Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Busan

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 mei, 2020

Busan is een stad in het zuidoosten van Zuid-Korea. De stad wordt ook wel Poesan of Pusan genoemd en ligt in de provincie Zuid-Gyeongsang. Het is geen op en top toeristische stad met een groot aantal bezienswaardigheden of een spannende geschiedenis, maar dit maakt de stad niet totaal oninteressant. Zo kun je in Busan heerlijk ontspannen op het nabijgelegen strand, maar zijn er ook andere leuke activiteiten om te ondernemen.

Het onbekende, maar mooi Busan

Busan ligt aan de Nakdong rivier, ten oosten van de berg Kumjung. De stad is vrij groot: er wonen maar liefst 4,6 miljoen inwoners. Dit maakt het de op een na grootste stad van Zuid-Korea. Al kennen veel toeristen uit het buitenland de stad helemaal niet. Dit komt omdat er in deze stad geen grote bezienswaardigheden te vinden zijn, maar ook omdat de stad vrij zuidelijk in Zuid-Korea ligt.

TIP ♥ – als je langer in Busan blijft overweeg dan om een Busan Hanaro Card aan te vragen. Deze kun je gebruiken in metro, trein, taxi’s en bussen.

Omdat deze stad aan de Japanse Zee ligt (door de Koreanen ook wel de Oost-Zee genoemd), kun je hier ook heerlijk naar het strand. Zuid-Korea staat niet bekend als echte strandbestemming, maar voor een vakantie vol zon, zee en strand kun je wel naar Busan gaan.

Boulevard in Busan

Een sfeervol straatje

4x leuke dingen om te doen in Busan

In tegenstelling tot veel andere grote steden in Zuid-Korea, heeft Busan niet echt een op en top toeristische bezienswaardigheid. Dit betekent overigens niet dat er niets te doen is in de stad, want er zijn zeker dingen te zien en te doen. Welke dingen je het beste kunt zien en doen als je hier bent, lees je in onderstaande alinea’s.

#1 Bezoek het Busan Museum of Art

Als je een liefhebber bent van kunst, moet je zeker een bezoek brengen aan het Busan Museum of Art. In dit museum vind je mooie werken van enkele vooraanstaande Koreaanse kunstenaars, waaronder Yang Dal-suk en Woo Shin-chool.

TIP ♥ – entree is 3.000 KRW p.p.

#2 Ga naar Busan Cinema Centre

Het Busan Cinema Centre is een grote bioscoop die in het jaar 2011 gebouwd werd. Het bezoeken van de bioscoop is misschien niet zo leuk als je de taal niet spreekt, maar het gebouw van de bioscoop is zeker de moeite waard om te bekijken. Zeker als het gebouw in de avond verlicht wordt in een caleidoscoop van mooie kleuren en afbeeldingen, is het prachtig om te zien.

Haeundae Beach Zuid Korea

#3 Vis proeven op de Jagalchi markt

De Jagalchi markt is een grote markt in Nampo-dong, waar vele kraampjes te vinden zijn die exotische vissen verkopen. Deze vissen kun je ter plaatse kopen en zelf klaarmaken, maar er zijn ook kraampjes waar je de bijzondere vissen kunt proeven.

Niet zo’n liefhebber van vis? Dan is het ook de moeite waard om de markt te bezoeken, simpelweg omdat de markt een hele bijzondere sfeer heeft en echt een kijkje biedt in het dagelijks leven van Busan.

Bezoek ook de Seokbul-sa tempel

#4 Doe eem kroegentocht in Kyungsung

Er wonen veel studenten in Busan en dit merk je vooral in het studentengebied met de naam Kyungsung. Wil je een keer op stap in de stad Busan, dan kun je hier een echte kroegentocht in verschillende studentenkroegen doen.
TIP ♥ –  Vinyl Underground is een aanrader om te bezoeken als je live muziek wil luisteren en een drankje wil drinken in een wat rustiger omgeving.

Haeundae strand

De geschiedenis van Busan

Deze stad heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot de op een na grootste stad van Zuid-Korea. Dit komt vooral omdat de stad een belangrijke haven heeft, waar nog altijd iedere dag grote containers met verschillende soorten vracht binnen komen.

Als toeristische bestemming is Busan wat minder populair, voornamelijk omdat er geen grote bezienswaardigheden in de stad zijn en omdat de stad vrij ver in het zuiden van Zuid-Korea ligt. Toch ontdekken steeds meer strandliefhebbers ook deze vakantiebestemming, waardoor het aantal toeristen in de stad ieder jaar weer een beetje stijgt.

Haeundae Beach

Busan heeft een prachtige kustlijn met verschillende stranden. Het populairste strand onder zowel locals als toeristen, is Haeundae Beach. Dit strand heeft niet alleen een mooie baai met zacht zand, maar ook een sprankelende en heldere zee. Andere stranden die je kunt bezoeken als je in Busan bent, zijn de stranden Gwangalli en Songjeong.

Hoe kom je er?

Er zijn diverse vliegvelden in de buurt van deze stad te vinden. Zo zijn er vier vliegvelden die op een afstand van maximaal 100 kilometer liggen, namelijk Ulsan (59 kilometer), Jinju (78 kilometer), Daegu (82 kilometer) en Pohang (99 kilometer).

Afhankelijk van de beschikbare vluchten, vlieg je naar een van deze vliegvelden en gebruik je de lokale vervoersmogelijkheden om vanuit het vliegveld naar Busan te reizen. Omdat het om een grote stad gaat, zijn er genoeg mogelijkheden om vanuit het vliegveld snel naar de stad te reizen.

Busan

Beste reistijd

De beste reistijd om naar Busan te gaan, is in de maanden juni, juli, augustus en september. Wil je echt aan het strand liggen? Dan kun je het beste in de maanden juni of september naar deze stad gaan. In deze maanden is het namelijk lekker warm in het gebied, maar regent het wel minder dan in de maanden juli en augustus.

Wil je de stad te leren kennen en niet zo zeer aan het strand liggen? Dan kun je de warme zomerperiode het beste vermijden. In dit geval zijn de maanden april en mei ideaal. Je hebt dan een aangename temperatuur die niet al te hoog wordt. In de winterperiode moet je wel rekening houden met lage temperaturen rond het vriespunt.

Locatie Busan

Wat wij vinden:
  • 7.5/10
    Azië Expert - 7.5/10
7.5/10

Samenvatting

Busan is een stad in het zuidoosten van Zuid-Korea. De stad wordt ook wel Poesan of Pusan genoemd en ligt in de provincie Zuid-Gyeongsang. Het is geen op en top toeristische stad met een groot aantal bezienswaardigheden of een spannende geschiedenis, maar dit maakt de stad niet totaal oninteressant.

Meer lezen over Zuid-Korea?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder