Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Pyeongchang County

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 20 november, 2019

Pyeongchang County wordt vaak verward met Pyongyang, maar het gaat om twee verschillende gebieden in Zuid-Korea. Pyeongchang County of Pyeongchang is namelijk een district in de provincie Gangwon-do in Zuid-Korea, terwijl Pyongyang de hoofdstad van Zuid-Korea betreft. De regio staat vooral bekend als wintersport regio.

Wintersporten in Pyeongchang County

Pyeongchang is een district in het noorden van Zuid-Korea, dat in de provincie Gangwon-do ligt. Het district telde in het jaar 2004 iets meer dan 46.500 inwoners en is dus niet erg groot, maar wel vrij bekend.

Dit komt omdat de Wereldkampioenschappen Biatlon 2009 hier georganiseerd werden, waarna het district zich ook aanmeldde voor de Olympische Winterspelen van 2010 en 2014. Deze Winterspelen mochten ze hier niet organiseren, maar de Winterspelen van 2018 vinden wel plaats in het district.

Pyeongchang

Het wintersport gebied

Bezienswaardigheden

Er zijn niet veel bezienswaardigheden te vinden. De bergen zijn er prachtig en erg geschikt om te wintersporten, maar verder is er niet veel te doen in de omgeving. Naast diverse hoge bergen waar je op kunt skiën, snowboarden en wandelen, zijn er enkel toeristische ski resorts om te bezoeken. Wij raden je aan om alleen naar Pyeongchang County te gaan als je hier echt wil wintersporten of wandelen.

Ook kun je hier genieten van de prachtige natuur, maar dan kun je beter buiten de wintersportperiode reizen. In de winter liggen de bergen namelijk vol sneeuw, waardoor je de groene natuur niet goed kunt zien.

Wandelen

Pyeongchang County heeft een prachtig berglandschap, waar je ook mooie wandelingen kunt maken. Er zijn diverse wandelroutes uitgestippeld in de omgeving, maar je kunt ook een wandeling maken met een gids. Door een wandeling te maken in Pyeongchang County, leer je het gebied echt goed kennen.

Ben je in de winter in Pyeongchang County? Kleed je dan wel goed aan voor de wandeling, want dan kan het flink koud zijn en bovendien gaan sneeuwen.

De geschiedenis van Pyeongchang County

Dit gebied was nooit zo toeristisch, maar dit veranderde toen de Wereldkampioenschappen Biatlon in het jaar 2009 in het district georganiseerd werden. Toen maakten wintersporters kennis met de prachtige omgeving van Pyeongchang County. Er kwamen meer toeristen naar het gebied om te skiën, snowboarden of te wandelen. Tegenwoordig zijn er veel ski resorts te vinden, waar je prettig kunt verblijven tijdens je wintersportvakantie in het gebied.

Pyeongchang

De Daegwallyeong Hiking Pathway in de regio.

Hoe kom je er?

Je kunt hier het beste komen door naar het vliegveld Yangyang te vliegen. Dit vliegveld ligt op iets meer dan 80 kilometer afstand van het toeristische gebied van Pyeongchang County.

Beste reistijd

Je kunt Pyeongchang County het hele jaar door bezoeken, maar in de maanden juli, augustus en september kun je beter niet naar Pyeongchang County gaan. In deze maanden regent het namelijk veel in de omgeving, waardoor je vakantie echt in het water kan vallen. Wil je hier heen om te skiën, dan raden we je aan om dit in de maanden november, december, januari, februari, maart of april te doen.

In de maanden december, januari en februari is het vrij koud in de omgeving, maar hier merk je niets van als je aan het wintersporten bent. In de maanden november, maart en april is het een paar graden warmer.

Locatie

Wat wij vinden:
  • 6/10
    Azië Expert - 6/10
6/10

Samenvatting

Pyeongchang County wordt vaak verward met Pyongyang, maar het gaat om twee verschillende gebieden in Zuid-Korea. Pyeongchang County of Pyeongchang is namelijk een district in de provincie Gangwon-do in Zuid-Korea, terwijl Pyongyang de hoofdstad van Zuid-Korea betreft. De regio staat vooral bekend als wintersport regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder