Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Tana Toraja en de Togeans Islands

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 3

3 comments

 1. Marle Haarhuis

  Hoi!
  Ik ben al een tijdje op reis met mijn vriend in Azië. Omdat mijn ouders ons zo missen, komen ze ons in oktober (3,5 week) bezoeken. Het is hun eerste keer in Azië, dus we zijn druk bezig met een toffe reis plannen.
  Ze vliegen op Bali waar we circa 2 nachten zullen uitrusten, maar daarna willen we doorvliegen naar Sulawesi. Omdat het hier relatief onontdekt is denken we dat mijn ouders hier een goed beeld krijgen van het ‘echte’ Indonesië.

  Een probleempje: Sulawesi is groot en 3,5 weken zijn kort. We willen de reis iets meer plannen dan dat we normaal doen, om zo te voorkomen dat we meer onderweg zijn dan dat we echt dingen doen. Onze reisroute globaal in een notendop: Bali (2/3 dagen) – Makassar – Tanah Toraja – Togean Islands – Bestemming nummer 5 is nog onbekend, het liefst wilden we nog ergens een vulkaan beklimmen (Flores/Java).

  Heb je tips hoe we het reizen zo efficient mogelijk kunnen maken? Ik las bijvoorbeeld over de privé auto die jullie huurden tussen Tanah Toraja en Togean Islands. Wat zijn de kosten daarvoor? En rijd je zelf, of heb je dan een chauffeur?

  Groetjes!

 2. Laura

  Hallo, dank voor de waardevolle informatie! Ik zal binnenkort naar Tana Toraja gaan en boek het liefst alvast een gids voordat ik er aankom. Hebben jullie een tip wat betreft een gids? Ik overweeg iets te boeken via local-guides omdat ze redelijk goedkoop lijken en goede reviews op Tripadvisor hebben, maar ik heb helaas niet veel vergelijkingsmateriaal. Tips zouden erg fijn zijn!

  1. Sjoerd Post author

   Hoi Laura,

   Gidsen zijn er genoeg in het Toraja gebied, het is absoluut niet nodig om deze van te voren te regelen. Uiteraard kan dat wel als je dat zelf prettig vindt. Wij hebben met Gids Johannes goed contact gehad, hoe hij verder heet zou ik echt niet durven zeggen :)

   Succes.

   Groetjes,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder