Als het om schitterende rijstvelden gaat kent bij iedereen Ubud in Indonesië of de rijstterrassen van Banaue in de Filipijnen en uiteraard Sapa in Vietnam. Maar het prachtige landschap en de adembenemende schoonheid van de Mu Cang Chai regio in Vietnam kan zomaar de meest adembenemende regio zijn die onze wereld te bieden heeft.

Mu Cang Chai v.s Sapa

Mu Cang Chai ligt in het noordoostelijke deel van Vietnam op slechts 150 kilometer van Sapa. De regio ligt 1.000 meter boven de zeespiegel en de indrukwekkende rijstvelden hier zijn schitterend om te zien. Naast het feit dat de rijstterrassen in Mu Cang Chai van adembenemende schoonheid schoonheid zijn, is de cultuur hier uniek. Het is een bestemming die voor eeuwig zal blijven hangen in het hart van elke reiziger.

TIP – Mu Cang Chai ligt op ongeveer 13 uur rijden van Hanoi

Mu Cang Chai
Mu Cang Chai

Rijstterrassen van Mu Cang Chai

Rijstvelden zijn niet zeldzaam in Zuidoost Azië. Of je nu in Thailand, Cambodja, Laos, Myanmar of Indonesië bent, je komt overal rijstvelden tegen. In Mu Cang Chai staan echter geen rijstvelden maar rijstterrassen, een unieke en indrukwekkende manier om rijst te verbouwen.

Mu Cang Chai bestaat voornamelijk uit terrasvormige rijstvelden die van de berghelling naar beneden lopen. De locals hebben deze ingenieuze manier om rijst te groeien en oogsten gecreëerd. Normaal wordt rijst verbouwd op plateaus. Om te voorkomen dat hun rijst te weinig water zou krijgen bouwde de locals terrassen. Hierdoor kon het water niet meer van de berg lopen. Het resultaat is verbluffend!

TIP – de maanden september en oktober zijn de beste maanden om de rijstterrassen te zien.

Het oogstseizoen 

De ontzagwekkende rijstterrassen hebben er voor gezorgd dat er jaarlijks veel toeristen en fotografen deze sublieme schoonheid met eigen ogen willen aanschouwen. Het maakt niet veel uit wanneer je hier bent, er is altijd wel iets in deze regio waarvoor je je camera moet pakken.

Maar als je de mooiste foto’s wil maken is het aan te raden om Mu Cang Chai te bezoeken tijdens het oogsten van de rijst rond september en oktober. In deze periode staan er rijen met rijst zo ver het oog kan zien. Het is werkelijk een magisch mooi uitzicht!

Mu Cang Chai

Bezienswaardigheden

De leukste (en meest spectaculaire) manier om de omgeving te zien is door een brommer te huren. Met en brommer kun je gemakkelijk reizen en overal stoppen. Enkele hoogtepunten in de omgeving zijn; de La Pan Tan terrassen, de Lim Mong-vallei en de Khau Pha bergpas (đe langste bergpas in Noord-Vietnam).

2 tot 3 dagen

Als je alles wil zien heb je hier zeker 2 tot 3 dagen nodi.d De eerste dag kun je de schoonheid van de Khau Pha bergpas ontdekken en de indrukwekkende Lim Mong vallei bezoeken. De La Pan Tan rijstterrassen zijn spectaculair, mooier dan Sapa!

TIP – Mu Cang Chai ligt vlakbij Sapa, maar bijna iedereen vind de rijstterrassen van Mu Cang Chai mooier

Mu Cang Chai

Locals & cultuur

Niet alleen de schitterende rijstterrassen in Mu Cang Chai zijn bijzonder. Ook de locals die hier leven, bestaande uit voornamelijk H’mong, maken je reis naar deze regio uniek. Het zijn hard werkende, bescheiden en vriendelijke mensen. Het zijn deze gastvrije locals die een bezoek aan Mu Cang Chai net dat beetje extra geven.

Mu Cang Chai is een bestemming die je niet zal teleurstellen. Het is een plek die voor altijd in je geheugen gegrift zal staan als één van de mooiste plekken die je ooit hebt gezien!

Reisgids

In onze Reisgids Vietnam vind je 4 routes voor dit prachtige land. Uitgebreid en super handig..

Hoe kom je er?

De afstand tussen Hanoi en Mu Cang Chai is zo’n 280 kilometer, maar de weg is heel erg slecht dus reken op minimaal een dag om er te komen. Er rijden verschillende busmaatschappijen tussen Hanoi en deze regio. Ze vertrekken de hele dag door. Het makkelijkste is om bij je accommodatie of een touroperator te vragen naar busprijzen en vertrektijden.

Reken op zo’n 200.000 tot 250.000 Dong voor de rit die zeker 13 uur duurt.

Beste reistijd

Het oogstseizoen loopt meestal va september tot oktober. Dit betekent dat de rijstterrassen op hum mooist zijn. Als je niet n deze maanden naar Mu Cang Chai kunt komen kun je ook in de maanden mei tot en met juli komen wanneer H’mong mensen beginnen met zaaien. Ook in deze maanden heb je groene terrassen, met spectaculaire uitzichten.

Locatie Mu Cang Chai

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Maar het prachtige landschap en de adembenemende schoonheid van de Mu Cang Chai regio in Vietnam kan zomaar de meest adembenemende regio zijn die onze wereld te bieden heeft.

4.6

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.