Tibet, ook wel ‘The Roof of The World’ genoemd, is het land van de Dalai Lama’s, de bezetting door China, de besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte graslanden, helderblauwe meren en ruige bergketens en de vriendelijke mensen. Het is één van de bekendste landen in Azië. Over Tibet valt veel te vertellen, het heeft een turbulent verleden maar wordt helaas door de rest van de wereld aan het lot, in dit geval China, overgelaten.

De naam Tibet is een afleiding van Tubbat. Lang geleden noemde Arabische geschiedenis schrijvers het koninkrijk zo. Tot 1950 was het land een onafhankelijke staat in het Tibetaanse Hoogland. De belangrijkste politieke en religieuze leider is de veertiende dalai lama Tenzin Gyatso. De rest is geschiedenis. Tussen 1950 en 1951 bezette China Tibet en sindsdien behoort het tot de Volksrepubliek China, met alle gevolgen van dien.

Tibet is een schitterend land en heeft geweldig veel te bieden. Helaas is het voor toeristen wat moeilijker om het land in te komen dan in bijvoorbeeld Laos. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht een gids te huren, maar het is absoluut de moeite waard. Bezoek Tibet en je wordt overspoeld door cultuur, kunstwerkjes van moeder natuur en ongelooflijk vriendelijke mensen. Lees hier onder meer over Tibet.

[get_posts_category excerpt=”350″ number=”5″ readmoretext=”Lees Verder” category=”112″ readmore=”yes”]