Bulguksa is de naam van een tempelcomplex dat in Gyeongju te vinden is. Het tempelcomplex wordt ook wel het meesterwerk van de gouden eeuw van de boeddhistische kunst genoemd en dit is niet voor niets, want het complex is simpelweg prachtig. Er zijn vele mooie tempels te vinden in Zuid-Korea, maar velen vinden dat de Bulguksa tempel hier echt met kop en schouders bovenuit steekt.

Bulguksa; intro

Bulguksa is een compleet tempelcomplex, waar je naast een prachtige tempel ook een mooie grot kunt vinden. In de zogeheten Seokguram grot vind je een mysterieuze Boeddha, die vandaag de dag als een van de grootste culturele hoogtepunten van Zuid-Korea gezien wordt. De meeste mensen die Bulguksa bezoeken, sluiten hun bezoekje aan het tempelcomplex af met deze prachtige grot.

TIP – volwassenen betalen 5.000 Won om binnen te komen.

Verder vind je op het terrein van het tempelcomplex ook mooie houten bouwwerken, die prachtig tegen de heuvels op gebouwd zijn. Kijk je goed naar de bouwwerken van hout, dan zie je hoeveel details er in het houtwerk aangebracht zijn. Je maakt er prachtige foto’s van veraf, maar vergeet ook zeker geen foto’s van dichtbij te maken om de schoonheid van het tempelcomplex goed vast te leggen.

Bulguksa

Bezienswaardigheden

Bulguksa is een groot tempelcomplex, waar meerdere bezienswaardigheden te vinden zijn. Niet alleen de Bulguksa tempel is de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken, maar ook zeker de Seokguram is een bezienswaardigheid te noemen. Ben je op het terrein van het tempelcomplex, dan moet je jouw bezoek zeker afsluiten met een bezoek aan de tempel en de mysterieuze Boeddha die je in de Seokguram vindt.

Om geen enkele bezienswaardigheid en geen enkel detail van het tempelcomplex te missen, raden wij je aan om hier enkele uren lekker rond te wandelen. Doe het rustig aan, maak voldoende foto’s van alle mooie bouwwerken op het complex en vergeet ook niet naar de details te kijken. Je kunt heerlijk verdwalen in de rustige omgeving van Bulguksa, dus heb vooral geen haast als je hier bent.

De Seokguram grot

Breng je een bezoek aan Bulguksa, dan moet je zeker een kijkje nemen in de Seokguram grot op het terrein van het tempelcomplex. Hier vind je een prachtig beeld van een mysterieuze Boeddha, die op de nationale lijst met monumenten in Zuid-Korea is opgenomen.

De geschiedenis

Het is niet bekend hoe lang Bulguksa precies bestaat, maar volgens documenten van het tempelcomplex zelf is de eerste kleine tempel op het complex gebouwd in het jaar 528. Dit gebeurde onder leiding van koning Beopheung. Pas in het jaar 751 werd het complex verder uitgewerkt, in opdracht van koning Gyeongdeok. De bouw van het complex was pas klaar in het jaar 774. Door de jaren heen is het complex vele malen gerenoveerd. Alleen al tot het jaar 1805 zou het complex maar liefst 40 keer onder handen zijn genomen. 

Hoe kom je er?

Het vliegveld dat het dichtst in de buurt ligt bij de stad Gyeongju, is het vliegveld Pohang. Er vliegen doorgaans geen internationale vluchten naar Pohang, maar je kunt hier wel naartoe vliegen vanuit het internationale vliegveld in Jeju. Ben je eenmaal op het vliegveld van Pohang, dan kun je iedere 15 minuten een bus nemen naar Gyeongju. 

Eigen vervoer

Ben je in de buurt van Gyeongju, dan is het gemakkelijker om naar het tempelcomplex te reizen met eigen vervoer. De wegen in Zuid-Korea zijn erg rustig, dus je kunt hier prima gebruik van maken in een huurauto om naar het tempelcomplex te gaan.

WIST JE DAT – je ook kunt overnachten in het Bulguksa tempelcomplex? Check hiervoor de officiele website.

Beste reistijd

Je kunt het beste naar Bulguksa gaan in de maanden september, oktober, november, maart, april of mei. In de maanden september, oktober en november is het vrij droog in de omgeving en is het bovendien nog niet zo koud. Ga je eerder, dan is het vrij warm in de omgeving en heb je bovendien meer regen. Ga je later, dan zit je in de koude winterperiode van Zuid-Korea.

De maanden maart, april en mei is een aanrader omdat de natuur van het land in deze periode het mooist is. In deze maanden staan de vele kersenbloesems in Zuid-Korea namelijk in bloei, wat voor prachtige beelden zorgt.

Locatie Bulguksa

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4

Samenvatting

Bulguksa is de naam van een tempelcomplex dat in Gyeongju te vinden is. Het tempelcomplex wordt ook wel het meesterwerk van de gouden eeuw van de boeddhistische kunst genoemd en dit is niet voor niets, want het complex is simpelweg prachtig. Er zijn vele mooie tempels te vinden in Zuid-Korea, maar velen vinden dat de Bulguksa tempel hier echt met kop en schouders bovenuit steekt.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.