Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Hostels in Vietnam

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Het hostel is waarschijnlijk de bekendste en meest favoriete optie onder backpackers. Het is goedkoop, de kwaliteit is meestal goed en het grootste voordeel; je ontmoet er veel andere reizigers. Een hostel is in veel gevallen vergelijkbaar met een hotel, de prijzen liggen echter lager. Een hostel is gelukkig niet zo moeilijk te vinden. Sterker nog; het is vaak niet nodig om te boeken aangezien er zo veel zitten. Hostels in Vietnam zijn er werkelijk in alle soorten en maten. Hieronder onze tips.

Check hier alle hostels in Vietnam

Hostels in Vietnam boeken

Of je nu op Phu Quoc bent of in een bergdorpje in het noorden van Vietnam, een hostel is er altijd wel. Vooral bij de bekendere highlights zit er een hostel op elke hoek van de straat. Naast dat het een hoop zoekwerk scheelt, scheelt het ook nog in eindeloos ronddwalen met backpack op.

Wees niet bang dat je geen hostels in Vietnam kan vinden want er is altijd wel iets open. Wat wij wel altijd adviseren is om niet direct in te stemmen met een kamer die je gezien hebt. Controleer daarom altijd of je warm water hebt (als ze dat beloven), of dat de stopcontacten werken en dat de airco werkt als je daar voor betaald.

Mui Ne

Kosten hostels in Vietnam

Prijzen van een hostel zullen nooit je halve budget in nemen. Toch kan de prijs van een hostel enorm variëren. Zo betaal je in Hanoi of HCM bijna altijd meer dan in Danang of een dorpje in het noorden. Ook het hoog en laagseizoen zijn van invloed op de prijs.

Je kan er van ut gaan dat je in Vietnam gemiddeld zo’n €5 – €10 per nacht betaald. De prijs is uiteraard ook afhankelijk van je eigen wensen en je onderhandel talenten. Zeker als je meer dan 3 nachten blijft kan je nog wel iets van de prijs halen. Voor een hostel van €5 per nacht hoef je uiteraard geen wonderen te verwachten.

Het is vaak niet nodig om een hostel van te voren te boeken. Zeker niet als je geen voorkeur hebt is er altijd wel iets te vinden. Als je wel graag zeker bent van een slaapplek is het verstandig om van te voren iets te boeken.

TIP ♥ – op Booking.com vind je in elke stad of regio ontelbaar veel mogelijkheden qua hostels.

Reisinspiratie Vietnam

Twijfel je nog of Vietnam wel of niet het juiste land voor jou is? Wij kunnen natuurlijk pagina’s volschrijven over de indrukwekkende kustlijn, de leuke steden, de mooi groene rijstvelden en de schitterende tempels Vietnam maar je zal het zelf moeten ontdekken.

Je kan gelukkig beginnen met ontdekken van achter je computer. Check onderstaande video Vietnam en laat je verrassen! door een bijzonder land!

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Azië Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

Het hostel is waarschijnlijk de bekendste en meest favoriete optie onder backpackers. Het is goedkoop, de kwaliteit is meestal goed en het grootste voordeel; je ontmoet er veel andere reizigers. Een hostel is in veel gevallen vergelijkbaar met een hotel, de prijzen liggen echter lager. Een hostel is gelukkig niet zo moeilijk te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder