Cruise door de azuurblauwe zeeën of verwonder je over de kalkstenen die bij Halong Bay uit de zee rijzen. Bezoek hill tribes in de buurt van Sapa, Mai Chau en Bac Ha waar ze nog leven volgens tradities en rituelen en als dat nog niet genoeg is heb je de machtige Mekong Delta waar locals op en van de rivier leven. Vietnam is een fascinerende bestemming!

De vliegtickets richting Vietnam zijn de laatste jaren sterk in prijs gedaald, maar het is nog steeds een flinke investering. Tegenwoordig kost een vliegticket Vietnam zo’n €500 (buiten het hoogseizoen). Op deze pagina geven we onze tips voor het boeken van goedkope vliegtickets Vietnam.

10x Tips voor Goedkope Vliegtickets Vietnam

Er zijn een hoop factoren van belang bij het boeken van je ticket. Zo is het verschil tussen hoog- en laagseizoen of weekend en door de weeks vliegen bijzonder groot. Of je het goedkoopste ticket vindt is niet te zeggen; er zijn zo veel aanbieders en zo veel tickets. De beste manier om goedkope tickets Vietnam te boeken is om de volgende 6 tips in overweging te nemen en wie weet wandel jij binnenkort door de rijstvelden van Sapa!

TIP ♥  – onze ervaring leert dat CheapTicekts.nl en Skyscanner.nl vaak de goedkoopste aanbieders zijn.

 1. Gebruik de beste zoekmachine
 2. Boek op het juiste tijdstip
 3. Wees flexbibel
 4. Vroeg boeken is niet altijd beter
 5. Vergeet last minutes
 6. Stel een prijsalarm in
 7. Ho Chi Minh it is!
 8. Zoek naar ‘error flights’
 9. Check je stop over
 10. Alternatieve luchthavens

1. Gebruik de beste zoekmachina

Dat is gelijk een aardige binnenkomer, want wat is de beste zoekmachine? Dat is ten eerste een persoonlijke kwestie. Waar de een de zoekmachine van CheapTickets goed vindt, vindt de ander de zoekmachine van WTC weer fijn werken. Toch zit er wel degelijk tussen de verschillende zoekmachines, ongeacht welke je fijn vindt of niet. Er zijn de laatste tijd een hoop vergelijkingssites bijgekomen.

Om gelijk een fabeltje de wereld uit te helpen; er is niet één vergelijkingssite veel goedkoper dan de ander. Als je lang en goed vergelijkt zie je dat de prijzen voor de vliegtickets op dezelfde data bijna altijd hetzelfde is. Het verschil in prijs is vaak maar een paar tientjes. En dat zijn vaak de administratiekosten die de één bij de zoekopdracht toont en de ander pas bij het betalen. Onze ervaring is dat CheapTickets en Skyscanner de goedkoopste tickets aanbieden. Daarnaast bieden ze de meeste tickets aan, van de meeste luchtvaartmaatschappijen.

Cat Ba

Wie wil er nou niet naar Ca Ba?

2. Boek op het juiste tijdstip

Hier is nogal wat over te doen. Want wat is de beste tijd om goedkope vliegtickets Vietnam te boeken? Als we dat wisten hadden we gelijk de beste site en het beste tijdstip doorgestuurd. Helaas is niet één gouden regel om het goedkoopste vliegticket te boeken. De prijs is namelijk niet alleen afhankelijk van je bestemming, de website, de dag en de luchtvaartmaatschappij.

De prijzen van tickets worden elke minuut van de dag gemonitord en door ingewikkelde algoritmes aangepast. Gelukkig hebben een hoop vergelijkingssites en luchtvaartmaatschappijen wel tips gegeven. Dit zijn de beste;

 • Dinsdagmiddag it is! ✈ dinsdag is aanbiedingen dag. Luchtvaartmaatschappijen maken hun beste deals bekend op deze dag! Statistieken laten ook zien dat prijzen dalen op dinsdagmiddag;
 • Boek niet in het weekend ✈ vliegen en boeken in het weekend is altijd duurder;
 • Van tevoren of niet? ✈ lastig antwoord op te geven. Wat we wel weten is dat vliegtickets Vietnam pas 10 tot 12 maanden van tevoren bekend zijn. Men zegt dat 2 tot 6 maanden van tevoren de beste tijd is;
 • Boek in januari  waar juli de duurste maand is om te boeken is januari veruit de goedkoopste maand en je hebt vaak vroegboekkortingen;
 • Boek tussen 18:00 uur en 24:00 uur ✈ wij hebben zelfs geprobeerd ’s nachts te boeken maar het schijnt dat tussen 18:00 en 24:00 uur de beste tijd is.

3. Wees flexibel in je data

Als je niet vast zit aan een bepaalde datum of een seizoen (vakantie) waarin je moet vliegen is het verstandig om te zoeken naar vliegtickets met flexibele data. Prijzen voor goedkope vliegtickets Vietnam veranderen namelijk per dag. Dat is ook waarom het zo lastig is om op het juiste moment de goedkoopste vliegtickets te boeken. Er zijn verschillende websites waar je met flexibele data kunt zoeken. Vaak zie je gelijk een verschil in prijs!

TIP ♥ – bij CheapTickets kun je na je zoekopdracht rechts bovenin op  ‘± 3 dagen’ klikken. Zodra je daar op klikt laadt de pagina automatisch andere data en prijzen.

Goedkope Vliegtickets Vietnam

Prijs Alarm

Zo kun je jezelf bijvoorbeeld inschrijven voor het prijsalarm op Skyscanner.nl. Je zoekt eerst de prijzen van je vlucht op en vult dan je email adres in. Mocht de prijs van je vlucht omhoog of omlaag gaan, laat skyscanner.nl je dat weten via de mail. Super handig want zo ben je direct op de hoogte als er een mooie aanbieding is. Ook kun je jezelf inschrijven voor nieuwsbrieven van verschillende websites. Mocht er dan een mooie aanbieding, vroegboekkorting of weekendactie zitten op jouw bestemming ben je direct op de hoogte.

Probeer je vluchtdata zo flexibel mogelijk te houden. Het kan namelijk best veel geld schelen om op dinsdag te vliegen i.p.v. zondag. En mocht je niet flexibel zijn kan je er altijd nog voor kiezen om 1 of meerdere tussenstops te doen. Ook dit maakt je ticket vaak een stuk goedkoper. Het nadeel is dat je ook langer onderweg bent. Overigens gaan er naar Vietnam geen directe vluchten.

Goedkope vliegtickets Vietnam

Hoe boek je het goedkoopste vliegticket Vietnam? Of je absoluut het goedkoopste ticket hebt weet je nooit maar er zijn verschillende dingen bepalend voor de prijs van je ticket. Zo is het vliegen in het weekend altijd duurder. Het plannen van je (vlieg) reis is dus wel van belang. Daarnaast kan je kijken voor vliegtickets vanuit Brussel, Düsseldorf en Frankfurt en niet alleen vanaf Amsterdam. Dit is vaak een stuk goedkoper vliegen. Daarnaast is de website Matrix Airfare Search een handige tool om goedkope vliegtickets Vietnam te vergelijken!

TIP: wij houden voor jou de beste vliegdeals in de gaten. Kijk aan de linkerkant van deze pagina (of verder naar beneden scrollen op mobiel) bij de rubriek “Beste Vlieg Deals” misschien staat er wel een mooie aanbieding voor jouw tussen.

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 8.9/10
  8.9/10

Samenvatting

Cruise door de azuurblauwe zeeën of verwonder je over de kalkstenen die bij Halong Bay uit de zee rijzen. Bezoek hill tribes in de buurt van Sapa, Mai Chau en Bac Ha waar ze nog leven volgens tradities en rituelen en als dat nog niet genoeg is heb je de machtige Mekong Delta waar locals op en van de rivier leven. Op deze pagina geven we onze tips voor het boeken van goedkope vliegtickets Vietnam.

8.9/10

Vragen, opmerkingen en antwoorden

7
 1. Jonas

  Beste Azie Experts,

  Wij willen volgend jaar naar Vietnam vliegen maar kunnen tot op heden helaas geen rechtstreeks ticket vinden vanaf amsterdam naar Hanoi.
  Weten jullie waar we die kunnen vinden?

  Groeten,
  Jonas

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Goedemorgen Jonas,

   We hebben je bericht gemist vrees ik. Er gaan inderdaad geen rechtstreekse vluchten zoals Koef aangeeft. Je zal altijd een tussenstop moeten maken.
   Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld op Bangkok te vliegen en daar vandaan een aparte vlucht te boeken naar Hanoi of Ho Chi Minh City.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 2. Koef

  Hoi Jonas,

  Rechtstreekse vluchten naar Vietnam zijn er niet. Ze hebben minimaal 1 tussenstop.
  Heb je al geboekt?

  Groetjes Koef

  Beantwoorden
 3. Dirk

  Hoi,

  Wij willen deze zomer naar Vietnam. Is het goedkoper om op Ho Chi Minh te vliegen of toch Hanoi?
  Horen het graag van jullie.

  Groeten,
  Dirk

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Dirk,

   Over het algemeen is het goedkoper om op Ho Chi Minh City te vliegen. Moet ik wel bij opmerken dat het best vaak afwisselt afhankelijk van de aanbieders en of ze hun vliegtuigen al vol hebben. Ik zou daarom zeker op beide zoeken. Voor het reizen maakt het eigenlijk niet uit. Of je nu van Noord naar Zuid of van Zuid naar Noord reist maakt geen verschil.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 4. Chantal

  Weten jullie of ik een rechtstreekse vlucht naar Vietnam kan boeken? Misschien vanaf Brussel?

  Groeten,
  Chantal

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Chantal,

   VOor zover ik weet is het zowel vanuit Nederland als vanuit Brussel niet mogelijk om rechtstreeks te vliegen naar Vietnam.
   Je zou ook kunnen kijken voor een rechtstreekse vlucht naar Bangkok en dan daar vandaan doorvliegen naar Vietnam. Dit kan vrij goedkoop met lokale airlines.

   Met vriendelijke groet,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.