Wat neem je mee op je backpackreis

Bij ons is het inpakken van onze backpack altijd een ‘last minute’ dingetje. Nu hebben wij onze backpack al vrij vaak ingepakt en uitgepakt dus hebben we hier wel enige ervaring in. Maar wat zijn nu de dingen die je écht mee moet nemen? Wij zeggen altijd heel makkelijk; zo lang je je creditcard, paspoort en pinpas hebt kom je een heel eind. Uiteraard zijn er nog wel wat meer dingen die handig zijn onderweg. 4 dingen die wij altijd meenemen :

Reisgids

Hoewel wij kunnen zeggen dat we ervaren reizigers zijn gaat er altijd een reisgids in onze tas. Er staat niet alleen informatie over de beste highlights maar ook handige tips wat betreft geld, de mensen in het land, accommodatie, wat je wel en niet moet doen. Het is voor ons geen houvast tijdens het reizen maar meer een hulpmiddel. Zo staan er vaak tips in over hoe je het beste kan omgaan met de lokale bevolking. En hoewel je dat het beste leert door gewoon in contact te komen met de locals kan een beetje extra informatie geen kwaad. daarnaast staat er ook vaak in waar je op moet letten, of er oplichters in de regio zijn en hoe die te werk gaan. Een reisgids kan je dus een hoop moeite en stress besparen!

De bekendste reisgidsen zijn de Lonely Planet en Rough Guide. Deze zijn overal te koop waaronder op Schiphol. Op Bol.com kan je echter ook tweedehands reisgidsen bestellen. In je backpack wordt een reisgids er sowieso niet mooier op dus een tweedehandsje kan geen kwaad en scheelt geld.

TIP: Voor een digitale reisgids zou je kunnen denken aan onze Azië Expert Reisgids. Deze gids is compleet digitaal en neemt dus geen enkele ruimte in je backpack in.

Camera

Inwoners Cambodja AEEen foto zegt meer dan 1000 woorden. Een camera is naar onze mening een absolute must tijdens je reis. Sommige vinden het onhandig op reis om zo’n grote camera mee te nemen terwijl je ook je telefoon hebt. Toch mag een goede camera niet ontbreken. Met een goede camera maak je veel mooiere foto’s dan met je telefoon en goede foto’s zijn goud waard. Het is ontzettend leuk om na je reis een fotoboek te maken of de honderden foto’s aan je familie en vrienden te laten zien (hoewel die het na de 10e foto wel gezien hebben is onze ervaring). Zelfs jaren later kijken wij de foto’s nog wel eens terug.

Het voordeel van een goede (spiegelreflex) camera is dat je foto’s naderhand kan verwijderen. Je kan dus eindeloos oefenen met het maken van foto’s. Camera’s zijn tegenwoordig makkelijk online te koop (en te vergelijken).

Wereldstekker

In 2015 zijn er veel spullen die opgeladen moeten worden. Veel mensen nemen een telefoon, MP3 speler, laptop, iPad of camera mee. Deze zullen tijdens je reis door Azië allemaal moeten worden opgeladen. Er is niks vervelender dan er achter komen dat de stopcontacten in Azië net even wat anders zijn dan bij ons thuis waardoor je je camera niet kan opladen voor je tour naar Halong Bay de volgende dag. Het is daarom verstandig om een wereldstekker in te pakken. Dit zijn al lang niet meer de grote onhandige units die je een paar jaar geleden had. Tegenwoordig heb je wereldstekkers die makkelijk in je tas passen zonder veel ruimte in beslag te nemen. Voorkom dat je telefoon, laptop of cameraloos wordt en neem een wereldstekker mee! Je koopt ze makkelijk op internet bij bol.com!

USB stick

We hebben verschillende mensen ontmoet op reis waarvan na een half jaar reizen de camera werd gestolen, zonder back-up. Er is niks erger dan de foto’s van je reis kwijt raken. Zorg daarom altijd voor een back-up (ook thuis, wij spreken uit ervaring). Je hebt al USB sticks van 16G en zelfs meer dan 100G. Dit is meer dan genoeg om foto’s op te slaan van maanden reizen. Daarnaast kan je er nog muziek of films op kwijt. Wij slaan aan het einde van de dag altijd onze foto’s op op een USB stick en op de laptop. Better save than sorry! Een USB stick is makkelijk mee te nemen en neemt geen enkele ruimte in in je tas. Je kan er dus nog twee meenemen ook wil je echt zeker zijn van je zaak. USB sticks zijn overal op internet te koop.

Dit is natuurlijk maar een klein deel van wat je mee zou kunnen nemen. Lees op onze pagina backpacken in Azië nog meer tips en informatie over wat je wel en niet moet meenemen.

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.