Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Cultuur Vietnam

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Als je door Vietnam reist is de kans groot dat je spontaan aangesproken wordt. Vietnamezen vragen waar je vandaan komt, of je getrouwd bent, of je broers of zussen hebt en hoe oud je bent. Het is onderdeel van de cultuur Vietnam dat ze alles van je willen weten. Wij richten ons op deze pagina op de culturele bezienswaardigheden van Vietnam.

Niet alleen de natuur of de vriendelijke locals is een reden om naar Vietnam te reizen. Eén van de voornaamste redenen dat veel reizigers naar Azië vertrekken is de vele culturele bezienswaardigheden. Met een rijke geschiedenis is het niet verwonderlijk dat ook Vietnam ontzettend veel culturele bezienswaardigheden heeft.

Niet alleen boeddhistische tempels als in Hoi An, de Cu Chi tunnels in Ho Chi Minh of de Forbidden City in Hue zijn hier een voorbeeld van maar ook de schokkende verhalen achter de oorlog is zeer indrukwekkend en zichtbaar bij de DMZ. Kijk snel verder voor alle culturele hoogtepunten van Vietnam.

Mekong Delta

De Mekong Delta is een bekend riviergebied in het zuiden van Vietnam. Het beslaat ongeveer het hele gebied ten zuidwesten van Ho Chi Minh. De oorsprong van de Mekong bevindt zich in de hooglanden van Tibet. De Mekong is ook 4.200 kilometer lang en bevat honderden kleine waterwegen, eilandjes en diverse grotere rivieren. Het is een indrukwekkende omgeving.

Mai Chau

Sprookjesachtige valleien, groene rijstvelden, bergvolkeren, traditie en uitgestrekte natuur, dat is wat je vindt in Mai Chau. En dat op slechts 135 kilometer ten westen van de drukte van Hanoi.

Mu Cang Chai

Als het om schitterende rijstvelden gaat kent bij iedereen Ubud in Indonesië of de Ifugao rijstterrassen in de Filipijnen en uiteraard Sapa in Vietnam. Maar het prachtige landschap en de adembenemende schoonheid van de Mu Cang Chai regio in Vietnam kan zomaar de meest adembenemende regio zijn die onze wereld te bieden heeft.

NPhong Nha-Ke Bang National Park

Phong Nha-Ke Bang National Park wordt tegenwoordig gezien als één van de mooiste en belangrijkste hoogtepunten / parken in Vietnam. De overheid investeert veel in deze regio en wil het daarmee een van de belangrijkste trekpleisters van Vietnam maken. Het park heeft een gigantische oppervlakte van 885 vierkante kilometer. Sinds 2003 staat dit National Park ook nog eens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Cao Bang

De bergachtige provincie Cao Bang is een van de mooiste regio’s in Vietnam. Cao Bang zelf is niet zo spectaculair, maar het is een handige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Een omgeving die omring wordt door prachtige natuur.

Cuc Phuong Nationaal Park

Op ongeveer 130 kilometer ten zuiden van de Vietnamese hoofdstad Hanoi, ligt het Cuc Phuong Nationaal Park. Het Cuc Phuong Nationaal Park was het allereerste nationale park van Vietnam. Het werd namelijk in 1962 opgericht ten bescherming van de plaatselijke biodiversiteit en geschiedenis.

Hue

Gelegen na Hoi An is Hue een goede follow up voor Hoi An. De stad is de oude Keizerlijke hoofdstad van Vietnam van de Nguyen keizers en rijk aan paleizen, tempels, tombes en pagodes waaronder de Thieng Mu Pagoda. Het is zeker niet zo pittoresk en klein als Hoi An maar met al deze bezienswaardigheden zeker een must tijdens je reis door Vietnam.

Dalat

Als je in Dalat bent lijkt het meer alsof je in Frankrijk rond loopt dan in Vietnam. Het is totaal anders dan de rest van het land. Dalat is Vietnam’s eerste hill station en ligt ingeklemd tussen de bergen van het Lang Bian Plateau op een hoogte van zo’n 1.500 meter. Het is een sierlijk stadje.

My Son Sanctuary

My Son Sanctuary ligt op 1,5 uur rijden van Hoi An. Hoewel het sinds 1999 toegevoegd is aan de UNESCO Werelderfgoedlijst is dit niet één van de grootste bezienswaardigheden in het land. Er komen hier steeds meer mensen, maar is deze ruïnes het bezoeken waard?

Cu Chi Tunnels

Het tunnelcomplex van Cu Chi is één van de bekendste trekpleisters van Vietnam. Niet alleen is het een bijzondere locatie, het is ook een locatie met een buitengewoon verhaal. De Cu Chi tunnels is het bekende netwerk van ondergrondse tunnels in de regio van Cu Chi. Deze tunnels zijn slechts onderdeel van een gigantisch tunnelstelsel wat door het gehele land loopt.

Demilitarized Zone (DMZ)

Vietnam heeft verschillende oorlogen achter de rug. De meest bekende oorlog is die met de Amerikanen. Deze oorlog, die duurde van 1955 tot 1975, heeft heel wat littekens   achtergelaten in Vietnam. Net als in alle andere oorlogen zijn er ook in Vietnam vreselijke dingen gebeurd. Bij de Demilitarized Zone is dit nog goed zichtbaar. Het feit dat 37% van de bevolking jonger is dan 15 jaar bevestigd een gruwelijke geschiedenis.

Hoi An

De meest sfeervolle stad in Vietnam. Dat is hoe je Hoi An het beste kan omschrijven. Hoi An was een belangrijke havenstad in Vietnam en dat is terug te zien in de prachtige bouwwerken. Sinds het op de Wereldergoedlijst van UNESCO staat zijn auto’s en vrachtwagens in de binnenstad verboden. Het is hierdoor heerlijk rustig!

Sapa

Sapa staat voor natuur en cultuur. Dit authentieke berg dorpje is uitgegroeid als trekpleister door de schitterende natuur, de heerlijke koele temperaturen en de aardige bevolking. Je kunt er prachtige wandelingen maken of gewoon met de scooter door de bergen crossen.

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Als je door Vietnam reist is de kans groot dat je spontaan aangesproken wordt. Vietnamezen vragen waar je vandaan komt, of je getrouwd bent, of je broers of zussen hebt en hoe oud je bent. Het is onderdeel van de cultuur Vietnam dat ze alles van je willen weten. Wij richten ons op deze pagina op de culturele bezienswaardigheden van Vietnam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder