Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Guesthouses Vietnam

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Het verschil tussen een guesthouse en een hostel is vaak lastig te bepalen. Een hostel wordt door reizigers iets vaker aan gedaan. Een guesthouse is een huis waar jij kan slapen. Locals die een kamer of kamers over hebben verhuren die kamer.

De prijzen van guesthouses Vietnam zijn daarom vaak lager dan die van hotels of hostels. Hierdoor is het een populaire accommodatie onder backpackers. Het grootste voordeel van slapen in guesthouses Vietnam is het contact met de locals. Zij kunnen je vaak meer vertellen over een land of regio dan de beste reisgids!

Kosten Guesthouse Vietnam

Het overnachten in een guesthouses Vietnam zal nooit heel veel kosten. De kosten kunnen wel variëren. Waar je in Hanoi al snel richting de €12-€17 gaat betaal je op een minder bekende locatie nog geen €5. Verder is er natuurlijk een verschil in het laag- en hoogseizoen. Gemiddeld zal de prijs van een kamer rond de €5 liggen.

Een hostel is vaak net iets duurder maar hier heb je vaak ook wat meer faciliteiten (denk bijv. aan WIFI). Verwacht geen luxe bij een guesthouse, zeker niet als je weinig betaald. Meestal is er nog te onderhandelen over de prijs, zeker als je  meerdere nachten blijft.

Mui Ne, Vietnam

Guesthouse Vietnam zoeken

Wees niet bang dat je geen guesthouses Vietnam kan vinden, ze zijn werkelijk overal beschikbaar. Bij bekendere highlights zitten veel guesthouses op elke hoek van de straat. Dit scheelt ten eerste in het zoeken maar ook in het eindeloos rondlopen met een zware tas op je rug. Ook al lijkt het soms tegen te zitten na een lange dag reizen is er altijd een eigenaar van een guesthouses die zijn of haar deuren voor je opent.

Ga nooit zomaar akkoord over een kamer zonder die kamer eerste gezien te hebben. Controleer bijv. of je warm water hebt (als ze dat beloven), of de stopcontacten werken en of de bedden een beetje schoon zijn. Daarnaast kan het schelen in prijs of je wel of geen airco nodig hebt, bedenk dit dus goed van te voren.

Check Booking.com voor goede guesthouses  

Je kan hier naast guesthouses of hostel ook zoeken op stad. Zelf boeken wij alleen onze eerste nacht na aankomst omdat er altijd wel wat vrij is. Ben je liever zeker van een kamer of wil je per se in dat leuke guesthouses slapen? Dan is het aan te raden om van te voren te boeken.

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Het verschil tussen een guesthouse en een hostel is vaak lastig te bepalen. Een hostel wordt door reizigers iets vaker aan gedaan. Een guesthouse is een huis waar jij kan slapen. Locals die een kamer of kamers over hebben verhuren die kamer. De prijzen van guesthouses Vietnam zijn daarom vaak lager dan die van hotels of hostels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder