Tubbataha Reef

Op zoek naar één van de beste duiklocaties ter wereld? Dan kan je het beste naar het Tubbataha Reef gaan. CNN Travel plaatst dit gebied in de Top 8 als ‘beste duiklocatie ter wereld’. Sinds de ontdekking in de jaren ’70 wordt het beschouwd als de meest opmerkelijke koraal gebieden op deze planeet.

Boek hier voordelige vliegtickets naar de Filipijnen

Tubbataha Reef

Als je naar deze perfecte duiklocatie wil moet je er wel wat voor over hebben. Je kan er namelijk alleen komen in per boot vanaf Puerto Princesa. Het reef ligt tussen de eilanden Mindanao en Palawan in de Sulu Zee. Het ligt zo geïsoleerd dat al het koraal en de onwerkelijk mooie onderwaterwereld altijd bewaard is gebleven. Het staat niet voor niets sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Onder water kom je een spectaculair landschap tegen met een bizarre diversiteit en prachtige koraalriffen met haaien, schildpadden en manta’s. en waar in de rest van Azie koraal bedreigd wordt door bijv. vissen met explosieven en het toerisme gaat al het geld van toegangsprijzen naar het Tubbataha Reef om dit zo goed mogelijk te beschermen.

Het Tubbataha Reef ligt in het Tubbataha Reef National Park wat een gebied van zo’n 100.000 hectare beschermd. Wat het gebied ook zo bijzonder maakt is het grote aantal zeedieren wat hier leeft met onder andere walvissen, dolfijnen, haaien en schildpadden. In totaal herbergt het nationaal park ruim 350 soorten koraal en meer dan 500 soorten vis. Dit zijn ongekende aantallen in vergelijking met andere duiklocaties in de wereld. Daar komt nog een gemiddelde watertemperatuur van 26°C bij en een zicht onder water van 25 meter.

Je kan het Tubbataha Reef alleen bereiken in de maanden maart tot juni. Doordat de Tubbataha Reefs alleen in deze maanden te bezoeken is, raden we aan om ruim vooraf te boeken. Vanaf Puerto Princesa kan je verschillende tours boeken naar het Tubbataha Reef.

Locatie Tubbataha Reef