Het tunnelcomplex van Cu Chi is één van de bekendste trekpleisters van Vietnam. Niet alleen is het een bijzondere locatie, het is ook een locatie met een buitengewoon verhaal. De Cu Chi tunnels is het bekende netwerk van ondergrondse tunnels in de regio van Cu Chi. Deze tunnels zijn slechts onderdeel van een gigantisch tunnelstelsel wat door het gehele land loopt. De tunnels werden gebruikt door de Vietnamese militairen gedurende de Vietnamoorlog.

Cu Chi Tunnels

Het was Hồ Chí Minh, destijds de leider van het Noorden van Vietnam, die in 1965 de opdracht gaf om het bestaande tunnelcomplex uit te breiden en er een schuilplaats van te maken voor de communistische rebellen uit het zuiden, de Vietcong, en voor het Noord-Vietnamese leger. Het belangrijkste punt van dit tunnelcomplex lag in de regio van Cu Chi. De tunnels strekte zich minstens 300 kilometer uit! De tunnels kende daarnaast nog eens verschillende niveaus die met elkaar verbonden waren en voorzien waren van boobytraps. Sommige tunnels waren tot 13 meter diep.

Bouw Cu Chi

De bouw van de tunnels zijn zeer bijzonder. Er zitten veel bochten in tegen bescherming van explosies en doorgangen in een U-vormen die gevuld werden met water. Dit te bescherming van giftige gassen. Daarnaast waren de tunnels erg smal, waardoor de Vietnamezen hier makkelijker doorheen paste dan de Amerikanen. Daarnaast vonden ook een hoop dieren uit de jungle hun onderkomen in de tunnels waardoor deze nog gevaarlijker werden. In de tunnels werden langzamerhand complete dorpen nagebouwd met munitiekamers, ziekenhuizen met operatiezaal, slaapkamers, vergaderzalen, voedselopslagplaatsen en zelfs theaters.

Veel Vietnamezen verbleven hele dagen in de tunnels om ’s nachts naar buiten te komen om te vechten. Dit leidde tot succes in de oorlog en verbazing bij Amerikanen omdat de Vietnamezen soms als spoken weer verdwenen in de tunnels. Het leidde echter ook tot gezondheidsproblemen door de omstandigheden in de tunnels en tekort aan zonlicht. Vanuit de gehele omgeving van Cu Chi kan je tours boeken naar deze fascineerden plek die je absoluut niet mag missen!

Overnachten Cu Chi

Qua overnachten in Cu Chi zijn er weinig mogelijkheden. De meeste reizigers maken er een dagtrip van vanuit Ho Chi Minh. In HCM heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vindt je hier werkelijk in alle soorten en maten. Er zijn ontelbaar veel gusesthouses, hostels, bungalows etc. door heel HCM. Alles is online te boeken. Voor een overzicht van alle mogelijkheden kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Locatie Cu Chi Tunnels

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Het tunnelcomplex van Cu Chi is één van de bekendste trekpleisters van Vietnam. Niet alleen is het een bijzondere locatie, het is ook een locatie met een buitengewoon verhaal.

4.6

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.