Amami-Ōshima

Amami-Ōshima is het op twee na grootste eiland voor de kust van Japan op Okinawa na. Het heeft een subtropisch klimaat en het eiland heeft een bijzondere flora en fauna. De kustlijn van Amami-Ōshima is misschien wel het mooiste. Niet alleen door de schitterende stranden maar ook door de opeenvolging van baaien en inhammen.

Het eiland Amami-Ōshima

Amami-Ōshima is geen eiland wat je in Japan zou verwachten. Als je hier bent, of op Google plaatjes zoekt, waan je je eerder in Zuid Thailand dan in Japan. Toch hoort dit tropische eilandje echt bij Japan. Het eiland light in het zuiden van Japan boven Okinawa en is een prima alternatief voor de verder zuidelijk gelegen eilandjes. Je hebt hier alles wat je op een tropisch eiland zoekt.

Witte zandstranden, helder zeewater en een schitterend binnenland met mangrove bossen. Het is een heerlijk eiland om even te ontsnappen aan de drukke steden van Japan. Je kan er prima zwemmen,snorkelen, duiken of kajakken.

TIP – ga je met het vliegtuig? Een bus van Amami Airport naar het centrum kost Y1.100 (€9) per persoon.

Amami

Je hebt hier prachtige stranden

Bezienswaardigheden

De eilanden liggen midden in de Amami Islands dat bestaat uit acht eilanden. De zee rondom de eilanden wordt beschermd door het Gunto Quasi Nationaal Park. Dit park is gezegend met helder water, fel gekleurde koraalriffen en honderden tropische vissen. Het is dan ook een perfect eiland om te duiken. Met prachtige witte zandstranden en unieke koraalriffen is het noorden van het eiland een populaire vakantiebestemming voor duikers.

Fietsen of roadtrippen

Het eiland is zeer geschikt voor mooie fietstochten of voor het huren van een auto. De kustroute naar Uken aan de westkust is een prachtige route om te volgen. Je kunt ook Route 58 volgen in het zuiden naar Koniya en verder naar Honohoshikaigan. Vanaf hier kun je tevens de ferry pakken naar het nabij gelegen Kakeroma-jima. De natuur, en met name de rust, maken het eiland populair bij fietsers en wandelaars.

TIP – een auto huur je voor ongeveer €45 per dag

Stranden

Amami is zo populair omdat het schitterende stranden heeft. Misschien wel de mooiste van Japan. Het strand dat het dichts bij de hoofdstad Amami ligt is Ohama-kaihin-koen. Een strand waar je goed kunt zwemmen, snorkelen en kajakken. Hou er wel rekening mee dat het het drukste strand is. Met de bus kost het Y400 (€3,35) om er te komen.

Het mooiste strand is Sakibaru-kaigan op 4,5 kilometer van Kise. Als je vanuit Amami de bus richting Sani neemt kan je uitstappen bij Kiseaura (Y950). Zeker de moeite waard! Andere stranden zijn Tomori-kaigan (met mooie koraalriffen) en Amami-no-Sato.

Als je niet van het strand houd (dan hoef je hier niet per se heen) kan je altijd nog het schitterende binnenland in trekken. Met dichte bossen, riviertjes, bergen en valleien waan je je bijna in een waar sprookjesland.

Amami

Het is prima vertoeven hier

Hoe kom je er?

Amami-Ōshima heeft een eigen vliegveld (Amami Airport). Het eiland ligt op 1.200 kilometer van Tokyo en 900 kilometer van Osaka. Het makkelijkste is daarom om hier heen te vellingen.

Ferry

Je kunt ook met de ferry naar dit eiland. Je kunt er zelfs met de boot naar Tokyo! Dit kost je 23.110 Yen (€195) en duurt 37 uur. Ook Osaka is te bereiken met de boot (Y17.50, 29 uur). Deze ferry gaat niet dagelijks dus check dit van te voren bij je accommodatie. Je kunt met de ferry ook naar het ‘nabij; gelegen (280 km) Naha. Dat kost je Y10.500 en duurt 13 uur. Ook Kagoshima is met de boot te bereiken; Y10.310, 11 uur.

TIP – bij Skyscanner boek je vliegtickets van Tokyo naar Amami voor €70.

Locatie Amami-Ōshima

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Amami-Ōshima is het op twee na grootste eiland voor de kust van Japan op Okinawa na. Het heeft een subtropisch klimaat en het eiland heeft een bijzondere flora en fauna. De kustlijn van Amami-Ōshima is misschien wel het mooiste. Niet alleen door de schitterende stranden maar ook door de opeenvolging van baaien en inhammen.

4.8

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.