Een vliegticket is meestal het beginpunt van je reis naar Azië. Er zijn veel mogelijkheden en websites om zelf een vliegtickets Azië te boeken. Als je alleen gaat backpacken in Azië is een enkeltje naar Bangkok de beste optie. Bangkok heeft de beste en snelste verbindingen met de rest van (Zuidoost) Azië. Mocht je al een planning in je hoofd hebben is een open ticket ook een optie. Hiermee kun je vaak een aantal vluchten boeken in een ruim tijdsbestek (bijv. een jaar). Je kunt dan de data aanpassen als je dit (ruim) van te voren aangeeft.

De voordeligste bestemmingen

Wij reizen al een aantal jaar naar en door Azië en weten welke bestemmingen populair zijn en ook nog eens goed te betalen 🙂 Hieronder hebben we de actuele prijzen van de 6 meest populaire bestemmingen in Azië gezet. Wij updaten deze prijzen regelmatig!

Bangkok - €364

Wat Arun

Bangkok is veruit de goedkoopste bestemming in Azië. En ook nog eens een leuke stad!

Bali - €397

Bali

Bali is een van de populairste bestemmingen in Azië. En dat is niet voor niets. Het is een schitterend eiland.

Kuala Lumpur - €399

Kuala Lumpur3, Malesie ST

Kuala Lumpur is niet alleen een leuke stad maar ook een goed vertrekpunt voor de rest van Zuidoost Azië.

Hanoi - €474

Hanoi4, Vietnam ST

Hanoi, onze favoriete stad in Azië. Iedereen moet Hanoi een keer gezien hebben!

Beijing - €399

Verboden Stad

Beijing is meer dan alleen maar wolkenkrabbers. En je kunt je reis vanaf hier voordelig voortzetten.

Delhi - €403

Taj Mahal

Delhi is een feest voor je zintuigen. Er is zo veel te zien en te doen dat je niet weet waar je moet beginnen!

Bangkok it is!

Voor veel reizigers die naar Zuidoost-Azië gaan is Bangkok het begin punt. Ze noemen deze stad ook wel de ‘Toegangspoort tot Zuidoost-Azië’. De reden hiervoor is dat vliegtickets Amsterdam – Bangkok vele malen goedkoper zijn dan andere landen in Zuidoost-Azië. Vaak stunten ticketsites ook met prijzen naar Bangkok. Een andere voordelige bestemming is Kuala Lumpur in Maleisië.

Vanuit Bangkok of Maleisië kun je vervolgens vrij eenvoudig aansluitende tickets boeken naar andere landen in Azië. Zo volgen wij eind 2015 naar Bangkok om vervolgens door te vliegen naar Yangon, Myanmar. In totaal kostte ons dit €495. Een ticket rechtstreeks naar Myanmar had ruim €700 gekost.

Het is ook leuk om tijdens je reis eens op tickets in de buurt te zoeken. Zo eindige wij in maart 2016 in de Malediven terwijl we op zoek waren naar eens strand in Maleisië 😉

Low-budget

Wij boeken onze binnenlandse vluchten, of vluchten van Bangkok naar andere landen vaak bij Skyscanner of rechtstreeks bij AirAsia. Skyscanner heeft als voordeel dat ze veel lokale maatschappijen meenemen in zoekopdrachten. AirAsia is de beste lowbudget maatschappij in Azië.

Voorbeeld tickets Bangkok - Ho Chi Minh

Tickets va Bangkok naar Ho Chi Minh boek je al voor €30!

Wat wij vinden:
  • Azië Expert