer tijd die in het huidige Cambodja staat. Degene die het voorrecht hebben gehad de Angkor Wat te bezoeken zal de stijl zeker herkennen.

Phimai, de Angkor van Thailand

De bouw van de tempels is gestart in opdracht van koning Jayavarman V in aan het einde van de 10e eeuw en uiteindelijk afgemaakt door Koning Suriyavarman I. Het is een hindoe / boeddhistische tempelcomplex. Dit complex laat goed zien hoe ongekend mooi, complex en bijzonder de bouwwerken waren rond deze tijd.

Het is helemaal gereconstrueerd door het Fine Arts Department wat het hele aanzicht nog vele malen spectaculairder maakt! Hoewel het nooit bewezen is, zegt men dat de tempels model hebben gestaan voor zijn grotere boer in Cambodja, de Angkor tempels.

Phimai

De tempels van Phimai

Het belangrijkste gebouw hier is de Pratu Chai. Dit vormt de uitgang van de stad die gericht is naar de Angkor Wat. Tussen de twee tempels liep de Ancient Khmer Highway.

Geen highway die wij vandaag de dag kennen, maar een 225 kilometer lange weg tussen de Angkor Wat in Cambodja en Phimai in Thailand. De naam Phimai is (vermoedelijk) afkomstig van ‘Wimaya’ wat Hemel Op Aarde betekent

Oorspronkelijk was het een Brahmaans heiligdom, gewijd aan Shiva. Dit vindt je dan ook terug in het ontwerp. Op de hoofdkapel vindt je tal val inscripties, waaronder afbeeldingen van de hindoe-goden Shiva en Vishnu.

In de 12e eeuw werd het echter een boeddhistische tempel.

TIP ♥ – het tempelcomplex is in tegenstelling tot veel andere complexen nog niet heel toeristisch. Entree is 100 baht p.p.

Phimai

Hoe kom je er?

Het tempelcomplex ligt op zo’n 75 kilometer van de stad Khorat. Het is daarom het beste te bereiken door vanaf Bangkok de bus te nemen richting Khorat. Dit duurt ongeveer drie uur maar de bussen rijden zeer frequent. Vanaf Korat neem je de bus richting het complex wat nog anderhalf uur duurt.

TIP ♥ – alles bij elkaar kost dit je ongeveer 300 Baht.

Powered by 12Go Asia system

Locatie Phimai Tempelcomplex

Wat wij vinden:
  • 8.3/10
    Azië Expert - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

Phimai is in feite een stad die om één van de best bewaarde Khmer tempelcomplexen is gebouwd. Ooit was Phimai verbonden met de Angkor Wat uit de Khmer tijd die in het huidige Cambodja staat. Degene die het voorrecht hebben gehad de Angkor Wat te bezoeken zal de stijl zeker herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder