Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Ninh Binh

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 3

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Bij aankomst in het stadje Ninh Binh zie je niet meer dan de provinciale hoofdstad van de regio Ninh Binh. Een stoffige, drukke stad. Maar eenmaal buiten de stadsgrenzen word je overdonderd door een prachtige omgeving. Het is vergelijkbaar met Halong Bay, alleen dan aan land.

Waarom naar Ninh Binh?

De omgeving van Ninh Binh wordt omringd door kalksteen rotsen die bij Halong Bay niet zouden misstaan. De stad ligt op slechts 100 kilometer van Hanoi waardoor het makkelijk te bereiken is. Je kan een dagtour naar de regio boeken maar ook zelf naar Ninh Binh afreizen om de omgeving te verkennen. De stad dient vooral als uitvalsbasis voor de schitterende omgeving.

TIP ♥ – huur een brommer bij je accommodatie en rijd rond in de omgeving!

Hoewel de stad niet spectaculair is heeft de stad wel een aantal bezienswaardigheden. De meeste reizigers hier komen voor de omgeving. Maar de stad heeft ook zeker wat te bieden. Zo heb je er de grootste pagode van het land en de \Trang An grotten die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Ninh Binh

Je boekt de mooiste boottochten in Tam Coc en Trang An

Ninh Binh, Trang An of Tam Coc?

Om even wat op te helderen. Je hebt de stad Ninh Binh en de provincie/regio Ninh Binh. In de provincie liggen naast de stad Ninh Binh ook nog Trang An, Tam Coc, Van Long en Cuc Phuong. In alle eerlijkheid. Van al deze plekken in Ninh Binh de minst leuke stad om te verblijven. De rest zijn stuk voor stuk leuke plekken om te verblijven.

De meeste reizigers verblijven in Trang An of Tam Coc.

Hoe lang ‘moet’ je blijven

Dat is aan jezelf, maar we raden aan om hier minimaal 2 dagen te blijven. Veel reizigers komen naar Ninh Binh als dagtrip vanuit Hanoi, maar dat is eigenlijk te kort. Als je alle mooie dingen in de regio wil zien moet je rekenen op zo’n 2 dagen. En zelfs dat is vrij kort.

TIP ♥ – hoewel de meeste mensen naar Tam Coc vertrekken kun je ook hier het een en ander regelen. Zo kun je georganiseerde motorbike tours boeken of een aantal mooie hikes maken langs Thai en H’monh homestays.

5x leuke dingen om te doen

Zoals gezegd is er in de stad NInh Binh niet super veel te doen. Het valt op het eerste gezicht zelfs een beetje tegen. De bezienswaardigheden die we hier benoemen betreffen dan ook de bezienswaardigheden in de regio. Dat is ook de reden dat de meeste reizigers hier komen.

#1 Boottocht in Trang An

Voor veel mensen is dit een van de favoriete dingen in Ninh Binh en misschien wel van hun hele reis. Je stapt op een kleine roeiboot en een daarmee vaar je 2 uur door en langs grotten, tempels en meren.

Meestal wachten ze op een groep van vier tot mensen. Het is een super leuke tocht waar je door grotten vaart en langs de mooiste kalkstenen rotsen. Het landschap is werkelijk sprookjesachtig de hele reis. Trang An is vaak de tweede keus van de reizigers in Ninh Binh in termen van boottochten. De meeste mensen komen namelijk alleen in Tam Coc. Ook erg mooi, maar veel drukker en toeristischer.

Ga in de vroege ochtend of laat in de middag, waneer de meeste dagjesmensen weg zijn.

TIP ♥ Een tocht kost ongeveer 150.000 dong

Ninh Binh

#2 Huur een scooter en verken de omgeving

Een scooter huren en rondrijden is altijd een goed idee. Als je dit van plan bent check dan even ons blog voer brommer rijden Vietnam vol met tips en info over rijden in Vietnam.

Probeer de hoofdwegen over te slaan, zodat je echt door het mooie landschap rijdt! Onderweg kun je overal stoppen en langs de mooie rijstvelden en lokale dorpen lopen.

Het is mooi om te zien hoe mensen hier leven en werken. Let altijd wel goed op waar je heen rijdt. Daarnaast kan het verkeer in Vietnam best chaotisch zijn.

TIP ♥  reken op zo’n $10 tot $15 om voor eend dag een scooter te huren.

#3 Verken de tempels en pagodas

Er zijn een aantal bekende pagoda’s in hier. Hoewel de meeste reizigers voor de omgeving komen zijn het vooral de locals die deze pagoda’s bezoeken. De bekendste pagode in de omgeving is de oude Bai Dinh pagode. Deze ligt op de helling van de berg Dinh wordt omringd door een rustige, bosrijke omgeving.

Een andere bekende pagoda is de Bich Dong Pagoda (zie foto). Deze pagoda ligt vlak bij Tam Coc. Mocht je de tijd hebben check dan ook zeker de oude hoofdstad van Vietnam; Hoa Lu. Je vindt de oude stad op 4 kilometer van Trang An.

TIP ♥  entree voor Bai Ding Pagoda is 50.000 dong, de Bich Dong Pagoda kost 20.000 dong

Ninh Binh

#4 Ga naar het Hang Mua grot

Het zal niet de meest spectaculaire grot zijn die je bezoekt tijdens je reis. Zeker niet als je het vergelijkt met de Phong Nha Ke Bang grotten. De Hang Mua grotten liggen tussen rijstvelden.

Het mooie is dat de grot onder een grote heuvel ligt. Een stenen trap naast de ingang van de grot gaat zigzaggend door de rots naar boven. Op de top vind de Quan Am altaar. De reden dat je naar de top wil is echter het uitzicht op de Ngo Dong River en Tam Coc.

TIP ♥ – entree is 30.000 dong voor de grot en 100.000 dong voor de heuvel.

#5 Verken het Cuc Phuong National Park

Cuc Phuong is een schitterend national pak met een goed bewaard gebleven regenwoud. Het park staat bekend om zijn mooie tuin en de apen die in het park leven. Het is een mooie plek om te fietsen, te wandelen en wilde dieren te spotten.

TIP ♥ – het Nationaal Park ligt 45km van Ninh Binh. Entree/gids kost 20.000 dong 

Ontdekt Ninh Binh

Weinig tijd maar wel al het moois van Ninh Binh ontdekken? Boek dan onze Ninh Binh Tour.

Speciaal voor de mensen die zelf hun reis plannen bieden wij sinds kort Tours aan op ons Online Reis-Platform. Zodoende hebben jullie het gemak van een Nederlands aanspreekpunt en de zekerheid dat je niks hoeft te missen. Ninh Binh is een van de mooiste bestemmingen van Vietnam! Maar het is ook groot en er is veel te doen. Met onze tour mis je niks!

De tour is beschikbaar vanaf €47,- per persoon en dat is inclusief transfer van en naar je hotel in Hanoi, boottocht, engels sprekende gids, lunch en entreegelden.

Ninh Binh

Tam Coc en omgeving

Voor vele is Tam Coc het hoogtepunt van de reis naar Ninh Binh. De omgeving is ook schitterend en een bezoek aan Tam Coc is een unieke ervaring. Het wordt vergeleken met Halong Bay alleen dan aan land. Je vindt hier namelijk immense rotsformaties die uit de grond omhoog rijzen. De Bich Dong Pagode vind je ook in Tam Coc.

De leukste manier om dit wonder te bekijken is door middel van een boottocht. Je kan een boottocht boeken die je in twee uur over de Ngo Dong rivier langs de mooiste plekjes brengt.Probeer ook naar Hoa Lu te gaan. Dit was meer dan 1.000 jaar de hoofdstad van Vietnam.

Hoe kom je er?

Ninh Binh ligt ‘dicht bij’ Hanoi. Het is dan ok het makkelijkst om vanuit Hanoi met de bus of trein naar deze regio te komen. Zowel de bus als trein doen er ongeveer 2 tot 2,5 uur over.

Bus/trein van Hanoi

Bussen rijden elke dag tot 19:00 vanaf het Giap Bat en Luong Yen busstation in Hanoi naar Ninh Binh. Ze vertgrekken ongeveer elk kwartier. Prijzen beginnen vanaf 70.000 dong. Maar wij raden niet de goedkoopste bus aan. Deze zijn niet bepaald comfortabel. -Tickets zijn bij elk reisbureau of accommodatie te boeken.

TIP ♥ – De trein doet er net zo lang over en vertrekt vanaf het treinstation. Voor zo’n 70.000 Dong (€3) zit je 2 uur later in Nihh Binh.

Andere plekken

Je kunt hier ook komen vanuit Halong City (115.000 Dong, 4 uur) of met een tourbus vanuit Hue. Dat kost je 320.000 Dong (€13) en duurt 10 uur. De trein vanuit Hue doet er 13 uur over en kost 290.000 Dong.

Je kunt via 12GoAsia online je tickets boeken

Ninh Binh

Beste reistijd

De temperatuur is het hele jaar constant (rond de 25 graden) dus je kunt hier het hele jaar komen. Deze regio heeft een typisch tropisch moesson klimaat met neerslag het hele jaar door. Zoals veel gebieden in het noorden van Vietnam zijn de maanden mei tot en met oktober erg heet met veel regen.

De regio kan last hebben van orkanen in september. November tot en met april hebben de neiging om koeler en droger te zijn. Dit lijkt aantrekkelijker, maar het regenseizoen heeft als voordeel dat de rijstvelden op hun best (en mooi groen) zijn. Je kunt hier dus echt het hele jaar komen.

Ninh Binh

Locatie Ninh Binh

Wat wij vinden:
 • 9.7/10
  Azië Expert - 9.7/10
9.7/10

Samenvatting

Bij aankomst in het stadje Ninh Binh zie je niet meer dan de provinciale hoofdstad van de regio Ninh Binh. Een stoffige, drukke stad. Maar eenmaal buiten de stadsgrenzen word je overdonderd door een prachtige omgeving.

3 comments

 1. Rik

  Hallo!
  Via welke busmaatschappij kan je van Ha Long in Ninh Binh geraken? Of waar hebben jullie deze informatie gevonden?

  Bedankt voor de leuke tips!

 2. Jannie

  Het is inderdaad de natuur waarvoor je naar Ninh Binh komt. Maar die is daar dan ook wel waanzinnig mooi zeg..
  Leuke site trouwens Sjoerd en Ties.

  1. Sjoerd

   Helemaal mee eens Jannie! Dank voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK TOUR