Uda Walawe National Park

Wie olifanten wil spotten kan Afrika beter overslaan en het Uda Walawe National Park bezoeken. Uitgestrekt over de laaglanden van Sri Lanka vindt je hier kuddes olifanten , wilde buffels, herten en luipaarden die je makkelijker spot dan in menig Afrikaanse nationale parken. Door het gebrek aan veel dichte bossen is het spotten van deze dieren bijzonder makkelijk. Een bezoek aan Uda Walawe National Park is een must tijdens je reis door Sri Lanka.

Uda Walawe

Het Uda Walawe National Park is één van de meest bezochte en populairste nationale parken van het land. Het park ligt in het zuiden van Sri Lanka teen de bergen van de Horton Plains. Waar Yala National Park of Bundale National Park uitblinken in natuurlijk schoon is het in Uda Walawe National Park vooral het spotten van (Aziatische) olifanten is waar mensen voor komen.

TIP – aan het begin van het park kun je fruit kopen om olifanten te voeren. Doe dit niet. Het zijn wilde dieren die niet afhankelijk moeten worden van menselijk voeren.

Het grootste gedeelte van het Uda Walawe National Park ligt in de droge zone. Dit betekend dat je veel uitgestrekte gebieden vind met gras en dode bomen die olifanten hebben gebruikt om te krabben. Hierdoor heeft het park een nogal saaie uitstraling in het droge seizoen. De kale vlaktes maken het echter wel makkelijk om wilde dieren te spotten. Wanneer het echter gaat regenen veranderd de droge vlakte in een magische omgeving met tijdelijke lagunes en prachtige groene vlaktes.

ROUTEBOEK

Speciaal voor Azië-reizigers heb we, samen met een andere reizigers, een routeboek ontwikkeld.

Het zit boordevol routes en waardevolle tips & tricks waarmee jij je reis tot een succes gaat maken.

Check het routeboek nu!

Als je olifanten wilt spotten is dit the place to be!

Uda Walawe National Park bezoeken

De meeste reizigers die het Uda Walawe National Park bezoeken doen dit door een georganiseerde tour te boeken bij hun accommodatie. Je kan ook zelf een tour boeken. Je gaat dan met een 4WD het park in met een gids die je alles kan vertellen over het park en de dieren in het park. Het park is makkelijk te bereiken vanuit Ella of Galle.

In het park leven ongeveer 600 olifanten die het park regelmatig bezoeken. Ze kunnen namelijk ‘switchen’ tussen Lunugamvehera National Park en Uda Walawe National Park hoewel de meeste olifanten in laatstgenoemde verblijven. Naast de olifant vind je hier ook herten, krokodillen, luipaarden, vliegende eekhoorns, verschillende (roof) vogels en apen.

Tip: Kijk ook eens bij de volgende pagina’s: overnachten Sri Lanka, vliegtickets Sri Lanka en reizen Sri Lanka. Je vind hier een hoop extra informatie. Ook de pagina reisinformatie Sri Lanka staat boordevol informatie over dit prachtige land.

Als je in het park bent is het leuk om de Elephant Transit Home te bezoeken, ook wel het ‘Elephant Orphanage’ genoemd. Het is opgericht in 1995 en er leven nu zo’n 25 baby olifantjes die hun ouders zijn verloren.

Locatie Uda Walawe National Park

Wat wij vinden:
  • Azië-Expert