Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Visum Zuid-Korea

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 20 november, 2019

Goed nieuws voor alle Nederlanders en Belgen want die krijgen bij aankomst een gratis visum Zuid-Korea. Zodra je het land in komt krijg je een visum dat 90 dagen geldig is. Als je 90 dagen of korter in het land blijft heb je dus geen visum Zuid-Korea nodig.

Visum Zuid Korea

Degene die langer dan 90 dagen (drie maanden) in Zuid Korea willen blijven zullen wel een visum moeten aanvragen. Dit kun je doen bij de ambassade van Zuid-Korea in Den Haag. Je kunt het ook online regelen bij bijvoorbeeld Visum.nl als je Den Haag te ver vindt.

Alle Nederlanders en Belgen hebben bij een bezoek van 90 dagen of korter GEEN visum Zuid-Korea nodig.

Visum Zuid-KoreaSeoul Airport

Net als veel andere landen heb je in Zuid-Korea wat extra documenten nodig om in aanmerking te komen voor het 90 dagen visum. Dit zijn geen spannende dingen en bijna alle reizigers hebben dit standaard in orde. Het gaat om de volgende documenten;

 • Een ingevuld visum formulier
 • Een geldig paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst
 • Een pasfoto in kleur (3.5 x 4.5 cm)
 • Een bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
 • Een verklaring van de bank waarbij het saldo van de laatste maand tot de datum van de aanvraag van visum meer dan €2.000 is


Bovenstaande informatie is afkomstig van de website van de ambassade van Zuid Korea. Hoewel je deze documenten in orde moet hebben wordt er in parktijk nooit om gevraagd.

Werken in Zuid-Korea

Als je voor iets anders dan toerisme of zaken naar Zuid-Korea gaat heb je wel een visum nodig. Je kunt dan een visum online aanvragen of bij de ambassade in Den Haag. Hier vind je tevens de voorwaarde voor een werkvisum.

Wij doen ons best om alle informatie op de website zo up-to-date mogelijk te houden. Visumeisen kunnen echter snel veranderen. Check daarom regelmatig deze pagina of neem contact op met de ambassade van Zuid-Korea.

Wat wij vinden;
 • 8/10
  Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Goed nieuws voor alle Nederlanders en Belgen want die krijgen bij aankomst een gratis visum Zuid-Korea. Zodra je het land in komt krijg je een visum dat 90 dagen geldig is. Als je 90 dagen of korter in het land blijft heb je dus geen visum Zuid-Korea nodig.

Verzenden
User Review
4 (6 votes)

2 comments

 1. yvonne

  bij overstappen van seoul naar amsterdam heb je dus geen visum nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken