Alle Nederlanders en Belgen die naar Vietnam reizen zijn verplicht een visum Vietnam aan te vragen! Dit kan kun je online doen, bij de grens of alvast in Nederland. Wij raden aan om je visum online te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Visum Vietnam

Alle Nederlanders hebben een visum nodig om Vietnam te bezoeken. De meeste kiezen voor een toeristenvisum.  Als je langer dan 30 dagen blijft kan je er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade in Den Haag. Er zijn echter ook genoeg online mogelijkheden om je visum te regelen. 

TIP – alle Nederlanders en Belgen dienen een Visum Vietnam aan te vragen!

Hoe krijg je een visum voor Vietnam

Er zijn verschillende mogelijkheden om een visum aan te vragen voor Vietnam. Deze zijn als volgt.

Online een Visa Approval Letter aanvragen

De goedkoopste manier om een VOA (Visum op aankomst) aan te vragen is om dit via Friends Travel Vietnam te doen. Friends Travel wordt gerund door de Nederlander Sidney van Meenen en zijn Vietnamese vrouw Thao en zijn een officiële (en goede) tour operator in Vietnam Hanoi.
Zij vragen voor een 30 dagen single entry maar €6,- en voor een 3 maanden single entry (87 dagen) €14,- aanvraag kosten. Je kan via Friends Travel Vietnam een visum aanvraag formulier invullen. Als je het formulier hebt ingevuld en betaalt hebt, onderneem je de volgende stappen;

 1. Binnen 2 tot 4 werkdagen ontvang je een e-mail met daarin de “Visa Approval Letter”;
 2. Deze is alleen geldig als via een van deze internationale luchthavens binnen komt: Noi Bai International Airport (Hanoi); Tan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh City); en Danang Airport (Da Nang). Met de Approval Letter ga je naar een Immigration Officer. Hier handelen ze je visum af;
 3. Je betaalt hier nog een ‘stamping fee’.
  • 1 maand single entry = $25
  • 3 maanden single entry = $25
  • 1 maand multiple entry = $50
  • 3 maanden multiple entry = $50

Je moet nog wel het één en ander meenemen voordat je daadwerkelijk je visum krijgt. Dit is wat je moet overhandigen bij de Immigration Officer;

 • Twee pasfoto’s
 • Je paspoort (minimaal 6 maanden geldig bij aankomst)
 • De Visa Approval Letter
 • Amerikaanse dollars of Vietnamese Dong om stamping fee te betalen
 • Ingevuld ‘Arrival Form’ (krijg je in het vliegtuig of bij immigration loket)

TIP – dit visum is alleen geldig als je Vietnam binnen vliegt via Ho Chi Minh, Hanoi en of Da Nang

Visum aanvragen bij Visumbureau

Een andere optie is om je visum te regelen via een online visumdienst. Dit is handig als je zelf niet in de buurt van Den Haag of Brussel woont en niet in de gelegenheid bent om zelf een visum online te regelen. Een visum regelen via een online visumbureau is meestal wel wat duurder. Je regelt het als volgt;

 1. Kies een geschikte partij
 2. Kies je visum (meestal toeristenvisum)
 3. Doorloop het stappenplan op de website
 4. Verzend je paspoort + formulier (aangetekend)
 5. Betaal voor de service

Voor deze service betaal je meer dan zelf een visum regelen. Dit kan al vanaf €19,95 voor een 30 dagen single entry visum. Daarnaast betaal je nog minimaal $25 bij aankomst in Vietnam voor de stamp van het immigration office.

Let er op dat je in Vietnam GEEN visum kan krijgen aan de grens als je over land het land in wil reizen. Als je al een visum hebt geregeld in Nederland kom je natuurlijk wel op deze manier het land in.  Bij een gerenomeerde visumpartij als E-visums.nl kunt u terecht voor het aanvragen van een visum voor Vietnam.

Visum bij ambassade 

Je kan ook je visum aanvragen bij de ambassade van Vietnam. Deze zit in Den Haag of Brussel. Dit kost wat meer maar je weet wel zeker dat je je visum hebt voordat je Vietnam in komt. Check HIER de website van de Vietnamese ambassade.

Als je je visum bij de ambassade regelt betaal je $77. Je krijgt dan een visum voor 30 dagen. Over het algemeen krijg je je visum en paspoort dezelfde dag nog mee terug.

Visum Vietnam

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Vietnam te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

4.7
User Rating 5 (1 vote)
Sending

Vragen, opmerkingen en antwoorden

13
 1. Jessica

  Ik begrijp dat je een visum nodig hebt mo het land in te komen. Hoe kan ik dit het beste onderweg regelen?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Jessica,

   Dit kan je het beste doen door het online te regelen. Zie hierboven bij online visum aanvragen hoe je dat kunt doen.
   Je kunt het dan eenvoudig onderweg aanvragen. Mocht je nog meer vragen hebben hoor ik dat graag natuurlijk.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 2. Mark

  Is het ook mogelijk om een visum ver van te voren te regelen. Wij gaan pas in 2018 naar Vietnam maar ik zou graag nu al het visum regelen.

  Groeten,
  mark

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Mark,

   dat kan prima mark. Je hebt in principe ook niet het volledige visum nodig maar een brief. Deze kan je op meerdere websites alvast bestellen.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 3. Pen

  Er staat op de website dat ze dan je paspoort innemen in Vietnam? Wij vliegen via Ho Chi Minh binnen en via Hanoi weer terug. hoe werkt zoiets?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Beste Pen,

   waar lees je op onze site dat ze je paspoort innemen? Dit is namelijk niet het geval. Je moet hem kunnen overleggen maar je krijgt hem ten alle tijden weer terug. Het is namelijk jouw paspoort. Niemand anders mag deze innemen of als borg bewaren.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 4. Lieke

  Wij komen Vietnam wel binnen via Hanoi (vanaf Chiang Mai), maar we weten nog niet zeker of we via Ho Chi-Minh of via Da Nang er weer uit vliegen (Richting Bangkok). Is het een probleem om het e-visum aan te vragen als je dus via Da Nang weer eruit vliegt? Of gaat het alleen om de binnenkomst?

  Groetjes!

  Beantwoorden
 5. Karin

  Hoi!

  Is het ook mogelijk om op de luchthaven bij binnenkomst in Hanoi daar je visum te regelen? Of wat werkt het handigst?
  Wij vertrekken in december naar Vietnam en zijn van plan ongeveer 3 weken te blijven.
  Groetjes Karin

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Karin,

   Zoals hier boven beschreven is het met een VOA mogelijk om op de luchthaven je visum te regelen. Zonder VOA is dit NIET mogelijk! Je kan dus niet op de bonnefooi vertrekken en bij aankomst wat regelen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 6. Selene

  Hi!

  Je moet bij aankomst je visum in USD of Dong betalen. Is er een mogelijkheid om daarvoor op het vliegveld nog te pinnen? Of moet ik USD of Dong al in Nederland halen?

  Groetjes,

  Selene

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Selene,

   Toen wij er waren konden we sowieso op het vliegveld al pinnen. Wij konden zelf bij de lopende band al pinnen. Of dat nog steeds zo is, en/of bij iedere lopende band durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen.
   Ik vermoed dat het wel mogelijk is. Het is in Nederland vrij duur om dollars of Dong aan te schaffen.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 7. Kelly

  Hoi,

  Via verschillende bronnen heb ik vernomen dat het ook mogelijk is om via land de grens over te gaan naar Vietnam maar dat je dan het visum al geregeld moet hebben bij de Vietnamese ambassade in bijvoorbeeld Thailand of Laos. Dit omdat ik nog niet zeker weet of ik via land of per vliegtuig de grens over ga.

  Bedankt!
  Groetjes,
  Kelly

  Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.