Ties

Ik heb altijd geweten dat ik wilde reizen. In 2008 begonnen de reiskriebels te komen door het programma Top Gear. We zagen de aflevering waar ze met brommers door Vietnam reisde en dachten gelijk; ‘dat willen wij ook!’. Het was inmiddels 2009 toen Sjoerd naar me toe kwam en vertelde dat hij ontslag wilde nemen op z’n werk om te kunnen reizen. Op dat moment had ik nog een half jaar studie te gaan en we spraken af om daarna weg te gaan. Een planning maakte we bewust niet omdat ik me niet vast wilde leggen op een tijdschema maar juist die vrijheid wilde proeven!

Het werden uiteindelijk maanden in Zuid-Oost Azië en Nieuw Zeeland. De jaren erna hebben me nog naar tal van andere plekken in Azië gebracht en ondertussen heb ik China, Tibet, Japan, Hong Kong, Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos en Indonesië mogen zien en staat Myanmar op de planning!

Mooiste herinnering

Heel erg moeilijk kiezen! Ik heb mijn hart verloren aan alles in Azie. De mensen, de natuur, de cultuur, de geuren en kleuren.. Alles aan Azië is bijzonder en hoe vaak je er ook komt, je wordt altijd verrast in de positieve zin van het woord. Aangezien Sjoerd al de reis door Vietnem heeft gekozen kies ik voor de boottocht van Lombok naar Flores in Indonesie. De natuur daar is zo onvoorstelbaar mooi dat je niet weer waar je het zoeken moet. ’s avonds als de zon onder gaat een biertje drinken met andere op het dek van de boot en naar de sterren kijken. Een absolute aanrader!