Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Hostel Thailand

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

De favoriete optie qua overnachten voor backpackers is bijna altijd het hostel. Een hostel is een goedkopere, en meestal, kleinere versie van een hotel. Eén van de voordelen van een hostel is dat de kamers goedkoper zijn terwijl de service en kwaliteit niet altijd minder is.

Het grootste voordeel van een hostel is echter dat je andere reizigers ontmoet. Een goed hostel Thailand vinden is niet zo moeilijk, ze zitten namelijk overal. Daarnaast zijn er op internet en lokaal veel mogelijkheden tot het boeken en vinden van een hostel Thailand.

Hostel Thailand zoeken

Het vinden of zoeken van een hostel Thailand is niet zo heel lastig. Vooral bij de populaire bestemmingen zitten ontzettend veel hostels op elke hoek van de straat. Dit scheelt ten eerste in het zoeken maar ook in het eindeloos rondlopen met een zware tas op je rug.

Wees niet bang dat je niks kan vinden of dat alles vol zit. Ook al lijkt het soms tegen te zitten na een lange dag reizen is er altijd een hostel eigenaar die zijn of haar deuren opent voor je.

Voordat je akkoord gaat met de kamer die je wil raden we wel aan om die kamer eerst te bekijken. Controleer bijv. of je warm water hebt (als ze dat beloven), of de stopcontacten werken en of de bedden een beetje schoon zijn. Daarnaast kan het schelen in prijs of je wel of geen airco nodig hebt, bedenk dit dus goed van te voren.

Budget Thailand

Kosten hostel Thailand

De kosten voor een hostel Thailand kunnen variëren. Het scheelt nogal of je in het hoogseizoen op Koh Phi Phi zit of in het laagseizoen in Mae Hong Son. Je kan er echter van uit gaan dat je voor een hostel Thailand gemiddeld zo’n €5-€10 per nacht betaald.

Je hebt uiteraard ook duurdere en goedkopere hostels. Dit is geheel afhankelijk van de locatie, seizoen en je eigen onderhandel talenten. Zeker als je meer dan 3 nachten blijft kan je nog wel iets van de prijs halen. Voor een hostel van €5 per nacht hoef je uiteraard geen wonderen te verwachten.

Online boeken

Op internet zijn er ontelbaar veel aanbieders waar je een hostel Thailand kan boeken. Wij hebben zelf goede ervaring met booking.com. Je kan hier ook op hotels zoeken en zoeken op stad. Zelf boeken wij alleenonze eerste nacht na aankomst omdat er altijd wel wat vrij is.

Ben je liever zeker van een kamer of wil je per se in dat leuke hostel slapen? Dan is het aan te raden om van te voren te boeken.

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Azië Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

De favoriete optie qua overnachten voor backpackers is bijna altijd het hostel. Een hostel is een goedkopere, en meestal, kleinere versie van een hotel. Eén van de voordelen van een hostel is dat de kamers goedkoper zijn terwijl de service en kwaliteit niet altijd minder is.

Meer lezen over Thailand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder