Visum en Tijdsduur Tibet

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Tibet te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Visum

Tibet is geen land waar je zo naar binnen wandelt. Alle Nederlanders hebben een visum nodig voor Tibet. De meeste kiezen voor een toeristenvisum. Omdat Tibet onder China valt heb je naast een visum voor China ook een zogenaamd Tibet Travel Permit nodig. Een visum voor China dien je zelf te regelen, dit kan bij de Ambassade in Den Haag. Er zijn echter ook genoeg online visumbureaus die het snel en gemakkelijk voor je regelen.

Hoewel een visum China niet meer is dan een stempel in je paspoort is het wel van cruciaal belang voor een bezoek aan Tibet. Zonder een visum voor China kom je er niet in. Meer informatie over visum China vind je hier.

Benodigdheden Visum Tibet

Inreisvergunningen naar Tibet kunnen alleen verkregen worden bij de reisorganisatie (via lokale reisagenten). Dit zal ongeveer 10 dagen duren. Wat je sowieso nodig hebt is;

  • Chinees toeristenvisum

LET OP; het is niet mogelijk om een visum of Permit zelf of bij de grens te regelen. Er is namelijk een permis nodig voordat je in het vliegtuig of de trein stapt. De Tibet Travel Permit kan je bij verschillende reisorganisaties aanvragen. Het Tibet Travel Permit wordt alleen gegeven bij groepsreizen, wat al is vanaf 2 personen. Je mag namelijk niet zelfstandig door Tibet reizen. Je hebt hierbij altijd een gids nodig. De regels worden door de Chinese authoriteiten bepaald en kunnen nog wel eens veranderen. De organisatie waar je de gids/reis boekt kan jou ook voorzien van de Tibet Travel Permit.

Tijdsduur

Hoelang je in Tibet wil blijven is afhankelijk van je wensen. De meeste en bekendste bezienswaardigheden vindt je in Lhasa. Als je alleen Lhasa wil zien heb je aan 3 tot 4 dagen genoeg. Als je echter het hele land wil zien heb je zeker wel een aantal weken nodig en ook dit is afhankelijk van je reistempo en je wensen. Even twee weken naar Tibet om met een 4×4 het hele land te zien is zeker geen optie. Mocht je meer informatie willen over hoe lang je in Tibet moet zijn, waar je moet zijn en hoe je er komt. Kijk dan even bij onze Reisplanner, hier helpen we je graag op weg naar en door Tibet!