Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Demilitarized Zone (DMZ)

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Vietnam heeft verschillende oorlogen achter de rug. De meest bekende oorlog is die met de Amerikanen. Deze oorlog, die duurde van 1955 tot 1975, heeft heel wat littekens   achtergelaten in Vietnam. Net als in alle andere oorlogen zijn er ook in Vietnam vreselijke dingen gebeurd. Bij de Demilitarized Zone is dit nog goed zichtbaar. Het feit dat 37% van de bevolking jonger is dan 15 jaar bevestigd een gruwelijke geschiedenis.

Demilitarized Zone

Aan de bevolking zie je niet heel veel terug over deze oorlog maar de ‘dode’ bossen en de verlaten tanks geven het pijnlijk weer. Het land, en in sommige gedeeltes ook het landschap, herbergt nog wel vele bezienswaardigheden over de oorlogen.

Musea, de bekende Vietcong Tunnels en de Demilitarized Zone (DMZ) zijn de bekendste. De DMZ ligt in het midden van Vietnam, iets te noorden van de stad Hue. Het was tijdens de oorlog de scheidingslijn tussen Noord en Zuid Vietnam.

In de dorpjes rondom de DMZ is verder niets te beleven en wij raden dan ook aan om daar zo min mogelijk tijd door te brengen. Wat wel leuk is, is dat de oudere mensen hier graag het één en ander vertellen over de oorlog. Bezoek dus niet alleen de Demilitarized Zone maar laat je ook eens vertellen door de oudere bewoners.

Locatie DMZ

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 7.8/10
    7.8/10
7.8/10

Samenvatting

Net als in alle andere oorlogen zijn er ook in Vietnam vreselijke dingen gebeurd. Bij de Demilitarized Zone is dit nog goed zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken