Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Vakantie Vietnam

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 6

Bijgewerkt op 4 februari, 2020

Vakantie in Vietnam, het ‘Land van de Rijzende Draak’ is een bijzondere ervaring. Thailand mag dan populair en bekend(er) zijn onder reizigers; Vietnam doet daar zeker niet voor onder. Sterker nog; het is één van de populairste landen in Azië aan het worden.

Je kunt in Vietnam werkelijk alles doen. Van fietsen bij de Mekong Delta tot sfeervolle steden als Hoi An bezoeken en van snorkelen bij één van de tropische eilanden tot het bezoeken van boeddhistische tempels. Bekijk onze tips en tricks voor het boeken van een vakantie Vietnam.

REIS-EXPERT TIP ♥ – Zoek je een lokale reisorganisatie die uit eigen ervaring reizen op maat samenstelt op basis van jouw wensen? Kijk dan eens bij Evaneos! Absoluut onze aanrader!

vakantie Vietnam

Tips voor een vakantie in Vietnam

Op vakantie naar Vietnam wordt de laatste jaren steeds populairder. En volledig terecht wat ons betreft. Te lang heeft Vietnam in de anonimiteit gezeten. Gelukkig is zij daar nu aan het uit klimmen. Dat maakt dat je op veel plaatsen nog het authentieke Azië tegen komt.

En het voordeel van deze groei is dat het vervoer, de hotels en gidsen allemaal goed zijn ingespeeld op het toerisme. Ze spreken goed engels. Je kunt in de meest luxe resorts slapen en ook het vervoer gaat hard vooruit. Waar je 10 jaar geleden nog in afgetrapte bussen stapte, staan er nu touringcars inclusief WIFI voor je klaar. Perfect ingespeeld op het “nieuwe reizen” dus.

Vakantie boeken

Heb je geen zin of tijd om alles zelf uit te zoeken? Dan is een georganiseerde vakantie Vietnam een prima uitkomst! Er is een vakantie Vietnam voor ieder type reiziger.

REIS-EXPERT TIP ♥ – Zoek je een lokale reisorganisatie die uit eigen ervaring reizen op maat samenstelt op basis van jouw wensen? Kijk dan eens bij Evaneos! Absoluut onze aanrader!

vakantie in Vietnam
Elke reis is anders en dat geldt ook voor vakanties. Het belangrijkste is dat de vakantie voldoet aan je persoonlijke voorkeur. Daarnaast zit er een groot verschil tussen de regio waar je reist en de reisorganisatie waarmee je op vakantie gaat.

Iedereen heeft andere wensen. Zoek je rust of juist activiteiten, zoek je natuur of juist de stad? Het is daarom belangrijk om eerst je eigen wensen goed te formuleren voordat je gaat zoeken of boeken.

Beste websites

Er zijn genoeg websites te vinden waar je mooie en indrukwekkende vakanties richting Vietnam kan boeken. Laat je altijd goed informeren over waar je heen gaat en hoe lang. Dit kan nog wel eens onduidelijk zijn.

TIP ♥ – om het boeken van een vakantie naar Vietnam makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt met de beste websites!

Wat wij vinden:
 • 7.6/10
  Azië-Expert - 7.6/10
7.6/10

Samenvatting

Vakantie in het ‘Land van de Rijzende Draak’ is een bijzondere ervaring. Thailand mag dan populair en bekend(er) zijn onder reizigers; Vietnam doet daar zeker niet voor onder. Sterker nog; het is één van de populairste landen in Azië om te reizen.

Verzenden
User Review
4.3 (10 votes)

6 comments

 1. Th v kesteren

  Wij willen een zonvakanties in januari en waar is het het zonzuiverste weer.
  Hebben nu in danang gezeten met behoorlijk veel regen.

 2. Gerrit

  Een vakantie van 3 weken in Vietnam is goed te doen?

 3. Hilda

  Hallo sjoerd en Ties,

  Wij willen deze zomer op vakantie naar Vietnam. We zijn beide eind 50 en zoeken een georganiseerde vakantie. We willen namelijk wel wat van het land zien. Hebben jullie tips?

  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Hilda

  1. Sjoerd

   Hoi Hilda,

   We hebben zeker tips. Hoe lang gaan jullie en weten jullie al welk deel van je van Vietnam gaat bezoeken? In het noorden is het aan te raden om de standaard highlights als halong bay en Hanoi te bezoeken. Daarnaast is een trip naar de natuur in het noorden zeker aan te raden, dit kan op verschillende plekken.

   In het zuiden is ook genoeg te beleven vanuit HCMC. Je kunt stranden bezoeken, de Mekong (aanrader) en natuurlijk de bekende tunnels. We kunnen eventueel ook wel wat partijen aanraden bij wie je de vakantie zou kunnen boeken als dat nodig is.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.