Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Ba Be Nationaal Park

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

In het noorden van Vietnam ligt een van de mooiste nationale parken van het land. Het Ba Be Nationaal Park beslaat meer dan 100 vierkante kilometer en staat bekend om de grote diversiteit aan flora en fauna. Het park ligt op ongeveer 3-4 uur reizen vanuit de hoofdstad Hanoi.

Ba Be Nationaal Park

Het Ba Be Nationaal Park werd in eerste instantie opgericht om het enorme meer in de regio te beschermen. Ba Be betekend letterlijk ‘Drie Meren’ maar is eigenlijk een verwarrende en verkeerde naam. Het Ba Be meer bestaat namelijk uit één onafgebroken stuk water.

Het meer wordt echter Ba Be genoemd omdat het meer is verdeeld in drie delen die allen een andere naam hebben. Ba Be is het grootste meer van het land en is op sommige stukken bijna 35 meter diep. De exacte grote van het meer is afhankelijk van de regenval en het seizoen.

Het is mogelijk om tijdens een bezoek aan het Ba Be National Park een boottocht te maken over het uitgestrekte meer. Deze toch is een van de beste manieren om de prachtige natuur in het park te ontdekken. Wanneer je geluk hebt, kan je ook meerdere zeldzame diersoorten tegenkomen.

Ba Be nationaal park

Flora en fauna in Ba Be Nationaal Park

Het overgrote deel van het Ba Be Nationaal Park bestaat uit kalksteen en bos. Daarnaast zijn er enkele zeer steile bergen. Ook kent het park een grote diversiteit aan flora en fauna. In het park leven maar liefst 27 verschillende soorten vleermuizen, 65 soorten zoogdieren, 233 soorten vogels, 106 vissoorten en 43 soorten reptielen en amfibieën.

Enkele opvallende dieren die je kunt tegenkomen in het park zijn de koningscobra, de Aziatische zwarte beer en de Aziatische goudkat.

Ook de liefhebbers van vlinders zullen zich niet vervelen in het Ba Be Nationaal Park. Er zijn namelijk niet minder dan 354 soorten vlinders te vinden in dit park.

Overnachten Ba Be National Park

Het Ba Be National Park is relatief klein maar zo divers dat je er makkelijke enkele dagen kunt verblijven. Rond het park zijn dan ook diverse mogelijkheden tot overnachten. Er zijn enkele luxe resorts maar vooral veel kleinere ecolodges en meer primitieve accommodaties. Voor meer info over slapen in Vietnam kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Hoe kom je er?

Ba Be National Park ligt zo’n 250 kilometer van Hanoi. Het makkelijkste is om vanuit Hanoi een tour te boeken.

Met de bus

Je kan er ook heen met de bus. Vanaf het Gia Lam bus station in Hanoi neem je de bus naar Cho Ra. Dit kost 150.000 Dong en duurt 6 uur. Je overnacht inCho Ra en neemt de volgende morgen de boot naar Ba Be National Park.

Powered by 12Go Asia system

Locatie Ba Be Nationaal Park

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 7.6/10
    7.6/10
7.6/10

Samenvatting

Het Ba Be National Park beslaat meer dan 100 vierkante kilometer en staat bekend om de grote diversiteit aan flora en fauna. Het is eenvoudig te bereiken vanuit Hanoi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken