Ga jij binnenkort naar Azië? Dan heb je een reisverzekering nodig. Een ongeluk zit in een klein hoekje maar als je voor langere tijd weggaat wordt dat hoekje steeds groter. Afhankelijk van je zorgverzekering kan een ziekenhuisbezoekje duur uitvallen als je niet goed verzekerd bent. Of je zal maar net je gloednieuwe camera, speciaal voor deze (backpack) reis gekocht, uit je tas of handen laten vallen. Kapot.. Een nieuwe is weer een flinke hap uit je budget. Allemaal zaken die je liever niet wil meemaken. Sluit daarom een goede (backpack) reisverzekering af voordat je op reis gaat.

Reisverzekering voor Azië

Zijn er speciale reisverzekeringen voor Azië? Nee, wat ons betreft niet. Iedere verzekeraar heeft uiteraard zo zijn eigen kwaliteiten maar niet wat betreft continenten. Iedereen heeft behoefte aan een andere, persoonlijke reisverzekering. De één gaat lang op reis, de ander kort. Wij nemen vaak een laptop, spiegel reflex camera en GoPro mee op reis. Terwijl iemand anders misschien wel alleen met zijn oude Nokia op pad gaat omdat hij even helemaal wil loskomen van de digitale wereld. Kijk daarom goed wat voor reisverzekering je afsluit. Lees vooral goed hoe lang je met een doorlopende reisverzekering achtereen mag wegblijven. Hieronder hebben we een aantal goede verzekeraars en verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Backpack reisverzekering

Voor backpackers is de beste optie om de speciale backpack reisverzekering van Tasman af te sluiten. Je kan deze helemaal zelf samenstellen. Ben je top verzekerd dan heb je geen uitgebreide geneeskundige verzekering nodig. Kijk daarom eens op hun website om te kijken wat jouw kosten zouden zijn voor een perfecte backpack reisverzekering.

Doorlopende verzekering

Ga je langer op reis is het dus beter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze is, normaal gesproken, onafhankelijk van je vakantie of reis en wordt per maand of (vaak) per jaar betaald. Een groot nadeel van de doorlopende reisverzekering is dat je vaak maar voor een beperkt aantal dagen achter elkaar mag reizen. Ga je dus een lange backpack reis maken van meerdere maanden heb je hier niet voldoende aan.

Kortlopende verzekering

Ga je toch liever voor een andere verzekeraar dan moet je op een paar dingen letten. Ten eerste zijn er kortlopende- en doorlopende  reisverzekeringen. De kortlopende lijkt een goedkope optie maar dit is niet altijd het geval. Kortlopende sluit je af specifiek af voor jouw reis of vakantie. Bekijk per verzekeraar goed of dit voordeliger is dan het afsluiten van een backpack reisverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Belangrijk punt. Niet het meest populaire onderwerp maar absoluut noodzakelijk, zeker als je voor langere tijd op reis gaat. Lees je daarom goed in en sluit de juiste verzekering af.

4.0
User Rating 0 (0 votes)
Sending

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.