De Mekong Delta is één van de meest bezochte regio’s in Vietnam. Waar de meeste reizigers naar My Tho gaan heeft het pittoreske Ben Tre de mooiste omgeving. Ben Tre heeft lang een geïsoleerd bestaand gehad door de ligging in de Mekong Delta. Door de bouw van een brug tussen My Tho en Ben Tre is het vandaag de dag een stuk makkelijker te bereiken. Tot een massale toeristenstroom heeft dat (nog) niet geleid. Ben Tre is een mooi gelegen dorpje waar de rust overheerst.

Ben Tre

Het stadje ligt schilderachtig aan de waterkant met oude gebouwen. Het stadje is prima te voet te verkennen want heel veel is er niet te zien in Ben Tre. De reden dat mensen hier naar toe gaan is de omgeving. Boottochten zijn dan ook enorm populair hier en zijn overal te regelen. Een andere reden om richting Ben Tre te reizen is vanwege de bevolking. De mensen hier leven zoals het eiland uitstraalt; rustig en relaxed. Ben Tre is met name bekend om de fruitbomen en vooral de keo dua, wat kokos snoep betekent. Veel lokale vrouwen verdienen hun geld met het maken van deze snoepjes. Het maken van deze snoepjes is een heel karwei en de moeite waard om eens te bezoeken.

Bezienswaardigheden Ben Tre

In Ben Tre zelf is niet heel veel te doen. Naast het dagelijkse leven van de lokale bevolking is de omgeving hier de grootste attractie. Ben Tre is een wereld van verschil met het drukke My Tho wat slechts een eiland verder ligt. De leukste manier om de omgeving te verkennen is met de fiets, die je overal kan huren. Overal vindt je onverharde landweggetjes langs het water en vooral de leefwijze van de bevolking is bijzonder om te zien.

Als je meer van de regio wil zien kan je het beste een boottocht boeken langs de kust van Ben Tre. De omgeving waar je door heen vaart is één van de mooiste in de Mekong dus zorg er voor dat je camera opgeladen is. Een echte aanrader is de zonsopkomst of zonsondergang bekijken vanuit een bootje op de Mekong. Een unieke ervaring! Boottochten boek je overigens bij het Tourist Office in Ben Tre of bij je hostel/hotel.

Duurzaam reizen Vietnam

Ben Tre is een regio waar je nog de authentieke Vietnamese sfeer vindt. De natuur en cultuur hier zijn uniek en bijzonder is dat het nog geen toeristenwalhalla is met resorts, internationale hotelketens etc. Als toerist of reiziger heb je een invloed op de cultuur en natuur in een land. Wij willen iedereen die richting Azië gaat bewust maken van duurzaam reizen in Azië. Wij willen jullie niet alleen informeren over de mooiste highlights maar ook attenderen op wat we met z’n alle kunnen doen om mensen in Azië te helpen en de natuur te ontlasten. Bekijk daarom onze tips over duurzaam reizen.

Locatie Ben Tre

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

De Mekong Delta is één van de meest bezochte regio’s in Vietnam. Waar de meeste reizigers naar My Tho gaan heeft het pittoreske Ben Tre de mooiste omgeving.

4.7

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.