Zuid-Korea is een onontdekt land in Oost Azië. Het wordt gescheiden voor Noord Korea door een angstaanjagende grens maar het biedt de reizigers een duizelingwekkende ervaring met een prachtig landschap, groene rijstvelden en booming steden. En hoewel Zuid-Korea een sterke economie heeft en goed ontwikkeld is zijn de eeuwenoude cultuur en tradities altijd intact gebleven.

Waarom Zuid-Korea

Omdat het een fascinerende plek is. Door de Koreaanse Oorlog in 1953, wat eigenlijk een burgeroorlog was, werden Noord en Zuid Korea van elkaar gescheiden door een schrikbarende grensstreek. Het communistische Noord Korea is vandaag de dag een van minst toegankelijke landen ter wereld onder leiding van Kim Jong-un, en veel buitenlanders denken over Zuid-Korea hetzelfde. Maar dat is niet waar.

TIP – voor minder dan €400 boek je al een retourtje Seoul

Zuid-Korea wordt de laatste jaren steeds populairder bij mensen die uitdagende reizen willen maken in Azië. Dit land in Oost-Azië mag dan niet de tropische eilandjes hebben van de Filipijnen, de vulkanen zoals in Indonesië of de tempels zoals in Myanmar, maar dat maakt Zuid-Korea meer dan goed met de vriendelijke mensen, de unieke mix van hyper moderne steden en traditionele dorpjes en de prachtige natuur.

Visum

Goed nieuws voor alle Nederlanders en Belgen want die krijgen bij aankomst een gratis visum Zuid-Korea. Zodra je het land in komt krijg je een visum dat 90 dagen geldig is.

Als je 90 dagen of korter in het land blijft heb je dus geen visum Zuid-Korea nodig.

Highlights

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights van Vietnam

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets Zuid-Korea? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Ga jij binnenkort backpacken inZuid-Korea? Lees dan onze handige tips over het backpacken in Zuid-Korea!

Wat is er te zien?

Je kunt wandelen naar de toppen van steile bergen die worden omgeven door dicht beboste nationale parken. En je had het misschien niet verwacht maar je hebt hier zelfs schitterende afgelegen eilanden, waar de landbouw en de visserij nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten is. Het is een perfecte mix van oud en nieuw. Je hebt de eeuwenoude cultuur met prachtige tempels en mooie festivals en tradities maar ook de bruisende steden zoals Seoul.

TIP –  de beste reistijd Zuid-Korea zijn de maanden juni tot en met november waarbij in juli veel regen valt.

Zuid-Korea is een droombestemming voor vele. Een boeiende plek met gastvrije mensen met de voordelen van een high-tech infrastructuur en de sfeer van eeuwenoude cultuur en tradities.

Highlights

Als je nog nooit in Zuid-Korea geweest bent is het moeilijk om via internet te bepalen wat je nu wel en niet gezien moet hebben. Daarom onze favorieten:

+ Changdeokgung
+ Jeonju Hanok Maeul
+ Guin-sa templestay
+ Bulguk-say

Beste reistijd

Voorkom dat je slecht weer hebt op reis en lees hier alles over de beste reistijd in Zuid-Korea.

Budget

Het reizen in Zuid-Korea is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer.

De leukste bestemmingen in Zuid-Korea

Busan

Jeonju Village

jeonju manok

Jeju-do

Jeju-Do

Top Tips Zuid-Korea

Een reis door Zuid-Korea is anders dan landen als Thailand of Indonesië. Het vervoer is een stuk beter geregeld, steden zijn een stuk moderner en het budget is anders. Dat maakt het reizen heel anders dan je misschien gewend bent. Maar wel uitdagend (vinden wij). We hebben een aantal tips voor je.

  • Als je veel met het openbaar vervoer wil doen koop dan een KR Pass. Een soort OV kaart.
  • Vaak is een binnenlandse vlucht net zo duur, en soms goedkoper, dan het reizen met de trein of bus.
  • Probeer minimaal een keer in een Hanok Guesthouse te slapen. Een unieke ervaring.
  • Boek treinreizen, busreizen, vliegtickets en accommodatie van te voren als je in het hoogseizoen reist!

Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Budget

Als je echt low-budget wilt reizen en slaapt in motels of dorms in hostels en je eet in goede, maar goedkoper restaurants of in straattentjes, zou je het kunnen redden met ₩40.000 (€30) per dag. Als je meer wil ondernemen reken dan op zo’n ₩80.000 (€60) per dag.

Vervoer

Als er een land is in Azië waar het vervoer goed is geregeld dan is het wel in Zuid-Korea. Lees hier alles over het vervoer.

Eten en drinken

Het eten en drinken is niet te vergelijken met dat in Nederland of België. Lees daarom hier alles over het eten en drinken.

Overnachten

Je hebt verschillende soorten accommodatie. Lees alle tips over het boeken en zoeken.