Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Cham Island

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Ongeveer 16 kilometer uit de kust bij Hoi An liggen de Cham Islands. Het zijn mooie eiladen met een nog mooiere kust. En het grootste voordeel is dat het nog niet heel erg toeristisch is. Nog niet zo heel lang geleden mocht je er zelfs niet eens komen.

Het kleine Cham Island

Cham Island National Park is erg populair onder snorkelaars en duikers. Rond het eiland kan je namelijk 135 soorten koraal vinden, verspreid over 165 hectare. Veel van de diersoorten die rond het eiland leven staan op de lijst van beschermde diersoorten. Er is op Cham Island echter ook genoeg te doen voor mensen die liever boven water blijven.

Cham Island National Park is erg populair onder snorkelaars en duikers

Cham Island staat in heel Vietnam bekend om een bepaalde Aziatische zwaluw die hier voorkomt. De nesten van deze zwaluwen worden al sinds mensenheugenis gebruikt als voedsel door de Vietnamezen. Er wordt veelal soep van gemaakt maar het wordt ook gebruikt in andere gerechten.

Deze gerechten zijn echter alleen weggelegd voor de rijkere bevolking van het land. Een nest kan soms wel 3.000 euro per kilo opbrengen.

Cham Island
Cham Island

De eilanden

De meeste mensen bezoeken de Cham Islands als dagtrip vanuit Hoi An. Je kunt er echter ook overnachten. Je kunt de eilanden niet het hele jaar bezoeken. Ze zijn alleen toegankelijk tussen maart en september omdat de zee dan rustig is. In andere maanden kan het het water wat wilder worden.

Cham Islands is de ideale dagtrip vanuit Hoi An.

Er is maar één bewoond eiland; Han Lao. De andere zeven eilandjes zijn klein en vooral bedekt met rosten en bossen. Niet echt bewoonbaar dus. Locals leven vooral van de visserij. Het enige echte dorp hier is Bai Lang. Je vindt hier ook de guesthouses… drie stuks.

Wat is er te doen

Er is niet zo heel veel te doen hier behalve rondlopen over de mooiste stranden van het land. Een andere manier om de zee rond Cham Island te verkennen is het maken van een tocht met een kano. Daarnaast kan je ook paragliden, kitesurfen tochten maken door het nationale park. Uiteraard kun je hier ook duiken. Cham Island Diving Center is de bekendste school.

#1 De tempel Ong Nhu

Wanneer je op Cham Island bent is een bezoek aan de Ong Nhu een must. Dit kleine tempeltje is gebouwd voor de walvissen die hier ooit zwommen. Locals vereerde walvissen zodat de walvissen hun zouden beschermen. Als er een karkas aanspoelde maakte ze de botten schoon en voerde ze bijzondere rituelen uit.

#2 Bezoek Bai Huong

Je kunt naar het vissersdorp Bai Huong lopen. Hier kun je leren hoe de locals vissen door te kijken hoe lokale vissers netten maken, vis vangen en bereiden. Je kunt met ze mee vissen op zee. Deze trips kun je boeken bij Bai Chong Beach, zonder twijfel het mooiste strand hier. Het is een hele leuke ervaring!

Cham Island
Cham Island

Vissersboten bij Bai Lang

Vervoer naar Cham Island

Er vertrekken dagelijks meerdere boten richting Cham Island vanaf Bach Dang in Hoi An. De tocht duurt zo’n 2 uur en kost 20.000 VND voor locals. Voor buitenlanders wordt er altijd meer gevraagd. Soms wel tot 100.000 Dong. Boten varen niet als de zee te wild is.

TIP ♥ – neem een kopie van je paspoort en visum mee! Deze hebben ze nodig om een vergunning te maken voor je.

Je kunt ook met een touroperator. Die rekent zo’n $25 tot $40 voor een tour langs alle eilanden.

Locatie Cham Island

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.6/10
    8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Ongeveer 16 kilometer uit de kust bij Hoi An liggen de Cham Islands. Het grootste voordeel is dat het nog niet heel erg toeristisch is. Nog niet zo heel lang geleden mocht je er zelfs niet eens komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken