Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Cao Bang

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

De bergachtige provincie Cao Bang is een van de mooiste regio’s in Vietnam. Cao Bang zelf is niet zo spectaculair, maar het is een handige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Een omgeving die omring wordt door prachtige natuur. Het is mooie van Cao Bang is dat het toerisme nog niet op het hoogtepunt is zoals in Sapa of Halong Bay. Je kunt hier echt genieten van de rust.

Het schitterende Cao Bang

Cao Bang ligt in het noordelijkste puntje van Vietnam tegen de grens van China aan. De omgeving wordt omringd door bergen en door het koele klimaat kunnen deze bergen zich verschuilen achter dichte mist. Iets wat een prachtig beeld oplevert. Cao Bang zelf ligt aan de oever van de Bang Giang River.

TIP ♥ – de grootste bezienswaardigheid in deze regio zijn de Ban Gioc Falls

Cao Bang ligt op de route van Ha Giang naar Lang Son. Er zijn slechts weinig mensen die het zo ver naar het noorden redden. Vreemd want Cao Bang is een van de mooiste regio’s in Vietnam en absoluut een bezoek waard.

In de provincie liggen kleine dorpjes en indrukwekkende watervallen. Degene die wel de moeite nemen om naar Cao Bang af te reizen komen hier waarschijnlijk voor de bedevaart naar Pac Bo Cave, waar de Ho Chi Minh woonde na zijn terugkeer in Vietnam in 1941.

Cao Bang

De natuur is hier schitterend

Het dorp Cao Bang 

De omgeving is de reden dat je hier komt. Het stadje zelf is een klein, stoffig en luidruchtig plaatsje. De stad is gebouwd op de zuidwestelijke oever van de Bang Giang rivier. In het stadje heb je een theater, een bank, een aantal restaurants, marktjes (in de omgeving) accommodatie, een postkantoor en het People’s Committee.

Het schaduwrijk park op de top van de heuvel in het centrum van de stad is de moeite waard voor een kleine wandeling. Het standbeeld van Uncle Ho is een herinnering aan het feit dat hij hier heeft gewoond.

TIP ♥ – check hier alle accommodatie in Cao Bang

Bezienswaardigheden Cao Bang

De indrukwekkende omgeving hier is de grootste reden dat mensen de reis naar Cao Bang maken. In die omgeving zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag missen. Een van die dingen is de Ban Gioc Falls. Hierover vertellen we je later meer.

#1 Ontdek het stadje

Het stadje zelf is niet zo bijzonder, maar het is wel een goede uitvalsbasis om de regio te ontdekken. In Cao Bang zelf heb je het War Memorial wat je kunt bezoeken. Wij vonden het uitzicht hier mooier dan het War Memorial zelf. Verder heb je op 5 uur rijden nodig de Ba Be Lakes, een prachtige regio in Vietnam.

#2 Ga naar de Ban Gioc Falls

Misschien wel de belangrijkste reden om naar Cao Bang af te reizen zijn de Ban Gioc Falls. De grootste waterval van Vietnam, direct aan de grens met China. Het zijn spectaculaire watervallen. een hoogtepunt tijdens je reis door Vietnam. De watervallen zijn ‘maar’ 30 meter hoog, maar wel een indrukwekkende 300 meter breed.

Naast deze indrukwekkende watervallen is de provincie ook de thuisbasis van verschillende etnische minderheden, met name de Dao, Nung en Tay die nog steeds hun traditionele manier van leven te handhaven in de meer afgelegen gebieden.

Hoe kom je er?

Bussen vanuit Cao Bang naar de watervallen doen er 2 uur over (75.000 Dong). 

TIP ♥ – je betaald 15.000 Dong entree voor de watervallen. Voor 100.000 Dong kun je met een bamboe vlot dicht bij de watervallen komen.

#3 Ga naar Lang Son

Op zo’n 130 kilometer van Cao Bang ligt Lang Son. Lang Son is een stad aan de grens van China. Het is een klein dorp omring door karstgebergte. Meer dan 80% van het gebied is bedekt met bergen en dit spectaculaire terrein zorgt voor adembenemende uitzichten. Het gebied wordt voornamelijk bewoond door bevolkingsgroepen als Tho, Nung, Man en Dzao.

Dit zorgt voor een spectaculaire terrein met adembenemende uitzichten

TIP ♥ – lees hier meer over Lang Son

Cao Bang

De bekende Ban Gioc Falls

Cao Bang

De Ban Gioc Falls

Hoe kom je er?

Cao Bang ligt op ruim 270 kilometer van Hanoi. Dat lijkt niet zo ver, maar je moet dwars door de bergen dus je doet er wel even over. Met de bus vanuit Hanoi doe je er minimaal 9 uur over en het kost ongeveer 150.000 Dong. Er gaan 12 bussen per dag! Dus reserveren is niet noodzakelijk. Als je vanuit Lang Son komt doe je er met de bus zo’n 3 uur over en kost het je 100.000 Dong.

Om bij de Ban Gioc Falls te komen pak je een minibus die elke dag rijden (vraag hiernaar bij je accommodatie). Je kunt ook naar de Ba Be Lakes (een schitterende regio) vanuit Cao Bang. Dit kost je 100.000 Dong en duurt ongeveer 5 uur.

Beste reistijd

Het koele klimaat van de provincie Cao Bang zorgt er voor dat je hier het hele jaar door kunt komen. Echter, de prachtige natuur met bossen, bergen en de watervallen kun je het beste bezoeken in het voorjaar, van februari tot en met april. Het regent dat iets minder.

Als je de met sneeuw bedekte bergen in Trung Khanh of Tra Linh Mount wil zien kun je beter van november tot en met januari hier komen. Het kan dan wel fris zijn.

Locatie Cao Bang

Wat wij vinden:
 • 8.8/10
  Azië Expert - 8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Cao Bang zelf is niet zo spectaculair, maar het is een handige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Een omgeving die omring wordt door prachtige natuur.

2 comments

 1. Laura

  Hallo,

  Ik ben me aan het verdiepen in een reis naar Vietnam. We zullen hiervoor 2 tot 2,5 week de tijd hebben. We zouden Vietnam in oktober willen bezoeken. Juni zou eventueel ook een optie kunnen zijn.
  Van wat ik voorbij zie komen trekt het noorden van Vietnam ons meer. Maar ik ben ook aan het kijken hoe het makkelijk te bereizen is. Wat we graag zouden willen zien is Ha Long, Cat Ba, Ninh Binh, Sa Pa en eventueel mooie spectaculaire watervallen. Ik vind het echter nog wel lastig te organiseren, aangezien het erop lijkt dat we telkens weer terug moeten naar Hanoi om verder te reizen naar een andere plek.
  Dit jaar hebben we een reis door Thailand gemaakt. Hier zijn we begonnen in Bangkok, daarna Koh Samui, daarna Ao Nang/Krabi, daarna Khao Sok en uiteindelijk geëindigd in Phuket/Patong. Is zoiets voor Vietnam ook te doen? Wat we graag zouden willen zien is rijstvelden, mooie natuur en kustlijnen en een leuke stad voor de afwisseling vinden we ook erg leuk. Wat zouden jullie ons kunnen adviseren?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Laura,

   Als je persoonlijk advies van één van onze Reis-Experts wil kan je hier je vraag stellen in de webshop. Daar kan je na betaling je vraag kwijt en dan gaan wij gelijk voor je aan de slag.

   Alvast bedankt.

   Reisgroet,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.