Phuket is eigenlijk een eiland. Het woordje Koh (eiland) is van de naam gehaald omdat Phuket zo groot is dat het niet echt als een eiland aan voelt. Het is het grootste eiland van Thailand en wordt ook wel de ‘Parel van de Andaman’ hoewel daar over te wisten valt. Het is een plek die niet bij iedereen in goede smaak valt.

Phuket; beroemd en berucht

Phuket heeft een haat-liefde verhouding met veel reizigers. Er zijn mensen die hier nooit meer terugkomen nadat ze het eiland een keer bezocht hebben en er zijn mensen die niets liever willen. Reden dat mensen niet meer terug willen is de ongekende drukte, de commercialisering van het eiland en de eindeloze sex-shows. Reden om terug te komen zijn de indrukwekkende stranden en de rustige stukken die het eiland kent.

TIP – een vliegticket van Bangkok naar Phuket kost slechts €20

Patong

Patong is de grootste stad en heeft het drukste strand. Het is een plek waar je van moet houden met bars, restaurants, nachtclubs, dronken toeristen en go-go girls. Maar het biedt meer dan dat. Zo is Phuket Town veranderd in een kunstzinnige, cultuurrijke hoofdstad, terwijl in het zuiden de stad Rawai zich kenmerkt door een laid-back sfeer, ondanks de ontwikkeling.

Phuket

Patong Beach op Phuket

De 10 mooiste stranden van Phuket

Vroeger was dit een belangrijke handelspost. Vandaag de dag draait het eiland volledig op toerisme en behoort het tot de rijkste regio van Thailand. Er komen dan ook meer dan 5 miljoen mensen per jaar naar dit eiland. Er wordt heel veel gebouwd en niet alleen budget accommodatie. Sterker nog, overnachten is hier duurder dan op het vaste land.

Gelukkig zijn de stranden redelijk buiten schot gebleven waardoor er nog veel mooie stranden te vinden zijn. Een paar dagen relaxen aan het strand is hier dan ook prima te doen. Je kunt hier ook heel goed duiken en snorkelen. Dit zijn de mooiste stranden.

1. Nai Harn Beach

Nai Harn Beach wordt beschouwd als een van de beste stranden van Phuket. Het strand wordt omringd door prachtige witte zandstranden en het kristal heldere water van de Andaman Zee. Het voordeel van dit strand is dat het veel rustiger is dan Patong Beach en de andere populaire toeristenstranden. Hte heeft daarom een veel relaxtere sfeer.

TIP ♥ – je vindt Freedom Beach hier

2. Bang Tao Beach

Bang Tao Beach is strand van zo’n acht kilometer lang. Het is een prachtig strand en doordat het zo lang is, heb je altijd een stukje strand voor jezelf. Het is daarom een van de beste stranden van Phuket. Dit strand ligt ook in het beroemde Laguna Complex, een gebied bestaande uit zeven luxe resorts en een privé golfbaan. Het is dus wel een beetje voor de Rich & Famous.

3. Freedom Beach

Freedom Beach is een van de mooiste, maar minst toegankelijke stranden van Phuket. Je moet er wat voor over hebben om hier te komen. Je moet namelijk een kilometer door dikke jungle en over privé land te lopen. En dan nog is het strand alleen bereikbaar per boot. Maar… je bent dan wel op een van de mooiste en rustigste stranden.

TIP ♥ – je vindt Freedom Beach hier. Iets ten zuiden van Freedom Beach vind je Paradise Beach (zie foto hieronder). Ook erg mooi!

Phuket

Nai Harn Beach op Phuket

Phuket

Paradise Beach op Phuket

4. Nai Thon Beach

Nai Thon Beach is een klein strand van een paar honderd meter lang. Het zand hier is witter dan wit. Het strand is officieel  onderdeel van het Sirinath National Park en is een van de weinige stranden in Phuket waar je nog weinig tot geen ontwikkeling vindt. De vraag is voor hoe lang.

5. Banana Beach

Heel lang geleden was Banana Beach een ongerept strand in Phuket. Dat is echter verleden tijd. De naam verraad al een beetje de commerciële activiteiten en vandaag de dag wordt het strand overlopen door toeristen die op zoek zijn naar vermaak. Het staat ook bekend als Banana Rock Beach. Ondanks de drukte wel een mooi strand.

TIP ♥ – je kunt op Banana Beach veel tours boeken naar andere eilanden in de omgeving. Het strand ligt hier.

6. Kata Beach

Kata Beach is een populaire stand. En dat is vooral omdat het een van de mooiste stranden van Phuket is. Dat maakt het helaas ook wat drukker, maar ondanks alle toeristische activiteiten op en rond het strand is Kata Beach nog steeds erg mooi.

7. Surin Beach

Surin Beach is niet zo groot strand. Het verschil met andere stranden is dat het zand hier niet wit is, maar een soort gouden gloed heeft. Het strand is voorzien van alle luxe, vergelijkbaar met Patong Beach, alleen dan zonder vervelende dronken toeristen en met schoon water. Het strand is beroemd om het kristal heldere water.

TIP ♥ – er is hier veel accommodatie te vinden. Check Booking.com voor de beste accommodatie.

Phuket

Surin Beach 

8. Kamala Beach

Kamala Beach is een prachtige strand van zo’n twee kilometer lang omringd door witte zandstrand en groene bergen (zie foto hieronder). Het ligt op 10 kilometer van Patong en is veel rustiger, doom ook populair bij veel gezinnen die ontsnappen aan de drukte van Patong.

TIP ♥ – wil je tours boeken op Phuket? Kijk dan eens bij Tour Direct.

9. Kata Noi Beach

Kata Noi Beach ligt net ten zuiden van Kata Beach en is een van de mooiste stranden van Phuket. In tegenstelling tot zijn grotere broer is Kata Noi Beach nog redelijk onontwikkeld, waardoor het een veel rustigere uitstraling heeft. Zo lopen hier geen verkopers die je van alles willen aansmeren. Wel zo lekker.

10. Laem Singh Beach

Laem Singh Beach is een van de mooiste stranden van Phuket en was ook onbekend bij het grote publiek. Daar is de laatste jaren veel verandering in gekomen. Tegenwoordig ligt het strand vol met toeristen, maar dat neemt niet weg dat het strand nog steeds indrukwekkend is!

Phuket

Kamala Beach 

Leuke plekken om te overnachten

Er zijn hier meer dan genoeg opties tot overnachten. Je kunt er voor kiezen om je geld te spenderen in een van de dure maar prachtig gelegen resorts of je kunt low-budget slapen in Phuket Town of Patong. Waar je je geld ook uitgeeft, je kunt een goede prijs/kwaliteitverhouding verwachten.

Het is net te groot om met een brommer in één dag te verkennen. Kies je plek om te overnachten daarom goed. Uiteraard kun je ook van de ene naar de andere plek reizen. Hieronder een aantal leuke accommodaties.

Bed Hostel

Een leuk hostel dat vooral populair is bij backpackers. Dit hotel ligt in Phuket Town.

Trisara Resort

Je betaald hier wat meer voor maar de locatie is schitterend. Gelegen aan Nai Thon Beach.

Patong Bay Garden

Als je aan het strand bij Patong wilt slapen is dit een prima hotel aan het strand. 

Phuket

 Patong Bangla op Phuket

Hoe kom je er?

Phuket is een van de populairste bestemmingen in Thailand. Het vervoer van en naar dit schiereiland is dan ook erg goed geregeld. Er is een brug aangelegd tussen het vaste land en het eiland en er is tevens een (internationale) luchthaven. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om er te komen vanuit grote delen van het (buiten) land. Hieronder staan de belangrijkste en meest voorkomende opties om hier te komen.

Met het vliegtuig

Door de internationale luchthaven kan je vanaf veel bestemmingen in binnen- en buitenland naar het eiland vliegen. Een ticket van Bangkok naar Phuket kost in het hoogseizoen slechts €20. Vanaf de luchthaven kan je zeer eenvoudig met de taxi je weg vervolgen.

TIP ♥ – bij Skyscanner boek je voordelige binnenlandse vluchten.

Met de bus

Door de brug die er is aangelegd kan je makkelijk met de bus van en naar Phuket reizen. Langeafstandsbussen rijden in 14 uur van Bangkok naar het eiland toe. Dit kost tussen de €15 en €20. Je kunt ook bussen boeken vanuit andere steden. Tickets boek je makkelijk via 12GoAsia.

Met de boot

Als je omringd wordt door water is het logisch dat je ook met de boot naar Phuket kan. Niet alleen vanuit Thailand. Je kunt ook met de boot naar Phuket vanaf Singapore en Maleisië. Zo kost het vanaf Langkawi in Maleisië maar €30 p.p om met de boot in Phuket te komen.

Online boeken

Sinds kort kun je je hele reis ook online plannen via 12GoAsia. Een super handige website waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken. Gebruik de onderstaanden zoekbox om de actuele prijzen en opties te bekijken.

Powered by 12Go Asia system
Phuket

Zonsondergang Patong Beach

Beste reistijd Phuket

De beste reistijd voor Phuket loopt van november tot en met april. De drukste maand in Phuket is de maand januari. Je hebt dan veel zon en een rustige zee wat weer goed is voor duiken en snorkelen. Het is dan wel heel er druk en prijzen schieten omhoog.

Regenseizoen

Het eiland ligt bij de Andaman zee en tijdens de moesson kan het hier behoorlijk regenen in combinatie met veel wind. De moesson is in de maanden juni tot en met oktober. De rest van het jaar is er vooral veel zon. Prima weer voor een paar dagen aan het strand. Houd wel rekening met een sterke stroming op sommige plekken. Er verdrinken tientallen mensen per jaar omdat ze zich vergissen in de onderstroming. Vraag het voor de zekerheid na bij de accommodatie.

Phuket

Locatie Phuket

Wat wij vinden:
  • 6/10
    Azië Expert - 6/10
6/10

Samenvatting

Phuket heeft een haat-liefde verhouding met veel reizigers. Er zijn mensen die hier nooit meer terugkomen nadat ze het eiland een keer bezocht hebben en er zijn mensen die niets liever willen. Van beide is wat te zeggen. Als je verder kijkt dan de overdrukke stranden is Phuket een schitterend gebied.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.