Het verschil tussen een guesthouse en een hostel is vaak lastig te bepalen. Een hostel wordt door reizigers iets vaker aan gedaan. Een guesthouse is een huis waar jij kan slapen. Locals die een kamer of kamers over hebben verhuren die kamer. De prijzen van guesthouses Vietnam zijn daarom vaak lager dan die van hotels of hostels. Hierdoor is het een populaire accommodatie onder backpackers. Het grootste voordeel van slapen in guesthouses Vietnam is het contact met de locals. Zij kunnen je vaak meer vertellen over een land of regio dan de beste reisgids!

Kosten Guesthouse Vietnam

Het overnachten in een guesthouses Vietnam zal nooit heel veel kosten. De kosten kunnen wel variëren. Waar je in Hanoi al snel richting de €12-€17 gaat betaal je op een minder bekende locatie nog geen €5. Verder is er natuurlijk een verschil in het laag- en hoogseizoen. Gemiddeld zal de prijs van een kamer rond de €5 liggen. Een hostel is vaak net iets duurder maar hier heb je vaak ook wat meer faciliteiten (denk bijv. aan WIFI). Verwacht geen luxe bij een guesthouse, zeker niet als je weinig betaald. Meestal is er nog te onderhandelen over de prijs, zeker als je  meerdere nachten blijft.

Mui Ne, Vietnam

Guesthouse Vietnam zoeken

Wees niet bang dat je geen guesthouses Vietnam kan vinden, ze zijn werkelijk overal beschikbaar. Bij bekendere highlights zitten veel guesthouses op elke hoek van de straat. Dit scheelt ten eerste in het zoeken maar ook in het eindeloos rondlopen met een zware tas op je rug. Ook al lijkt het soms tegen te zitten na een lange dag reizen is er altijd een eigenaar van een guesthouses die zijn of haar deuren voor je opent.

Ga nooit zomaar akkoord over een kamer zonder die kamer eerste gezien te hebben. Controleer bijv. of je warm water hebt (als ze dat beloven), of de stopcontacten werken en of de bedden een beetje schoon zijn. Daarnaast kan het schelen in prijs of je wel of geen airco nodig hebt, bedenk dit dus goed van te voren.

Een guesthouse Vietnam is meestal wel ter plekke te boeken maar je kan ook online boeken. Er zijn veel online aanbieders waar je een  guesthouse Vietnam kan boeken. Booking.com is een bekend voorbeeld hier van.  Je kan hier naast guesthouses of hostel ook zoeken op stad. Zelf boeken wij alleen onze eerste nacht na aankomst omdat er altijd wel wat vrij is. Ben je liever zeker van een kamer of wil je per se in dat leuke guesthouses slapen? Dan is het aan te raden om van te voren te boeken.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.