Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Reisverzekering Azië

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 20 november, 2019

Ga jij binnenkort naar Azië? Dan heb je een reisverzekering nodig. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als je voor langere tijd weggaat wordt dat hoekje steeds groter. Afhankelijk van je zorgverzekering kan een ziekenhuisbezoekje duur uitvallen als je niet goed verzekerd bent.

Je zal maar net je gloednieuwe camera, speciaal voor deze (backpack) reis gekocht, uit je tas of handen laten vallen. Kapot.. Een nieuwe is weer een flinke hap uit je budget. Allemaal zaken die je liever niet wil meemaken. Sluit daarom een goede (backpack) reisverzekering af voordat je op reis gaat.

Reisverzekering voor Azië

Zijn er speciale reisverzekeringen voor Azië? Nee, wat ons betreft niet. Iedere verzekeraar heeft uiteraard zo zijn eigen kwaliteiten, maar niet wat betreft continenten. Iedereen heeft behoefte aan een andere, persoonlijke reisverzekering. De één gaat lang op reis, de ander kort.

Bezuinig niet op je reisverzekering. Het lijkt nutteloos totdat je het nodig hebt!

Wij nemen vaak een laptop, spiegelreflex camera, smartphone en GoPro mee op reis. Terwijl iemand anders misschien alleen met zijn oude Nokia op pad gaat. Kijk daarom goed wat voor reisverzekering je afsluit. Lees vooral goed hoe lang je met een doorlopende reisverzekering achtereen mag wegblijven. Hieronder hebben we een aantal goede verzekeraars en verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Backpack reisverzekering

Voor backpackers is de beste optie om de speciale backpack reisverzekering van Tasman af te sluiten. Je kan deze helemaal zelf samenstellen. Ben je top verzekerd dan heb je geen uitgebreide geneeskundige verzekering nodig. Kijk daarom eens op hun website om te kijken wat jouw kosten zouden zijn voor een perfecte backpack reisverzekering.

Doorlopende verzekering

Ga je langer op reis is het dus beter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze is, normaal gesproken, onafhankelijk van je vakantie of reis en wordt per maand of (vaak) per jaar betaald. Een groot nadeel van de doorlopende reisverzekering is dat je vaak maar voor een beperkt aantal dagen achter elkaar mag reizen. Ga je dus een lange backpack reis maken van meerdere maanden heb je hier niet voldoende aan.

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Belangrijk punt. Niet het meest populaire onderwerp maar absoluut noodzakelijk, zeker als je voor langere tijd op reis gaat. Lees je daarom goed in en sluit de juiste verzekering af.

Meer lezen over Voorbereiding Azië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder