Reizen maakt je cool!

Reizen verandert je. Als ik terug kijk naar hoe ik in het leven stond voor dat ik ging reizen en hoe ik nu in het leven sta is dat heel anders. Ik durft te zeggen dat ik een beter en ‘completer’ persoon ben, meer open en bewust. Kortom, cooler dan voordat ik mijn eerste reis had gemaakt! En mensen om me heen merken het..

En waarschijnlijk gebeurd het met iedereen. Je studeert of werkt maar achter in je hoofd blijft er die gedachte hangen; ‘ik wil reizen’. En als je eenmaal gereisd hebt is je levensinstelling met 180 graden gedraaid! Niet meer gefocust op jezelf, en hoe je meer geld kan verdienen maar gefocust op de rest van de wereld, andere culturen, andere normen en waarden. Reizen maakt je een beter mens, en simpel gezegd ook gewoon ‘cooler’. Hoe dan? Hier onze redenen waarom reizen je cool maakt!

Je bent avontuurlijk! – Reizen maakt je avontuurlijk. Soms moet je wel.. Op reis wil je dingen proberen die je thuis niet doet. Dat kan al zijn van pittig eten tot bungeejumpen! Andere reizigers nemen je mee in hun avonturen, of misschien ben je zelf al avontuurlijk. In plaats van dat je in de supermarkt kiest voor aardappels bij je eten kies je nu voor groene pepers op het strand van Vietnam. Waarom?! Gewoon omdat je daar zin in hebt, en omdat het kan!

Je bent easy-going – tijdens je reis gaat lang niet alles volgens plan. Je komt dingen tegen onderweg die niet bij je plan horen. Een bus die niet blijkt te rijden, een hostel wat niet bestaat of een tour die niet door gaat. Door deze ervaringen wordt je meer easy-going, je raakt gewend aan de situaties en raakt er niet meer van de leg. Als reizen je iets leert is het wel om niet te stressen! You go with the flow..

Je wordt socialer – Je zal wel moeten, zeker als je alleen reist. Je kan er voor kiezen om jezelf alleen in slaap te huilen op je hotel kamer of je gaat op zoek naar de gezelligheid van andere reizigers. Als je slim bent kies je voor het laatste, dat maakt het reizen een stuk aangenamer. Door het contact leggen wordt je ook beter in de ‘social talks’. Na een tijdje merk je geen verschil meer tussen nationaliteiten, man of vrouw, jong of oud. Je praat tegen iedereen. En als je voor langere tijd reist leer je ook hoe je mensen beter leert kennen. De standaard vragen van waar kom je vandaan, waar heb je gereisd en waar ga je nog heen veranderen langzaam in diepgaande gesprekken. Je zal versteld staan hoe snel je mensen leert kennen die je soms jaren later nog spreekt!

Meer zelfvertrouwen – je hebt gereisd! Je hebt de stap genomen richting een onbekende omgeving waar mensen je taal niet spreken, het eten en de cultuur totaal anders is! Sommige beklimmen bergen, snorkelen tussen (ongevaarlijke) haaien of slapen bij locals. Kortom, je doet geweldige ervaringen op. En daar wordt iedereen zelfverzekerder door! Dat gebruik je na het reizen nog steeds. Alleen naar een restaurant is ineens niet zo gek meer, skydiven heb je al gedaan en met vreemde mensen praten is allang geen probleem meer!

Minder materialistisch – op reis, zeker in Azië, leer je wel hoe weinig spullen je eigenlijk nodig hebt. Ook wij pakken na al die jaren standaard te veel in. Te veel kleren is meestal het probleem. Maar je leert ook hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om te reizen. Veel dingen heb je niet nodig en met alleen je backpack kom je een heel eind. Test het zelf maar eens; als je terug komt van reizen kijk dan eens goed om je heen in huis. Je zult zien hoe veel spullen je hebt die je nooit gebruikt! Geld wat je makkelijk had kunnen besparen voor je volgende ticket 😉