Varkala

Varkala kan met recht één van India’s mooiste stranden worden genoemd. Het ligt dan ook in één van India’s mooiste regio’s; Kerala. Dit schitterende strand, met groene bossen, rotsen, gouden zandstranden, restaurants en accommodatie aan het strand en palmbomen die wuiven in de wind is magisch mooi bij zonsondergang wanneer de kleine vissersboten hun lantaarns oplichten.

Varkala

Varkala ligt ruim 50 kilometer ten noorden van de stad met die makkelijke naam Thiruvananthapuram. Hindoes reizen al honderden, misschien we duizenden jaren naar Varkala om de as van overledenen uit te strooien op zee. Vandaag de dag worden deze rituelen nog steeds uitgevoerd op Papanasam Beach op slechts een steenworp afstand van de volwaardige badplaats van Varkala.

Varkala ligt in een prachtige baai omringd met duizelingwekkende kliffen. De sprookjesachtige ligging maakt Varkala een populaire bestemming onder backpackers. Op het strand vindt je restaurants en bars waar muziek gedraaid wordt en waar kleine kraampjes T-shirts, de bekende baggy broeken en sieraden verkopen. Hoewel deze ‘commercialisering’ soms wat op je zenuwen kan werken is één blik of wandeling in deze bijzondere omgeving genoeg om de rust terug te vinden in plaats van je te ergeren aan het ‘come see my shop my friend’. Varkala is zo’n typische plek waar de dagen langzaam veranderen in weken, waar je kan relaxen in je hangmat met een cocktailtje, je kan zwemmen in de zee of een wandeling kan maken in de omgeving. En mocht je de toeristen die er zijn even zat zijn kan je naar het noorden of zuiden vluchten waar je bijna niemand tegen komt.

Varkala vandaag de dag

Ondanks de aanwezigheid van de vele backpackers is Varkala eigenlijk een cultuur rijke stad en het belangrijkste strand, Papanasham Beach, is een heilige plek voor Hindoes waar ze offers brengen bijgestaan door priesters. Als toerist is het aan te raden hier met respect mee om te gaan en de locals in hun waarde te laten. Varkala is een geweldige plek en een bijzondere mix van vissers, hindoe rituelen, volleybal spelende toeristen, locals die zich mengen onder toeristen en de backpackers die hier de tijd van hun leven hebben.

Varkala is een absolute aanrader als je op zoek bent naar zon, zee en strand. Het is niet alleen één van India’s mooiste stranden gelegen in een sprookjesachtige omgeving, het is ook een strand met de leukste vibe. En mocht je het strand even zat zijn kan je een uitstapje maken in de schitterende omgeving van Kerala.

Locatie Varkala