Backpacken Vietnam; het staat ongetwijfeld bij veel mensen op hun ‘to-do’ lijstje. Backpacken in Vietnam is een prachtige manier om het land te verkennen. Prachtige kustplaatsen, sfeervolle steden, bergachtige gebieden vol mooie valleien, jungles waar je een mooie trekkingen kunt maken, schitterend cultureel erfgoed wat je kan bezichtigen, Ha Long Bay wat één van de mooiste plek is in Azië en een bevolking die ontzettend gastvrij is. Dit alles maakt het backpacken Vietnam een onvergetelijke ervaring.

Het backpacken in Vietnam geeft je heel veel vrijheid. Je kunt je eigen planning maken waardoor je niet vast zit aan een schema van een georganiseerde tour. Vietnam is een fascinerende bestemming. Ga je backpacken door Vietnam? Lees dan deze pagina met tips over onder andere:

Backpacken Vietnam

Het backpacken Vietnam biedt heel veel vrijheid. Je kan je eigen planning maken waardoor je niet vast zit aan een schema van een georganiseerde tour. In Vietnam kan ieder type reiziger zijn of haar hart ophalen.

Of je nu de sfeer van Hoi An zoekt, de ontelbaar vele stranden, de boeddhistische tempels of één van de vele tropische eilanden; in Vietnam is het allemaal mogelijk!

Een brommer kopen / huren in Vietnam om vervolgens het land door te reizen is een aanrader!

Backpacken in Vietnam is een prachtige manier om het land te ontdekken die vooral bij jongeren populair is. Backpacken Vietnam is daarnaast door de gunstige prijzen voor veel mensen haalbaar.

Bia Hoi

Een leuke ervaringen in Vietnam is samen met de locals een biertje drinken in een Bia Hoi. Een biertje is extreem goedkoop en super gezellig. Er zijn altijd locals in voor een praatje. Een Bia Hoi vind je op straat en herken je aan de kleine plastic stoeltjes voor de deur. Meestal zitten er oudere voor de deur spelletjes te spelen.

Ninh Binh

Ninh Binh is een prachtige regio om te verkennen

Budget Vietnam

In principe kan je voor €30-€35 een dag goed door komen. Dan hebben we het over; een overnachting in hostels (privé kamer), eten buiten de deur in normale restaurants, een bezienswaardigheid bezoeken en wat boodschappen.

Het kan uiteraard ook duurder als je wilt verblijven in duurdere hotels en wilt eten in 3 sterren restaurants

TIP – voor meer informatie over wat je ongeveer uit geeft kun je ook op de pagina Budget Vietnam kijken.

Cash

Wij raden altijd aan om wat cash mee te nemen.

Amerikaanse Dollars zijn makkelijk te verkrijgen op luchthavens en je kunt er mee betalen in Vietnam.

Overnachten Vietnam

De favoriete optie qua overnachten voor backpackers is bijna altijd het hostel. Een hostel is een goedkopere, en meestal, kleinere versie van een hotel. Eén van de voordelen van een hostel is dat de kamers goedkoper zijn terwijl de service en kwaliteit niet altijd minder is. Het grootste voordeel van een hostel is echter dat je andere reizigers ontmoet. Doordat het een populaire accommodatie is onder reizigers ontmoet je er ook veel reizigers. Op zoek naar de beste mogelijkheden qua overnachten? Bekijk dan hier onze tips qua overnachten Vietnam!

In  Vietnam kan je al overnachten voor minder dan €10 per nacht

Vliegtickets Vietnam

Een vliegticket Vietnam is meestal het beginpunt van je reis. Er zijn veel mogelijkheden en websites op het internet om zelf een vliegticket Vietnam te boeken. Hanoi en Ho Chi Minh zijn beide wereldsteden met internationale luchthavens. Vanaf hier heb je ook goede verbindingen met de rest van (Zuid-Oost) Azië. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste aanbieders voor vliegtickets Vietnam!

Een retourtje Hanoi boek je al voor €453

WTC.nl

Vliegtickets.nl

Skyscanner

Highlights Vietnam

Vietnam, een land met een goddelijke kustlijn, groene bergen, adembenemende nationale parken, booming steden met misschien wel ’s werelds beste keuken en een schitterde cultuur. Wat je ook zoekt; Vietnam has it! De mensen zijn energiek, vriendelijke en open. Er is zo veel te zien en doen dat je hier makkelijk een paar weken kunt blijven. Het is een fascinerende bestemming.

TIP – wil je alle highlights van Vietnam op een rijtje? Check dan onze pagina highlights Vietnam?

Tussen de steden Ho Chi Minh en Hanoi, onze favoriete stad in Azië, ligt ontzettend veel moois op je te wachten. Maar het heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen deze twee steden. Het binnenland staat vol met groene bossen met watervallen, in de indrukwekkende Mekong Delta in het zuiden is een must-see en het noorden kenmerkt zich door bergen, prachtige valleien, bizar groene rijstvelden en traditionele berg dorpjes. En ohja.. dan is er nog de 3.260 kilometer aan kustlijn. En hadden we Halong Bay al genoemd?

Reisgids

Ga jij binnenkort naar Vietnam? Dan kunnen wij je helpen. Samen met andere reizigers hebben wij onze eigen Reisgids voor Vietnam gemaakt.
In de reisgids hebben we alle kennis over Vietnam gebundeld inclusief handige tips, tricks en uitgebreide routes. Hiermee wordt jouw reis een groot succes.

Iedereen heeft een ander doel met backpacken Vietnam. De één is op zoek naar de mooiste stranden, de ander juist naar cultuur en sommige willen juist actieve dingen wil doen; elke backpackreis is anders. Eén ding is zeker; tijdens het backpacken in Vietnam is de vrijheid die je ervaart heerlijk! De veelzijdigheid van Vietnam en de vriendelijke lokale bevolking is een belangrijke factor om voor dit land te kiezen.

Beste reistijd Vietnam

Aangezien Vietnam 1.600 kilometer lang is heeft het veel verschillende klimaatzones. Hoewel het altijd 20 tot 35 graden is en dus 90% van het jaar warmer is dan in Nederland. Als je niet van regen houdt en geen extreme regenbuien wil meemaken kan je Vietnam het beste bezoeken rond December tot Mei. In die maanden is er de minste kans op een regenbui maar eigenlijk is het klimaat van Vietnam het hele jaar door geschikt om te reizen. Meer info vind je op de pagina beste reistijd Vietnam.

De beste reistijd voor Vietnam zijn de maanden november tot en met april

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
5.0