Visum & Tijdsduur Hong Kong

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Visum Hong Kong

Alle Nederlanders en Belgen die maximaal 90 dagen in Hong Kong blijven hebben geen visum nodig. Als je langer dan 90 dagen in Hong Kong wil blijven (wat voor toerisme niet nodig is) raden we aan contact op te nemen met de de ambassade.

Benodigdheden Visum Hong Kong

Voor een visum voor Hong Kong moet je het één en ander geregeld hebben. Hier wat tips;

  • een Nederlands paspoort dat bij vertrek nog tenminste één maand geldig is;
  • bij doorreis naar China een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is;
  • een bewijs van een retourvlucht, of vlucht naar een volgende bestemming.

Tijdsduur

Hong Kong is met 1.104 vierkante kilometer een stuk kleiner dan landen als Vietnam of China dus heb je hier ook minder tijd nodig. De exacte tijdsduur is nooit precies aan te geven. Het is geheel afhankelijk van je eigen wensen. Mocht je werkelijk elke trekpleister bezoeken die er is kun je wel 2 weken in Hong Kong verblijven. Uiteraard is het dan ook nog afhankelijk of je dan nog een bezoek brengt aan Macau of Hong Kong Disneyland omdat je hier wat meer tijd voor nodig hebt. Gemiddeld brengen de meeste mensen zo’n 5 tot 7 dagen door in Hong Kong. Dat is genoeg om het échte Hong Kong te zien en de grootste trekpleisters te bezoeken.