Dat gevoel overkomt je wel aangezien Vietnam een kustlijn van 2.000 kilometer heeft en 2.800 (!) eilanden telt. Hoewel Vietnam niet direct bekend staat om zijn eilanden heeft het er meer dan genoeg. En er zitten een aantal pareltjes tussen. Wuivende palmbomen, blauwe zeeën, parelwitte stranden en een heerlijke vibe. Eén van de redenen dat steeds meer reizigers richting Vietnam reizen zijn de vele tropische eilanden hier. Van grote, populaire eilanden waar je backpackers en vakantiegangers vindt tot de kleinere bounty-eilandjes waar je bijna geen toeristen tegen komt. De eilanden Vietnam zijn er in alle soorten en maten; van het bekende Phu Quoc tot het oogverblindend mooie Whale Island.

Eilanden Vietnam

Alle eilanden Vietnam hebben elk hun eigen sfeer en natuur. Het ene eiland is nog mooier dan de andere en je zal overal je ogen uitkijken. Bij de veel verschillende eilanden in Vietnam kan je van alles doen. Het heeft prima duik- en snorkellocaties en de natuur op de eilanden is werkelijk schitterend.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de stranden en eilanden Vietnam

Het bekendste eilanden van Vietnam liggen natuurlijk in Halong Bay. Hoewel geen tropische eilanden wel prachtig om te zien en absoluut een hoogtepunt van je bezoek aan Vietnam. Zoek je meer het tropische gevoel dan kom je al snel uit bij Whale Island wat ongetwijfeld een unieke plek is. Maar natuurlijk mogen ook Phu Quoc en Con Dao niet ontbreken.  Voor het duiken en snorkelen moet je zijn op Cham Island. Met zijn 135 verschillende soorten koraal rond het eiland, verdeeld over 165 hectaren water, kan iedere snorkel- of duikliefhebber hier zijn hart ophalen.

Met een cocktail in je hand liggend in een hangmat genietend van een zonsondergang is het prima vertoeven. Vaak kan je overal wel snorkelen, duiken, watersporten of wandelingen maken. De eilanden Vietnam behoren tot de mooiste ter wereld. Lees hier onder meer over de schitterende eilanden Vietnam.

Ben je op zoek naar mooie routes door Vietnam? Check dan ons routeboek. Hierin staan bijna 30 uitgebreide routes door Azië (waaronder Vietnam) beschreven. Check ons routeboek hier

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.9/10
    8.9/10

Samenvatting

Hoewel Vietnam niet direct bekend staat om zijn eilanden heeft het er meer dan genoeg.

8.9/10

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.