Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Cuc Phuong Nationaal Park

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Op ongeveer 130 kilometer ten zuiden van de Vietnamese hoofdstad Hanoi, ligt het Cuc Phuong National Park. Het Cuc Phuong Nationaal Park was het allereerste nationale park van Vietnam. Het werd namelijk in 1962 opgericht ten bescherming van de plaatselijke biodiversiteit en geschiedenis.

Cuc Phuong Nationaal Park

Naast een prachtige flora en fauna, zijn in het Cuc Phuong Nationaal Park overblijfselen te vinden van beschavingen die hier meer dan 10.000 jaar geleden leefde. In de vele grotten van het park zijn rotsschilderingen, gereedschappen, graven en wapens gevonden die in deze tijd werden gebruikt.

Het park bestaat voor een groot deel uit tropisch regenwoud en bergen van kalksteen. Een verschil met veel andere nationale parken in Vietnam is dat het Cuc Phuong Nationaal Park zeer goed onderhouden wandelpaden heeft. Veel van deze zijn zelfs verhard, zodat ook de minder ervaren wandelaars het park kunnen bewonderen.

Flora en fauna in Cuc Phuong Nationaal Park

Er wordt in het Cuc Phuong Nationaal Park veel aandacht besteed aan het behoud van de plaatselijke flora en fauna. Zo loopt er een project dat er voor moet zorgen dat de apenstand in het park niet afneemt en het liefst zelfs groeit.

Dit project heeft de laatste jaren haar vruchten afgeworpen, waardoor en nu zeer veel apensoorten in dit park voorkomen. Zes van deze soorten leven zelfs alleen in het Cuc Phuong Nationaal Park en nergens anders ter wereld. De apen leven in het wild maar worden wel goed in de gaten gehouden en beperkt tot een gebied van 5 hectare. Je kunt dit gebied onder leiding van een gids bezoeken en dat is zeker een aanrader!

Naast de vele diersoorten heeft het Cuc Phuong Nationaal Park ook een indrukwekkende flora. Er staan in het park bomen die wel 80 meter hoog zijn en al honderden jaren leven. De zogenaamde ‘Big Tree’ in het park wordt zelfs op 1.000 jaar oud geschat.

Verblijven in Cuc Phuong National Park

Naast het grootste park van het land, is Cuc Phuong National Park ook een van de populairste toeristische bestemmingen van het land. In en rondom het park zijn dan ook voldoende mogelijkheden om te overnachten.

Nabij de ingang van het park vind je meerdere restaurants en lodges. Omliggende dorpen waar je kunt verblijven zijn Kho Muong, Kenh Ga, Van Long en Ninh Binh. Voor meer informatie over slapen in Vietnam kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Beste reistijd

De beste reisperiode om het park te bezoeken is oktober tot maart. Dit komt omdat het van april tot ongeveer juni extreem warm en vochtig wordt in deze regio. Van juli tot september is juist het regenseizoen waardoor het erg nat wordt.

Locatie Cuc Phuong Nationaal Park

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 7.2/10
    7.2/10
7.2/10

Samenvatting

Op ongeveer 130 kilometer ten zuiden van de Vietnamese hoofdstad Hanoi, ligt het Cuc Phuong National Park. Het Cuc Phuong National Park was het allereerste nationale park van Vietnam. Het werd namelijk in 1962 opgericht ten bescherming van de plaatselijke biodiversiteit en geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken