Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Quy Nhon

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Quy Nhon is een kustplaats in midden-Vietnam. De stad is relatief groot met ongeveer 250.000 inwoners. Waar deze stad vroeger leefde van de landbouw en visserij, is het toerisme de laatste jaren steeds belangrijker geworden. De stad heeft namelijk zeer veel te bieden voor reizigers. Je kunt in hier terecht voor zowel ontspanning, avontuur en natuur.

Tropisch Quy Nhon

Quy Nhon’s strand heeft een enorm uitgestrekte kustlijn die in totaal maar liefst 42 kilometer lang is. Langs deze kustlijn vind je veel restaurants waar je verse vis kunt eten. Ook komen er steeds meer hotels en resorts langs de kustlijn.

Maar omdat de kustlijn zo lang is, zijn er nog voldoende plekken om te ontspannen zonder massa’s mensen om je heen. Veel reizigers die voor de eerste keer het strand van Quy Nhon bezoeken, beschrijven het als een klein paradijs.

Klein Paradijs

Dit komt mede omdat het naast de schitterende tropische stranden ook een indrukwekkende natuur heeft. Een van de redenen waarom deze stad steeds populairder wordt onder toeristen is de prachtige natuur. Vooral de diversiteit van het landschap trekt veel natuurliefhebbers aan. Je vindt in de omgeving van de stad namelijk rijk begroeide bergen, uitgestrekte velden, zoutvlaktes, lagunes, meren, rivieren en nog veel meer natuurschoon.

Quy Nhon

Vervoer naar Quy Nhon

Wanneer je een rondreis door Vietnam maakt, zijn er diverse manieren om in de stad te komen. Zo gaan er binnenlandse vluchten vanuit Da Nang en Ho Chi Minh City naar het nabijgelegen vliegveld Phu Cat Airport. Deze vlucht is vaak erg voordelig en te boeken bij Vietnam Airlines.

Een andere manier om in Quy Nhon is met de trein. Helaas stopt de hoofdlijn hier niet maar is het wel mogelijk om over te stappen om vervolgens bij het treinstation van Quy Nhon te komen. Je kunt er ook voor kiezen om uit te stappen op het Dieu Tri station. Dit station ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad. Je kunt voor weinig geld een taxi nemen van het station naar het centrum van Quy Nhon.

Overnachten

Qua overnachten Quy Nhon heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vindt je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar fancy drie sterren hotels of lowbudget guesthouses, hier is alles aanwezig. Er zijn ontelbaar veel gusesthouses, hostels, bungalows etc. door heel de stad. Alles is online te boeken.

TIP ♥ – voor een overzicht van alle mogelijkheden kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Locatie Quy Nhon

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 7.7/10
    7.7/10
7.7/10

Samenvatting

Quy Nhon is een kustplaats in midden-Vietnam. Waar deze stad vroeger leefde van de landbouw en visserij, is het toerisme de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Quy Nhon heeft namelijk zeer veel te bieden voor reizigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken