My Son Sanctuary is gelegen 69 kilometer ten zuidwesten van de stad Danang. Hoewel het sinds 1999 toegevoegd is aan de UNESCO Werelderfgoedlijst is My Son Sanctuary zeker niet één van de grootste bezienswaardigheden in het land. Sommige vergelijken deze ruïnes met de immense bouwwerken van de Angkor Wat uit Cambodja. Qua bouwstijl zijn er zeker vergelijkingen maar helaas is de My Son Sanctuary vooral ruïne. Dit betekent echter niet dat het niet de moeite waard is! My Son Sanctuary is nog steeds een prachtig bouwwerk.

My Son Sanctuary

My Son is gebouwd tussen de 4e en de 12e eeuw en het is een hindoestaans heiligdom die bestond uit meer dan 79 gebouwen waaronder tempels en torens. De meeste bouwwerken hebben dan ook invloeden van het hindoeïsme uit India.  Net als veel andere tempels in Azië is ook My Son een bouwwerk om Mount Meru, de heilige berg, te eren. Door de oorlog zijn er helaas veel bouwwerken gesneuveld maar in 1981 hebben de Vietnamezen nog 15 tempels kunnen renoveren. Hoewel het My Son Sanctuary is gebouwd naar aanleiding van het hindoeïsme is de bouwstijl erg uniek en ‘one-of-a-kind’ in Azië.

Het tempelcomplex ligt in een gebied omringd door bergen en bossen wat het een bijzonder aanzicht geeft. Doordat het tussen bergen en bomen stond was het vroeger ook goed verdedigbaar. My Son is geen druk bezochte bezienswaardigheid waardoor het erg rustig is en het hele tempelcomplex nog iets mooier maakt. Veel reisbureaus slaan deze bezienswaardigheid over maar mocht je in de buurt zijn is dit zeker het bezoeken waard!

My Son Sanctuary

Overnachten My Son Sanctuary

Qua overnachten in My Son Sanctuary zijn er weinig mogelijkheden. De meeste reizigers maken er een dagtrip van vanuit Danang. In Danang heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vind je hier werkelijk in alle soorten en maten. Er zijn ontelbaar veel gusesthouses, hostels, bungalows etc. door heel Danang. Alles is online te boeken. Voor een overzicht van alle mogelijkheden kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Locatie My Son Sanctuary

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

My Son Sanctuary is gelegen 69 kilometer ten zuidwesten van de stad Danang. Sommige vergelijken deze ruïnes met de immense bouwwerken van de Angkor Wat uit Cambodja.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.