Changdeokgung is een paleizencomplex dat in een groot park in het district Jongno-gu in Seoul ligt. Het paleizencomplex werd vroeger bewoond door de plaatselijke adel. Het wordt nog altijd veel bezocht door toeristen, niet alleen door de bijzondere gebouwen van het complex. Zo is de prachtige tuin van het complex ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Zeker als je van mooie bloemen, planten en de natuur houdt.

Ben jij binnenkort in de buurt van dit paleis en twijfel je om deze bezienswaardigheid in Zuid-Korea te bezoeken? Lees dan meer over het paleizencomplex op deze pagina.

Changdeokgung; korte intro

Het paleis werd al in het jaar 1405 gebouwd door de eerste koning van de Joseondynasie. Het paleizencomplex diende in die tijd voornamelijk voor officiële functies, zoals belangrijke ceremonies binnen de dynastie. Het paleis valt onder de Vijf Grote Paleizen die door de jaren heen door de Joseondynastie werden gebouwd. Door de oostelijke ligging van het paleizencomplex ten opzichte van het Gyeongbokgung paleis, wordt het ook wel het Oostpaleis genoemd. De letterlijke betekenis van Changdeokgung is ‘Paleis der Juiste Waarden’.

Het tempelcomplex

De geschiedenis 

In het begin van de vijftiende eeuw gaf koning Taejong de opdracht voor het bouwen van een nieuw paleis op een gunstige plek. Om het bouwen van het nieuwe paleis vlekkeloos te laten verlopen, werd er een Bureau voor Paleisconstructie opgericht.

Dit gezelschap heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat niet alleen Changdeokgung gebouwd kon worden, maar ook dat er een prachtige tuin in en rondom het paleizencomplex ligt.

Helaas werd Changdeokgung tijdens de Japanse invasies in het jaar 1592 door Japanse troepen afgebrand. Pas in het jaar 1609 werd het paleizencomplex opnieuw opgebouwd, waarna het meer dan 300 jaar het woonpaleis was van diverse Koreaanse koningen.

Gids

TIP – Wij raden je aan om Changdeokgung te bezoeken onder de begeleiding van een gids. De gids kan je niet alleen meer vertellen over de architectuur van de paleizen, maar ook over de functie van de paleizen en de historie van de diverse gebouwen op het complex.

Changdeokgung

Bezienswaardigheden in Changdeokgung

Er zijn diverse bezienswaardigheden te zien op het terrein van Changdeokgung. Enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn en je bijna niet kunt vermijden als je het paleizencomplex bezoekt, zijn de toegangspoort van Changdeokgung, een granieten brug in het paleizencomplex en het gebouw Injeongjeon. Dit gebouw werd vroeger gebruikt voor officiële staatsfuncties. Ook zeker de moeite waard is het gebouw Seonjeongjeon, een gebouw dat gebruikt werd voor de kabinetsfunctie van de koning met zijn ministers. In het gebouw Daejojeon woonde de koning met zijn familie.

TIP – je betaald 11.000 Won entree. Dat is zo’n €10 per persoon.

Tot slot moet je zeker de tuin van Changdeokgung goed bekijken. De bomen in deze tuin zijn meer dan 300 jaar oud, de bloemen en planten zijn werkelijk prachtig en alles wordt goed bijgehouden. Niet alleen de paleizen van Changdeokgung zijn de moeite waard, ook de tuin is een hoogtepunt als je dit paleizencomplex bezoekt.

Changdeokgung

Hoe kom je er?

Changdeokgung ligt in het centrum van de stad Seoul. De beste manier om naar het paleiscomplex te reizen, is door naar Seoul te vliegen of vanuit een andere stad in Zuid-Korea naar Seoul te reizen met het openbaar vervoer.

ChangdeokgungBeste reistijd

De beste tijd om naar Changdeokgung te gaan, is in de maanden september en oktober. Dit komt omdat in je in de maanden september en oktober niet alleen prettig weer hebt in Zuid-Korea, maar ook minder last hebt van insecten zoals muggen. In het voorjaar is de temperatuur in Zuid-Korea ook prima, maar dan heb je wel wat meer kans op regen. In de hete zomermaanden kun je beter niet naar Changdeokgung gaan, want dan is het hier erg warm en heb je er bovendien meer risico op tyfonen.

Locatie Changdeokgung

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.7

Samenvatting

Changdeokgung is een paleizencomplex dat in een groot park in het district Jongno-gu in Seoul ligt. Het paleizencomplex werd vroeger bewoond door de plaatselijke adel. Het wordt nog altijd veel bezocht door toeristen, niet alleen door de bijzondere gebouwen van het complex.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.