Tian Tan Boeddha en Lin Monastery

De Tian Tan Boeddha is een bronzen Boeddha op het eiland Lantau. Het is de grootste zittende Boeddha in de open lucht. De Boeddha heeft zijn naam te danken aan het voorbeeld van Tian Tan, uit de Tempal van de Hemelse vrede in Beijing.

Tian Tan Boeddha

De Tian Tan Boeddha is 34 meter hoog en vindt je boven aan een 268 treden tellende trap. Het hoort bij het Po Lin klooster en symboliseert de harmonie tussen mensen, natuur en geloof. De Boeddha zit op een lotustroon en het hoofd van de Boeddha richt zich naar het noorden. Dit is vrij uniek onder de grote Boeddha’s omdat de meeste gezichten richting het zuiden staan. Mocht je helder weer hebben kun je de Tian Tan Boeddha zien vanuit Macua! De start van de bouw was in 1990 en het was klaar op 29 december 1993, de verjaardag van de Gautama Boeddha.

De Tian Tan Boeddha is een voorname plek voor de boeddhisten in Hong Kong en een belangrijke toeristische trekpleister. Sinds 2006 is de Ngong Ping Skyrail geopend. Een kabelbaan met gondels die de tocht naar de Boeddha een stuk makkelijker maakt.

Locatie Tian Tan Boeddha