River Kwai

Misschien wel één van de bekendste gebieden van Thailand is het gebied rond de River Kwai, ten westen van Bangkok. In de tweede wereldoorlog werkten duizenden krijgsgevangenen hier aan de Japanse ‘dodenspoorlijn’ om de invasie van Thailand naar Birma voort te zetten. Velen stierven tijdens de aanleg van deze spoorlijn aan ondervoeding, tropische ziektes of mishandeling.

River Kwai

Zeer afwisselende excursies worden aangeboden rond de bekende rivier en spoorlijn. Het is gemakkelijk in te plannen vanuit Bangkok aan het begin van je Thailand rondreis. Je reist per trein over een deel van de beruchte spoorlijn, waarbij je een hoge, voornamelijk houten, viaduct over de kronkelende River Kwai oversteekt. En met een bezoek aan Kanchanaburi aan het oorlogsmuseum, begraafplaats en brug over de River Kwai, leer je meer over de erbarmelijke omstandigheden waarin de bouw van de spoorlijn gebeurden.

Wij raden je aan om een meerdaagse trip te maken rond de historische bezienswaardigheden. Met een longtailboot cruise je over de jungle rivier en verblijf je op een drijvende jungle raft. Dit zijn op bamboevlotten gebouwde huisjes op de rivier. Overdag kun je zwemmen in de rivier en ’s avonds worden de rafts verlicht met olielampjes wat een geweldige sfeer geeft. Hoe je een excursie naar de River Kwai het beste in je reis past, kun je bekijken met de voorbeeld rondreizen Thailand. Bezoek ook de authentieke treinmarkt, waar kraampjes rond en op een spoorlijn zijn uitgestald en inklappen zodra de trein passeert. Of maak je verblijf extra bijzonder door een overnachting in een luxe safaritent aan de oever van de rivier.

Locatie River Kwai

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Misschien wel één van de bekendste gebieden van Thailand is het gebied rond de River Kwai, ten westen van Bangkok. In de tweede wereldoorlog werkten duizenden krijgsgevangenen hier aan de Japanse ‘dodenspoorlijn’ om de invasie van Thailand naar Birma voort te zetten.

4.0

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.