Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Changdeokgung

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 20 november, 2019

Changdeokgung is een paleizencomplex dat in een groot park in het district Jongno-gu in Seoul ligt. Het paleizencomplex werd vroeger bewoond door de plaatselijke adel. Het wordt nog altijd veel bezocht door toeristen, niet alleen door de bijzondere gebouwen van het complex. Zo is de prachtige tuin van het complex ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Zeker als je van mooie bloemen, planten en de natuur houdt.

Changdeokgung; een bijzonder complex

Het paleis werd al in het jaar 1405 gebouwd door de eerste koning van de Joseondynasie. Het paleizencomplex diende in die tijd voornamelijk voor officiële functies, zoals belangrijke ceremonies binnen de dynastie. Het paleis valt onder de Vijf Grote Paleizen die door de jaren heen door de Joseondynastie werden gebouwd.

Door de oostelijke ligging van het paleizencomplex ten opzichte van het Gyeongbokgung paleis, wordt het ook wel het Oostpaleis genoemd. De letterlijke betekenis van Changdeokgung is ‘Paleis der Juiste Waarden’.

Het tempelcomplex

Changdeokgung

Het tempelcomplex

Bezienswaardigheden in Changdeokgung

Er zijn diverse bezienswaardigheden te zien op het terrein van Changdeokgung. Hieronder de belangrijkste.

De toegangspoort

Enkele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn en je bijna niet kunt vermijden als je het paleizencomplex bezoekt, zijn de toegangspoort van Changdeokgung. Dit is een granieten brug in het paleizencomplex en het gebouw Injeongjeon. Dit gebouw werd vroeger gebruikt voor officiële staatsfuncties.

Seonjeongjeon

Ook zeker de moeite waard is het gebouw Seonjeongjeon. Een gebouw dat gebruikt werd voor de kabinetsfunctie van de koning met zijn ministers. In het gebouw Daejojeon woonde de koning met zijn familie.

TIP ♥ –je betaald 11.000 Won entree. Dat is zo’n €10 per persoon.

De tuin

Tot slot moet je zeker de tuin van de paleizen goed bekijken. De bomen in deze tuin zijn meer dan 300 jaar oud, de bloemen en planten zijn werkelijk prachtig en alles wordt goed bijgehouden. Niet alleen de paleizen zijn de moeite waard, ook de tuin is een hoogtepunt als je dit paleizencomplex bezoekt.

Huur een gids in

Wij raden je aan om Changdeokgung te bezoeken onder de begeleiding van een gids. De gids kan je niet alleen meer vertellen over de architectuur van de paleizen, maar ook over de functie van de paleizen en de historie van de diverse gebouwen op het complex.

Changdeokgung

Hoe kom je er?

Changdeokgung ligt in het centrum van de stad Seoul. De beste manier om naar het paleiscomplex te reizen, is door naar Seoul te vliegen of vanuit een andere stad in Zuid-Korea naar Seoul te reizen met het openbaar vervoer.

Changdeokgung

Beste reistijd

De beste tijd om hier heen te gaan, is in de maanden september en oktober. Dit komt omdat in je in de maanden september en oktober niet alleen prettig weer hebt in Zuid-Korea, maar ook minder last hebt van insecten zoals muggen.

In het voorjaar is de temperatuur in Zuid-Korea ook prima, maar dan heb je wel wat meer kans op regen. In de hete zomermaanden kun je beter niet naar Changdeokgung gaan, want dan is het hier erg warm en heb je er bovendien meer risico op tyfonen.

Locatie Changdeokgung

Wat wij vinden:
  • 7.7/10
    Azië Expert - 7.7/10
7.7/10

Samenvatting

Changdeokgung is een paleizencomplex dat in een groot park in het district Jongno-gu in Seoul ligt. Het paleizencomplex werd vroeger bewoond door de plaatselijke adel. Het wordt nog altijd veel bezocht door toeristen, niet alleen door de bijzondere gebouwen van het complex.

Meer lezen over Zuid-Korea?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder