De favoriete optie qua overnachten voor backpackers is bijna altijd het hostel. Een hostel is een goedkopere, en meestal, kleinere versie van een hotel. Eén van de voordelen van een hostel is dat de kamers goedkoper zijn terwijl de service en kwaliteit niet altijd minder is. Het grootste voordeel van een hostel is echter dat je andere reizigers ontmoet. Een goed hostel Thailand vinden is niet zo moeilijk, ze zitten namelijk overal. Daarnaast zijn er op internet en lokaal veel mogelijkheden tot het boeken en vinden van een hostel Thailand.

Hostel Thailand zoeken

Het vinden of zoeken van een hostel Thailand is niet zo heel lastig. Vooral bij de populaire bestemmingen zitten ontzettend veel hostels op elke hoek van de straat. Dit scheelt ten eerste in het zoeken maar ook in het eindeloos rondlopen met een zware tas op je rug. Wees niet bang dat je niks kan vinden of dat alles vol zit. Ook al lijkt het soms tegen te zitten na een lange dag reizen is er altijd een hostel eigenaar die zijn of haar deuren opent voor je.

Voordat je akkoord gaat met de kamer die je wil raden we wel aan om die kamer eerst te bekijken. Controleer bijv. of je warm water hebt (als ze dat beloven), of de stopcontacten werken en of de bedden een beetje schoon zijn. Daarnaast kan het schelen in prijs of je wel of geen airco nodig hebt, bedenk dit dus goed van te voren.

Kosten hostel Thailand

De kosten voor een hostel Thailand kunnen variëren. Het scheelt nogal of je in het hoogseizoen op Koh Phi Phi zit of in het laagseizoen in Mae Hong Son. Je kan er echter van uit gaan dat je voor een hostel Thailand gemiddeld zo’n €5-€10 per nacht betaald. Je hebt uiteraard ook duurdere en goedkopere hostels. Dit is geheel afhankelijk van de locatie, seizoen en je eigen onderhandel talenten. Zeker als je meer dan 3 nachten blijft kan je nog wel iets van de prijs halen. Voor een hostel van €5 per nacht hoef je uiteraard geen wonderen te verwachten.

Online boeken

Op internet zijn er ontelbaar veel aanbieders waar je een hostel Thailand kan boeken. Wij hebben zelf goede ervaring met booking.com. Je kan hier ook op hotels zoeken en zoeken op stad. Zelf boeken wij alleen onze eerste nacht na aankomst omdat er altijd wel wat vrij is. Ben je liever zeker van een kamer of wil je per se in dat leuke hostel slapen? Dan is het aan te raden om van te voren te boeken.

Reisgidsen Thailand

Naast de bekende reisgidsen hebben wij onze eigen reisgids ontwikkeld. De Azië-Expert Reisgids is gemaakt op basis van eigen ervaringen en die van andere reizigers. Het is in het Nederlands geschreven en staat boordenvol handige tips over bijvoorbeeld de beste route van A naar B, plekken om te overnachten, de leukste highlights en accommodatie. In totaal hebben meer dan 16 routes en je krijgt er nog een aantal gratis e-Guides bij!

Reisgids Thailand

Zoek jij hulp bij het voorbereiden van jouw backpack reis? Check dan onze eigen Reisgids Thailand. Deze staat vol met handige tips voor onderweg en 4 zeer uitgebreide routes.

De reisgids is zowel digitaal als hardcopy verkrijgbaar! Ideaal voor onderweg dus.

En deze bundel van routes, eBook en e-Guides is nu in de aanbieding voor maar €24,95!

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.