Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Dalat

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Als je in Dalat bent lijkt het meer alsof je in Frankrijk rond loopt dan in Vietnam. Het is totaal anders dan de rest van het land. Dalat is Vietnam’s eerste hill station en ligt ingeklemd tussen de bergen van het Lang Bian Plateau op een hoogte van zo’n 1.500 meter. Het is een sierlijk stadje van kronkelende straatjes, pittoreske kerken en schitterende tuinen. Het is een ideale plek om te ontspannen en te ontsnappen aan de hitte!

Het schitterende Dalat

Dalat ligt in het centrale gedeelte van Vietnam en ligt in een prachtige omgeving. De Franse kwamen hier vroeger om te ontsnappen aan de hete zomers en bouwde hier een hill station. Dit verklaard tevens de totaal andere bouwstijl in Dalat in vergelijking met de rest van Vietnam. Het koele klimaat en de mooie omgeving maken Dalat geschikt voor wandelingen (naar traditionele dorpen), mountainbiken of bergbeklimmen.

TIP ♥ – in Dalat rijden ook de Easy Riders. Voor $25 rij je rond Dalat, maar voor zo’n $70 p.p rijden ze helemaal naar Hanoi.

Het Franse gevoel wordt nog aangesterkt door een radio mast in de vorm van de Eiffeltoren. Dalat is met bijna 900.000 bezoekers per jaar een populaire plek in Vietnam. Ondanks dat blijft het een bescheiden, charmant stadje omgeven door bergen, meren, watervallen, bossen en tuinen. Voor Vietnamezen is het de meest populaire plek voor een huwelijksreis.

Te doen in Dalat

Hoewel de meeste mensen hier komen voor wandelingen in de natuur en om te genieten van het koelere klimaat in de bergen heeft het stadje zelf ook wel het een en ander te bieden. Hieronder vind je de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van Dalat.

#1 Hang Nga Crazy House

De naam Crazy House is aardig van toepassing want het is een bijzonder gebouw. Het bijzondere is, is dat Hang Nga Crazy House een prive-woning is. Het is een huis met kamers die met elkaar verbonden zijn door bruggen en een wirwar van gangen in de meest bijzondere kleuren en vormen.

TIP  ♥ – je betaald 40.000 Dong om binnen te komen en het staat garant voor een bijzondere ervaring.

#2 Bao Dai’s Summer Palace

Hett zomerverblijf van de laatste keizer van Vietnam, Bao Dai. Het is een speciaal gebouw met een bijzondere bouwstijl en een museum met veel kitsch en weinig info. De laatste keizer van Vietnam, Bao Dai bouwde een netwerk van retraites in schilderachtige plekjes in het hele land.

Er werd gezegd dat het Summer Palace in Dalat zijn favoriet was vanwege zijn interesse in de jacht.

TIP ♥ – entree is 15.000 Dong.

Dalat

#4 Railway Station

Moderne treinen komen hier niet meer, maat het is nog steeds een bijzonder bouwwerk. Je kunt nog wel in oude treintjes rijden die toeristen ritjes maken naar Trai Mat. Het treintje brengt je langs een mooie regio in 30 minuten naar het stadje.

Het treinstation is echter al de moeite waard. Entre3 is gratis dus het is een leuke dagtrip.

TIP ♥ – een ritje met de trein kost je zo’n 130.000 Dong.

#5 Du Sinh Church

Hoewel het een kerk is lijkt het meer op een Chinese tempel. Het is gebouwd in 1955 door katholieke vluchtelingen uit het noorden. De kerk staat op een heuvel en is ook gratis. Het is een leuke bezienswaardigheid als je een halve dag over hebt in je schema.

Dalat

Bijzondere architectuur

Tijdens de oorlog is de stad gespaard tijdens de bombardementen waardoor de bijzondere architectuur in tact is gebleven. Verwacht overigens niet in een rustig stadje te komen. Ondanks dat Dalat haar charme weet te behouden is het, zeker in het hoogseizoen, bijzonder druk.

Toerisme is de grootste bron van inkomsten hier en dat is meestal wel te merken. Dalat trok niet altijd zo veel toeristen. Vroeger leefde men hier vooral van de landbouw en het verbouwen van groente.

TIP ♥ – Dalat staat bekend om de watervallen. bekende watervallen zijn de Ankroët Falls, de Gougah Falls en de Pongour Falls.

Dalat was zelfs bekend vanwege het jagen. Veel rijke mensen kwamen hier om te jagen op herten, pauwen, beren, panters, tijgers en olifanten. Helaas waren het goede jagers want alle wilde dieren die hier leefde zijn hier nu uitgestorven.

Vroeger leefde hier vooral stammen uit de Lam Dong provincie. Er wonen nu nog zo’n 5.000 mensen uit ‘hill tribes’. Deze herken je aan de traditionele kleding en ze lopen vaak op markten.

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om in Dalat te komen is met de bus. Er rijden vanaf verschillende steden bussen naar de stad die allemaal aankomen in het mooie langeafstand busstation. Vanuit de volgende bestemmingen kun je naar Dalar reizen.

  • HCMC – $12 p.p, 9 uur
  • Nha Trang – $8 p.p, 5 uur
  • Danang – $15 p.p, 12 uur
  • Hue – $20 p.p, 15 uur

Beste reistijd Dalat

Dalat wordt ook wel City of Eternal Spring genoemd vanwege het constante klimaat. Het wordt hier niet kouder dan 15°C en niet warmer dan  24°C. Eigenlijk heeft Dalat twee seizoenen; het regenseizoen (april tot november) en het droge seizoen (december tot maart).

Hoewel de temperatuur altijd aangenaam is zie je dat aan het einde van het droge seizoen de groene omgeving wat bruiner wordt.

TIP ♥ – Op zoek naar een Reisorganisatie die jou het mooiste van Dalat kan laten zien? Kijk dan eens bij PANGEA Travel. Een echte Vietnam specialist!

Locatie Dalat

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Azië Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Als je in Dalat bent lijkt het meer alsof je in Frankrijk rond loopt dan in Vietnam. Het is totaal anders dan de rest van het land. Dalat is Vietnam’s eerste hill station en ligt ingeklemd tussen de bergen van het Lang Bian Plateau op een hoogte van zo’n 1.500 meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.