Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

My Son Sanctuary

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

My Son Sanctuary is gelegen 69 kilometer ten zuidwesten van de stad Da Nang. Hoewel het sinds 1999 toegevoegd is aan de UNESCO Werelderfgoedlijst is dit zeker niet één van de grootste bezienswaardigheden in het land. Sommige vergelijken deze ruïnes met de immense bouwwerken van de Angkor Wat uit Cambodja.

Qua bouwstijl zijn er zeker vergelijkingen maar helaas is deze site vooral ruïne. Dit betekent echter niet dat het niet de moeite waard is! Het is nog steeds een prachtig bouwwerk.

My Son Sanctuary

My Son is gebouwd tussen de 4e en de 12e eeuw en het is een hindoestaans heiligdom die bestond uit meer dan 79 gebouwen waaronder tempels en torens. De meeste bouwwerken hebben dan ook invloeden van het hindoeïsme uit India. Net als veel andere tempels in Azië is ook My Son een bouwwerk om Mount Meru, de heilige berg, te eren.

Door de oorlog zijn er helaas veel bouwwerken gesneuveld maar in 1981 hebben de Vietnamezen nog 15 tempels kunnen renoveren. Hoewel het is gebouwd naar aanleiding van het hindoeïsme is de bouwstijl erg uniek en ‘one-of-a-kind’ in Azië.

Bergen en bossen

Het tempelcomplex ligt in een gebied omringd door bergen en bossen wat het een bijzonder aanzicht geeft. Doordat het tussen bergen en bomen stond was het vroeger ook goed verdedigbaar. My Son is geen druk bezochte bezienswaardigheid waardoor het erg rustig is en het hele tempelcomplex nog iets mooier maakt.

TIP ♥ – veel reisbureaus slaan deze bezienswaardigheid over maar mocht je in de buurt zijn is dit zeker het bezoeken waard!

My Son Sanctuary

Overnachten My Son Sanctuary

Qua overnachten in My Son zijn er weinig mogelijkheden. De meeste reizigers maken er een dagtrip van vanuit Danang. In Danang heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vind je hier werkelijk in alle soorten en maten. Er zijn ontelbaar veel gusesthouses, hostels, bungalows etc. door heel Danang. Alles is online te boeken. Voor een overzicht van alle mogelijkheden kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Locatie

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

My Son Sanctuary is gelegen 69 kilometer ten zuidwesten van de stad Danang. Sommige vergelijken deze ruïnes met de immense bouwwerken van de Angkor Wat uit Cambodja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken