Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Cua Dai

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 mei, 2020

Een van de leukste steden om te bezoeken in Vietnam is Hoi An. Deze oude havenstad heeft veel mooie architectuur. De meeste reizigers komen naar Hoi An vanwege het oude centrum. Begrijpelijk, maar je vindt hier ook nog een mooi strand: Cua Dai.

Het strand van Hoi An

Cua Dai is niet het mooiste strand van het land. Vietnam is sowieso niet het land met de mooiste stranden. Dit 3 kilometer lange strand is de laatste jaren wat drukker geworden, maar het is een fijne afwisseling voor het drukkere Hoi An.

Het voordeel is dat dit strand goed te bereiken is vanuit Hoi An omdat het op maar 5 kilometer van de stad ligt. Je kunt met zowel de taxi als de fiets makkelijk op het strand komen.

Het is leuk om het ritje van Hoi An naar het strand op de fiets te maken. Onderweg kom je namelijk veel leuke winkeltjes en restaurantjes tegen. Op Cua Dai zelf kun je ook prima eten en drinken bij een van de vele restaurantjes langs het strand.

Cua Dai

Het is een prima locatie om even te relaxen

Wat is er te doen

De meeste mensen komen hier om te ontspannen en lekker een boek lezen. Verder is er ook niet heel veel te doen op dit strand. Je schijnt hier wel goed te kunnen vissen, hoewel wij het zelf niet hebben geprobeerd.

Wij hebben onze dag vooral gevuld met zonnen en een wandeling maken over het strand.

Je kunt ook snorkelen om een glimp op te vangen van het zeeleven. Heel bijzonder is dit echter niet, want de onderwater wereld in Vietnam is niet heel spectaculair. Daarvoor kun je beter richting de Molukken, Filipijnen of de Malediven.

TIP ♥ – in het regenseizoen is de zee bij Cua Dai onrustig waardoor het niet heel relaxt is.

Hoe kom je er

Cua Dai wordt vaak het strand van Hoi An genoemd. Dat is begrijpelijk want het ligt op fietsafstand. Het is echter een aparte regio en je kunt hier ook goed overnachten. De makkelijkste manier om hier te komen is door een brommertaxi, taxi of fiets te huren.

Het is maximaal 10 minuten rijden.

Leuke plekken om te overnachten

Overnachten in Cua Dai is wat duurder dan in het nabij gelegen Hoi An. Als je op zoek bent naar goedkopere accommodatie kun je beter in Hoi An overnachten en een dagtrip maken naar het strand.

Wil je graag aan het strand slapen dan zijn er wel een aantal betaalbare opties. Accommodatie varieert van €20 tot €200 per nacht voor een kamer. Een van de bekendste hotels is het Victoria Hoi An Beach Resort & Spa.

Cua Dai

Locatie

Wat wij vinden:
  • 6.8/10
    Azië Expert - 6.8/10
6.8/10

Samenvatting

Een van de leukste steden om te bezoeken in Vietnam is Hoi An. Deze oude havenstad heeft veel mooie architectuur. In tegenstelling tot andere grote Vietnamese steden is het in Hoi An erg rustig. Dit kom mede doordat auto’s verboden zijn in het centrum. Naast de relatieve rust in de stad kun je ook heerlijk ontspannen op een van de betere stranden rond Hoi An: Cua Dai.

Meer lezen over Vietnam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder