Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Ben Tre

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 3

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

De Mekong Delta is één van de meest bezochte regio’s in Vietnam. Waar de meeste reizigers naar My Tho gaan heeft het pittoreske Ben Tre de mooiste omgeving. Het heeft lang een geïsoleerd bestaand gehad door de ligging in de Mekong Delta. Door de bouw van een brug tussen My Tho en Ben Tre is het vandaag de dag een stuk makkelijker te bereiken. Tot een massale toeristenstroom heeft dat (nog) niet geleid. Dit is een mooi gelegen dorpje waar de rust overheerst.

Ben Tre

Het stadje ligt schilderachtig aan de waterkant met oude gebouwen. Het stadje is prima te voet te verkennen want heel veel is er niet te zien in Ben Tre. De reden dat mensen hier naar toe gaan is de omgeving. Boottochten zijn dan ook enorm populair hier en zijn overal te regelen.

Een andere reden om richting Ben Tre te reizen is vanwege de bevolking. De mensen hier leven zoals het eiland uitstraalt; rustig en relaxed. Het is met name bekend om de fruitbomen en vooral de keo dua, wat kokos snoep betekent. Veel lokale vrouwen verdienen hun geld met het maken van deze snoepjes. Het maken van deze snoepjes is een heel karwei en de moeite waard om eens te bezoeken.

Ben Tre

Bezienswaardigheden Ben Tre

In Ben Tre zelf is niet heel veel te doen. Naast het dagelijkse leven van de lokale bevolking is de omgeving hier de grootste attractie. Dit is een wereld van verschil met het drukke My Tho wat slechts een eiland verder ligt.

De leukste manier om de omgeving te verkennen is met de fiets, die je overal kan huren. Overal vindt je onverharde landweggetjes langs het water en vooral de leefwijze van de bevolking is bijzonder om te zien.

Als je meer van de regio wil zien kan je het beste een boottocht boeken langs de kust. De omgeving waar je door heen vaart is één van de mooiste in de Mekong dus zorg er voor dat je camera opgeladen is. Een echte aanrader is de zonsopkomst of zonsondergang bekijken vanuit een bootje op de Mekong. Een unieke ervaring! Boottochten boek je overigens bij het Tourist Office in Ben Tre of bij je hostel/hotel.

Locatie Ben Tre

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 8.7/10
  8.7/10
8.7/10

Samenvatting

De Mekong Delta is één van de meest bezochte regio’s in Vietnam. Waar de meeste reizigers naar My Tho gaan heeft het pittoreske Ben Tre de mooiste omgeving.

3 comments

 1. Xavier

  Hoi,

  Ik overweeg om morgen vanuit can Tho naar phu quoc te gaan. Is phu quoc de moeite in Juli?

  Mvg

 2. Nanda

  In juli kom ik aan in HCM, maar die drukke stad trekt mij niet. Kan je na aankomst in HCM meteen door na Ben Tre of is dat te ver? Waar overnacht je dan het best?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Nanda,

   je kunt doorreizen naar Ben Tre, maar het ligt eraan hoe laat je landt in HCM. Als je ’s avonds aan komt zou ik niet dezelfde dag nog doorreizen naar Ben Tre, maar een dag overnachten in HCM. Als je ’s middags of in de ochtend aan komt kan het wel. Het is zo’n 3 tot 5 uur reizen vanuit HCM.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken