Hue ligt vlak bij Hoi An en is een goede follow up voor Hoi An. De stad is de oude Keizerlijke hoofdstad van Vietnam van de Nguyen keizers. Het staat vol met paleizen, tempels, tombes en pagodes waaronder de Thieng Mu Pagoda. Het is zeker niet zo pittoresk en klein als Hoi An maar met al deze bezienswaardigheden zeker een must tijdens je reis door Vietnam. Hue laat zien hoe de Nguyen periode eruit heeft gezien met onder andere de Forbidden Purple City. Hoewel de meeste bouwwerken tijdens de oorlog met de Amerikanen zijn vernield herbergt de stad nog steeds ontelbaar veel culturele schatten.

Keizerlijke hoofdstad

De stad Hue herbergt ongeveer 340.000 inwoners en valt daarmee buiten de top 5 als het gaat om grootste steden van Vietnam. Hue ligt op de voormalige grens tussen Noord en Zuid Vietnam en is dan ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Demilitarized Zone (DMZ). De stad was tussen 1802 en 1945 de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. De stad dankt zijn charme ondermeer door de schilderachtige ligging aan de Huong Giang rivier, ook wel de Perfume River (zie foto).

TIP – bij de Thien Mu Pagoda staat de auto waarmee de monnik Thich Quang Duc in 1963 naar Ho Chi Minh reed om zichzelf in brand te steken uit protest tegen de toen regerende president.

De stad is een mooie mengelmoes van oude en nieuwe gebouwen die voornamelijk gescheiden worden door de Parfume River. De stad heeft enorm veel restaurantjes en staat dan ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Je hoeft hier overigens niet te komen voor de feesten en partijen. Hoewel de stad groter is dan Hoi An blinkt het niet uit in het nachtleven. De stad oogt rustig en de mensen relaxed. De touroperators klagen hier zelfs dat de locals zo vroeg naar bed gaan.

Hue, VIetnam

Highlights Hue

Je mag hier dan misschien niet komen voor de feesten; wie van cultuur en landschappen houdt kan zich hier alsnog flink uitleven! Hoewel er door de oorlogen veel schitterende bouwwerken verloren zijn gegaan is Hue hard bezig met restauratie van verschillende highlights in de stad. Hierdoor kunnen toeristen, maar ook locals weer genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft.

Forbidden Purple City

De stad kent ontelbaar veel tempels en bezienswaardigheden waarvan de bekendste ongetwijfeld de Forbidden Purple City of Tu Cam Thanh is. De Forbidden Purple City is gebouwd in 1804 en diende als keizerlijk paleis van de toenmalig keizer Gia Long. Zowel de naam als de bouw vertonen overeenkomsten met The Forbidden City in Beijing. Het is dan ook naar dit voorbeeld gebouwd. Niet alleen de bouw en de naam vertonen overeenkomsten, ook de normen en waarden en het leven binnen de stad waren hetzelfde.

Net als zijn grote broer in Beijing leefde in de Forbidden Purple City alleen de keizer en zijn familie plus de bediendes. En net als in Beijing werden de bediendes gecastreerd om geen bedreiging te vormen. De Forbidden Purple City staat sinds 1993 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Thieng Mu Pagoda

De Thieng Mu Pagoda (Heavenly Lady Padoda) is gebouwd in het jaar 1601 en daarmee één van de oudste gebouwen in Vietnam, en zeker ook één van de mooiste. Daarnaast ligt deze pagoda in een schitterende omgeving omringt door de Parfume Rivir. Ook is dit de plek waar één van de bekendste foto’s van Vietnam is genomen. De foto van de monnik Thich Quang Duc die zich in 1963 in een auto in brand stak. Hij deed dit uit protest tegen de discriminatie van Boeddhistische monniken door het regime van Ngo Dinh Diem, de door de Amerikanen gesteunde President van Zuid-Vietnam.

TIP – Hue ligt aan de Perfume River. Je kunt met een bootje over deze rivier varen. Een absolute aanrader! Het kost je zo’n $7 per uur en is het zeker waard.

Hue, VIetnam

Hoe kom je er?

Als je naar Vietnam reist is de kans groot dat je in Hanoi of Ho Chi Minh landt. Waar je landt is geheel afhankelijk van waar je je reis door Vietnam begint. Er is geen (internationaal) vliegveld in Hue dus rechtstreeks naar Hue vliegen zit er niet in. Gelukkig is het vanaf Hanoi of Ho Chi Minh makkelijk om richting Hue te reizen. De makkelijkste optie om hier te komen is met de bus of trein.

Bus

Vanuit bijna alle grote steden kun je in Hue komen. Een buskaartje kost niet heel veel en daarnaast kun je in Vietnam rondreizen met een zogeheten Open Busticket. Enkele steden die een verbinding hebben met Hue zijn.

 • Danang – max. $4 p.p, 3 uur
 • Hanoi – max. $30 p.p, 14 uur
 • HCMC – max. $40 p.p, 20 uur
 • Ninh Binh – max. $25 p.p, 12 uur

Overnachten Hue

Qua overnachten Hue heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vindt je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar fancy drie sterren hotels of lowbudget guesthouses, in Hue is alles aanwezig. Er zijn ontelbaar veel gusesthouses, hostels, bungalows etc. door heel Hue. Alles is online te boeken. Voor een overzicht van alle mogelijkheden kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Locatie Hue

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Hue is een goede follow up voor Hoi An. De stad is de oude Keizerlijke hoofdstad van Vietnam van de Nguyen keizers en rijk aan paleizen, tempels, tombes en pagodes waaronder de Thieng Mu Pagoda.

5.0
Comments Rating 5 (1 review)

Vragen, opmerkingen en antwoorden

1
 1. Kristel

  Aanrader!

  Ik vond Hue echt fantastisch. Je kan er even ontsnappen aan alle feestjes en heerlijk van de cultuur van het oude Vietnam .. Een absolute aanrader.

  Did you find this review helpful? Yes No

  Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Sending